Miałem się nie odzywać i nie karmić przysłowiowego troll'a, ale trzeba sprecyzować kilka rzeczy.
RuFiK, o 10.02.2009, 23:37, powiedział:
4) Myślę ze to będzie najlepszy punkt. Dostałem 24h na wyprowadzkę z tytułu "Drążenia tematu dot. loosow"
czyli rozumiem ze mam Płacić i siedzieć cicho ... Bardzo interesująca politykę, tylko ciekawi mnie jedna rzecz,
na jak długo

Nie prawdą jest, iż dostałeś 24h na wyniesienie się. Ba od dnia dzisiejszego serwer będzie dostępny jeszcze około 48h. Informację o tym, iż nie przedłużę z Tobą umowy dostałeś wcześniej, natomiast mimo tego dokonałeś przelewu tytułem przedłużenia umowy. Który to też przelew dzisiaj odesłałem.
Przez mniej więcej 2 miesiące męczyłeś mnie, bym Ci sprzedał serwer dedykowany po kosztach, bo dla znajomego(kiedyś korespondowaliśmy), bo wht, bo coś tam jeszcze. W końcu to zrobiłem, dostałeś sprzęt po kosztach, natomiast Ty obiecałeś nie sprawiać problemów.
Mimo, iż płaciłeś kwotę która tylko pokrywała sprzęt + łącze (bez marży dla mnie), miałeś pretensje o każdą kilku minutową awarię łącza. W stylu płacę więc wymagam. Miałeś pretensje, mimo iż SLA było zachowane, oraz do jego granicy dość dużo brakowało. Do tego zasypywałeś mnie mailami odnośnie pingów wysyłając wyniki winmtr'a na którym host docelowy miał straty 0%, lub z sieci która była zapchana. Na dodatek zacząłeś krytycznie i moim zdaniem bezpodstawnie wypowiadać się mój temat, mając już nie tylko pretensje prywatnie, ale też publicznie.
Zdementuje teraz kolejne kłamstwo. Nie kazałem Ci się wynosić, ale dostałeś do wyboru zostanie na warunkach jakie mają normalni klienci, albo też wypowiedzenie umowy. Uznałem, że skoro nie doceniasz tego co dostałeś, to nie mam zamiaru Cię hostować za darmo. Tym bardziej, że byłeś najbardziej kłopotliwym klientem jakiego miałem.
Najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że mimo tak "tragicznej" Twoim zdaniem jakości nie chciałeś się w żaden sposób wynieść. Szantażowałeś mnie w stylu, że jeśli nie pozwolę Ci zostać, to mnie zmieszasz z błotem oraz postarasz się bym stracił klientów oraz opinię którą sobie wyrobiłem. Ba nawet po napisaniu tematu na WHT napisałeś do mnie z propozycją iż jeśli pozwolę Ci zostać, "skasujesz" temat. Takie zachowanie utwierdziło mnie tylko w przekonaniu, iż dokonałem słusznej decyzji.
Nie mam czasu na słowne przepychanki. Każdy z nas przedstawił już swoje stanowisko, tak więc prosił bym moderatora o zamknięcie tematu.
PS: Przy okazji temat o eFuturo już jest...