Serwer pod forum i portal
Serwer pod forum i portal
Napisany 27 styczeń 2009 - 19:29
W dniu wczorajszym postanowiłem zmienić skrypt forum z phpbb3 na mybb, przy okazji przeniosłem forum na hosting webh.pl - ten z promocji 3 miesiące za free. Okazało się że forum przy dwóch-trzech Administratorach online muli niemiłosiernie. Forum narazie jest bez modów (wczoraj konwertowane), a co dopiero by było jakbym wgrał coś dodatkowego. Aby nie obciążac bazy zmieniłem też cachowanie z bazy na pliki (Wg. tego pradnika). A ustawienia forum wydają się poprawne.
Za niedługo wkońcu zostanie otwarty portal oparty na joomli (wraz z integracją z forum).
Jaki hosting powinienem wybrać (shared czy już VPS) abym mógł spokojnie poruszać się po forum i portalu?
Zaznaczam że nie mam pojęcia jak skonfigurować VPS'a więc interesowałoby mnie jakieś gotowe i niezadrogie rozwiązanie.
Statystyki forum:
Nasi użytkownicy napisali 50,009 postów w 3,137 wątkach.
Mamy 4,702 zarejestrowanych użytkowników.
Pozdrawiam
Napisany 27 styczeń 2009 - 19:32
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
Napisany 27 styczeń 2009 - 19:34
maRoff, o 27.01.2009, 19:29, powiedział:
Napisany 27 styczeń 2009 - 20:29
maRoff, o 27.01.2009, 19:29, powiedział:
W dniu wczorajszym postanowiłem zmienić skrypt forum z phpbb3 na mybb, przy okazji przeniosłem forum na hosting webh.pl - ten z promocji 3 miesiące za free. Okazało się że forum przy dwóch-trzech Administratorach online muli niemiłosiernie. Forum narazie jest bez modów (wczoraj konwertowane), a co dopiero by było jakbym wgrał coś dodatkowego. Aby nie obciążac bazy zmieniłem też cachowanie z bazy na pliki (Wg. tego pradnika). A ustawienia forum wydają się poprawne.
Za niedługo wkońcu zostanie otwarty portal oparty na joomli (wraz z integracją z forum).
Jaki hosting powinienem wybrać (shared czy już VPS) abym mógł spokojnie poruszać się po forum i portalu?
Zaznaczam że nie mam pojęcia jak skonfigurować VPS'a więc interesowałoby mnie jakieś gotowe i niezadrogie rozwiązanie.
Statystyki forum:
Nasi użytkownicy napisali 50,009 postów w 3,137 wątkach.
Mamy 4,702 zarejestrowanych użytkowników.
Pozdrawiam
Jeżeli nic nie zmieniałeś to wyłącz domyślnie włączone zadania w Menadżer zadań
Optymalizowałeś bazę?
Napisany 27 styczeń 2009 - 20:48
proszę podać login na pw, a spróbujemy pomóc
Pozdrawiam
Napisany 27 styczeń 2009 - 21:02
W wersji mybb 1.2 nie było czegoś takiego jak menadżer zadań, więc teraz za Twoją radą wyłączyłem wszystko co tam było.
Optymalizowałem bazę.
Dobra wysłałem PW do webh.pl
Napisany 27 styczeń 2009 - 21:08
Hosting zapewnia ViHost.pl
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników