Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwer pod forum i portal

6 odpowiedzi na ten temat

Serwer pod forum i portal

#1 maRoff

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 27 styczeń 2009 - 19:29

Witam,
W dniu wczorajszym postanowiłem zmienić skrypt forum z phpbb3 na mybb, przy okazji przeniosłem forum na hosting webh.pl - ten z promocji 3 miesiące za free. Okazało się że forum przy dwóch-trzech Administratorach online muli niemiłosiernie. Forum narazie jest bez modów (wczoraj konwertowane), a co dopiero by było jakbym wgrał coś dodatkowego. Aby nie obciążac bazy zmieniłem też cachowanie z bazy na pliki (Wg. tego pradnika). A ustawienia forum wydają się poprawne.

Za niedługo wkońcu zostanie otwarty portal oparty na joomli (wraz z integracją z forum).
Jaki hosting powinienem wybrać (shared czy już VPS) abym mógł spokojnie poruszać się po forum i portalu?
Zaznaczam że nie mam pojęcia jak skonfigurować VPS'a więc interesowałoby mnie jakieś gotowe i niezadrogie rozwiązanie.

Statystyki forum:
Nasi użytkownicy napisali 50,009 postów w 3,137 wątkach.
Mamy 4,702 zarejestrowanych użytkowników.

Pozdrawiam

#2 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 27 styczeń 2009 - 19:32

VPS management, ew. by Ci jakiś w miarę dobry admin od czasu do czasu zaglądał i coś zoptymalizował.
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#3 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów
  • Firma:WHT

Napisany 27 styczeń 2009 - 19:34

Zobacz postmaRoff, o 27.01.2009, 19:29, powiedział:

Jaki hosting powinienem wybrać (shared czy już VPS) abym mógł spokojnie poruszać się po forum i portalu?
Topowe pakiety http://nq.pl lub http://dhosting.pl powinny dać radę.
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#4 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • 1048 postów

Napisany 27 styczeń 2009 - 20:29

Zobacz postmaRoff, o 27.01.2009, 19:29, powiedział:

Witam,
W dniu wczorajszym postanowiłem zmienić skrypt forum z phpbb3 na mybb, przy okazji przeniosłem forum na hosting webh.pl - ten z promocji 3 miesiące za free. Okazało się że forum przy dwóch-trzech Administratorach online muli niemiłosiernie. Forum narazie jest bez modów (wczoraj konwertowane), a co dopiero by było jakbym wgrał coś dodatkowego. Aby nie obciążac bazy zmieniłem też cachowanie z bazy na pliki (Wg. tego pradnika). A ustawienia forum wydają się poprawne.

Za niedługo wkońcu zostanie otwarty portal oparty na joomli (wraz z integracją z forum).
Zaznaczam że nie mam pojęcia jak skonfigurować VPS'a więc interesowałoby mnie jakieś gotowe i niezadrogie rozwiązanie.

Statystyki forum:
Nasi użytkownicy napisali 50,009 postów w 3,137 wątkach.
Mamy 4,702 zarejestrowanych użytkowników.

Pozdrawiam
Przy ilu osobach masz takie zwiechy?
Jeżeli nic nie zmieniałeś to wyłącz domyślnie włączone zadania w Menadżer zadań

Optymalizowałeś bazę?

#5 webh.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1091 postów
  • Firma:FHU WEBTE
  • Imię:Kamil

Napisany 27 styczeń 2009 - 20:48

Witam,

proszę podać login na pw, a spróbujemy pomóc ;)

Pozdrawiam

#6 maRoff

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 27 styczeń 2009 - 21:02

Takie zwiechy przy dwóch osobach, jak wspominałem sami Administratorzy.
W wersji mybb 1.2 nie było czegoś takiego jak menadżer zadań, więc teraz za Twoją radą wyłączyłem wszystko co tam było.
Optymalizowałem bazę.

Dobra wysłałem PW do webh.pl

#7 Jarosław Szmańda

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1013 postów
  • Firma:NetSerwis.info
  • Imię:Jarosław
  • Nazwisko:Szmańda

Napisany 27 styczeń 2009 - 21:08

Tak w kwestii ciekawości - jeśli nie wiesz oczywiście jeszcze o tym - zobacz to http://mybboard.pl/w...che-t-3471.html

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników