Rozbudowa oferty o hosting - ew. współpraca
Rozbudowa oferty o hosting - ew. współpraca
Napisany 28 styczeń 2009 - 14:27
Tworzę stronki i sklepy internetowe (średnio kilka miesięcznie), mam zarej. działalność gosp.
Mam też stronkę gdzie oferuję swoje usługi webmasterskie i teraz chcę do niej dodać możliwość wyszukiwania i rejestrowania domen (to akurat nie dot. tematu) oraz hosting w związku z tym mam takie dość lamerskie pewnie pytania:
Chcę by na stronce (ew. podstronie) była możliwość dla klienta, wyboru serwera oraz zamówienia go on-line i aby cały proces odbywał sie automatycznie. Klient dostaje e-mail itp. informacje, że serwer został utworzony w takiej i takiej subdomenie/katalogu i że może go np. 7 dni testować oraz dostaje informacje o płatności.
Jak to wygląda od strony technicznej, czy wykupując serwer resselerski są dostępne aplikacje, jakieś api, które to umożliwia, czy trzeba pisać własne skrypty? a może są takie już gotowe?
Nie zamierzam raczej z braku czasu tworzyć firmy hostingowej, ma to być tylko taka wygodna możliwość dla klienta.
Mogę w tym zakresie współpracować z inną stricte hostingową firmą ale nie na zasadzie programów partnerskich gdzie wstawiam referrala i tyle go widziano. Wolę całą platformę, gdzie będę miał pewność, że serwer zamówiony przez moją stronę pójdzie na moje konto.
Napisany 28 styczeń 2009 - 14:50
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
Napisany 28 styczeń 2009 - 17:49
Chuck, o 28.01.2009, 14:27, powiedział:
Mogę w tym zakresie współpracować z inną stricte hostingową firmą ale nie na zasadzie programów partnerskich gdzie wstawiam referrala i tyle go widziano. Wolę całą platformę, gdzie będę miał pewność, że serwer zamówiony przez moją stronę pójdzie na moje konto.
Jeśli myśli Pan o programi partnerskim zapraszymy do nas, od każdej wpłaty klienta oferujemy 25% prowizji, a jeżeli przekroczy Pan 99 pozyskanych klientów prowizja wyniesie 30%.
W przypadku szczegółów proszę o kontakt z bok@3it.pl
Pozdrawiam,
Mariusz Jokiel
3it.pl:: Pakiety hostingowe i serwery VPS . Darmowe domeny .pl
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników