Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Jak wybrac odpowiedniego VPSa (Chyba VPSa...)

5 odpowiedzi na ten temat

Jak wybrac odpowiedniego VPSa (Chyba VPSa...)

#1 mwic

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 19 styczeń 2009 - 01:25

Czesc wszystkim.

Znajduje sie w nastepujacej sytuacji. Niedlugo bedzie mi dane tworzenia nowej wersji strony dla pewnej instytucji. Zalezy mi na tym, aby usluge hostingu oddelegowac do zewnetrznej firmy. Tutaj powstaje pytanie - jak mam sie upewnic, jakie parametry potrzebuje?

Nie jestem znawca w zakresie administracji systemem linuxowym, wiec dedyk raczej odpada. Poki co, z mojego wstepnego rozpoznania wynika, ze opcja dla mnie bedzie Managed VPS (jako, ze nie bedzie wymagal ode mnie tak duzych umiejetnosci administracyjnych systemu). Nie wiem jednak jakie parametry powinno posiadac to docelowe konto.

Biezaca strona, ktora bede przenosil i modyfikowal, znajduje sie na oddzielnym serwerze. Na dniach bede sie kontaktowal z jego administratorem. Tutaj rodzi sie moje pytanie: Czy jesli ten serwer ma parametry X i jest w stanie uciagnac strone, to czy powinienem po prostu kupic VPSa o parametrach rownych lub wiekszych temu fizycznemu? Czy jest to inna zaleznosc?

Przy okazji zapytalbym jakie znacie oferty Managed VPS (chyba ze sa inne, podobne uslugi na moje zapotrzebowanie?) w Polsce? (bardzo wazny jest polski support). Wstepnie za takie konto chcialbym placic 200 +/-50 zł.

Z gory dziekuje za cenna pomoc ;)

Przepraszam, zapomnialem dodac:

1. Biezaca strona chodzi na oddzielnym, wlasnym serwerze dedykowanym (ulokowanym w siedzibie instytucji)

2. Kwota 200 +/- 50 zł to kwota miesieczna i brutto.

#2 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 19 styczeń 2009 - 02:53

Zależy co to za serwer. Jaki procesor, ile ramu, jakie dyski? Ile ta www obciąża ten serwer?

U nas za 200zł netto byłby:

Procesor Gwarantowany 800+ Mhz
Pamięć Gwarantowana 512 MB
Pamięć Burst 1 GB
Dysk 10 GB + 10GB backup
Transfer Miesięczny 250 GB
Adresy Ip 2

VPS Openvz
Dostęp SSH (ROOT)
Panel DirectAdmin Gratis
Możliwość instalacji oprogramowania
Gwarantowane zasoby CPU i RAM
Administracja Gratis

Dell PowerEdge 2950
Dyski SAS 15k rpm Raid 10
2 x quad core xeon
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#3 mwic

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 19 styczeń 2009 - 10:09

Wszystkie te informacje postaram sie wyciagnac od administratora biezacego serwera. Strona bedzie postawiona na drupalu, choc jak najbardziej poprawnie zoptymalizowana, z cacheowaniem itp.

#4 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów
  • Firma:HitMe.pl
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Bajerski

Napisany 20 styczeń 2009 - 09:15

Witam,
http://hitme.net.pl/...el=planded&id=8 - 160 zł netto, panel gratis, administracja w cenie ;)
Hitme.net.pl VPS - oferta specjalna!
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL

#5 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 20 styczeń 2009 - 12:45

Jaka (w czym napisana) jest ta strona?
Jeśli standardowo, w php + mysql to w tej cenie uda ci się znaleźć na prawdę porządny pakiet na hostingu współdzielonym (http://dhosting.pl/o...erwery_www.html) lub też vps: (http://dvps.pl/managed_vps/oferta.html).

Natomiast jeśli w dot.necie, tomcacie czy inszych dziwactwach, to managementu tego raczej nikt nie daje gratis - pozostaje root vps + dobry admin do tego.

#6 Techmak

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisany 20 styczeń 2009 - 17:01

Ja polecam coś z oferty http://hitme.net.pl/
naprawdę mają dobre serwery

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników