Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Rozbudowa oferty o hosting - ew. współpraca

2 odpowiedzi na ten temat

Rozbudowa oferty o hosting - ew. współpraca

#1 Chuck

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 28 styczeń 2009 - 14:27

Witam wszystkich,

Tworzę stronki i sklepy internetowe (średnio kilka miesięcznie), mam zarej. działalność gosp.
Mam też stronkę gdzie oferuję swoje usługi webmasterskie i teraz chcę do niej dodać możliwość wyszukiwania i rejestrowania domen (to akurat nie dot. tematu) oraz hosting w związku z tym mam takie dość lamerskie pewnie pytania:

Chcę by na stronce (ew. podstronie) była możliwość dla klienta, wyboru serwera oraz zamówienia go on-line i aby cały proces odbywał sie automatycznie. Klient dostaje e-mail itp. informacje, że serwer został utworzony w takiej i takiej subdomenie/katalogu i że może go np. 7 dni testować oraz dostaje informacje o płatności.
Jak to wygląda od strony technicznej, czy wykupując serwer resselerski są dostępne aplikacje, jakieś api, które to umożliwia, czy trzeba pisać własne skrypty? a może są takie już gotowe?
Nie zamierzam raczej z braku czasu tworzyć firmy hostingowej, ma to być tylko taka wygodna możliwość dla klienta.
Mogę w tym zakresie współpracować z inną stricte hostingową firmą ale nie na zasadzie programów partnerskich gdzie wstawiam referrala i tyle go widziano. Wolę całą platformę, gdzie będę miał pewność, że serwer zamówiony przez moją stronę pójdzie na moje konto.

#2 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 28 styczeń 2009 - 14:50

Jest to możliwe na resellerach, ale trzeba pamiętać, że pomoc klientowi w takim przypadku trzeba samemu gwarantować.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#3 mj

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 117 postów
  • Firma:3IT TECHNOLOGIES
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Jokiel

Napisany 28 styczeń 2009 - 17:49

Zobacz postChuck, o 28.01.2009, 14:27, powiedział:

Nie zamierzam raczej z braku czasu tworzyć firmy hostingowej, ma to być tylko taka wygodna możliwość dla klienta.
Mogę w tym zakresie współpracować z inną stricte hostingową firmą ale nie na zasadzie programów partnerskich gdzie wstawiam referrala i tyle go widziano. Wolę całą platformę, gdzie będę miał pewność, że serwer zamówiony przez moją stronę pójdzie na moje konto.

Jeśli myśli Pan o programi partnerskim zapraszymy do nas, od każdej wpłaty klienta oferujemy 25% prowizji, a jeżeli przekroczy Pan 99 pozyskanych klientów prowizja wyniesie 30%.

W przypadku szczegółów proszę o kontakt z bok@3it.pl

Pozdrawiam,
Mariusz Jokiel
--
3it.pl:: Pakiety hostingowe i serwery VPS . Darmowe domeny .pl

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników