"Firma" web4me.pl
"Firma" web4me.pl
Napisany 06 styczeń 2009 - 23:58
tu juz nie chodzi o pieniazki a o domene na ktorej mi zalezy i nie chcialbym jej zmieniac...
prosze o pomoc..
z powazaniem
Napisany 07 styczeń 2009 - 00:15
Tomeq, o 6.01.2009, 23:58, powiedział:
wiec to nie jest firma.
http://www.web4me.pl/kontakt.html gdzie wymagane informacje nip regon oraz adres ? Brak... = krzak możesz o tym co od nich chcesz zapomnieć.
Active-Hosting.pl - Tanie VPS'y od 20 zł netto miesięcznie - Tanie konta www
ROOTHosting.pl - Serwery dedykowane - kolokacja
GTS energis - Crowley - DC PL-Łódź
Napisany 07 styczeń 2009 - 00:26
Active-Hosting, o 7.01.2009, 01:15, powiedział:
http://www.web4me.pl/kontakt.html gdzie wymagane informacje nip regon oraz adres ? Brak... = krzak możesz o tym co od nich chcesz zapomnieć.
czyli moge tylko wystapic na droge sadowa aby odzyskac domene?
swoja droga jak to nadal dziala?
Napisany 07 styczeń 2009 - 01:12
Nie. Wystarczy zgłosić się do operatora, który tą domenę dla nich obsługuje - pod warunkiem, że zostały wpisane prawdziwe dane osobowe.
Proszę wejść w zakładkę whois na stronie www.dns.pl - tam wpisać domenę, kod z obrazka i na samym dole wyskoczy kontakt do operatora. Po kontakcie z nim domenę da się odzyskać. Jeśli nie - pozostaje kontakt z NASKiem (www.dns.pl). Jeśli to nie pomoże dopiero wtedy powinien Pan wystąpić na drogę sądową.
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL
Napisany 07 styczeń 2009 - 19:41
marekxbx, o 7.01.2009, 01:12, powiedział:
Nie. Wystarczy zgłosić się do operatora, który tą domenę dla nich obsługuje - pod warunkiem, że zostały wpisane prawdziwe dane osobowe.
Proszę wejść w zakładkę whois na stronie www.dns.pl - tam wpisać domenę, kod z obrazka i na samym dole wyskoczy kontakt do operatora. Po kontakcie z nim domenę da się odzyskać. Jeśli nie - pozostaje kontakt z NASKiem (www.dns.pl). Jeśli to nie pomoże dopiero wtedy powinien Pan wystąpić na drogę sądową.
Dziekuje za odpowiedz niestety nadal stoje w punkcie wyjscia gdyz po wpisaniu w whois swojej domeny wypisalo mi: Domena nadrzędna nieobsługiwana przez NASK.
Choc wiem ze domeny te obsluguje operator NetArt.pl czyli domeny.pl - niestety po rozmowie z konsultantem otrzymalem odpowiedz ze mam sie skontaktowac z ta ala firma aby przeniosla domene do mojego panelu klienta w NetArt, ale niestety na moje maile ta ale firma milczy...
dodam ze obecnie strona i domena dzialaja..
prosze o rady.. czy mam w chwili obecnej kontaktowac sie bezposrednio z naskiem nawet jesli domena nie jest obslugiwana przez NASK??
Napisany 07 styczeń 2009 - 19:46
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
Napisany 07 styczeń 2009 - 20:32
Pawel_15, o 7.01.2009, 20:19, powiedział:
Z tego co mi wiadomo, zarządcą domeny, tj prawnym właścicielem jest osoba która jest wpisana w NASKu jako właściciel..
//masło maślane wyszło bo zmęczony jestem..
Szwedzko-fińskie forum | Instalacja Shoutcast na VPS
Prywatny blog: rafal.se (o zmaganiach z przeciwnościami, codzienności itp)
Napisany 07 styczeń 2009 - 20:36
Pawel_15, o 7.01.2009, 20:19, powiedział:
No i tu wlasnie jest problem, gdyz kontaktowalem sie juz z nimi..
czy ktos moze mi pomoc? co mam dalej robic?
Napisany 07 styczeń 2009 - 23:07
Pawel_15, o 7.01.2009, 21:25, powiedział:
liczylem na jakies konkretniejsze wskazowki..
"W związku ze startem naszego serwisu przygotowaliśmy dla Państwa ofertę, która jest i będzie konkurencyjna. Chcemy aby możliwości Waszych serwerów były jak najbardziej obszerne a zarazem bezpieczne dlatego powierzchnie dyskowe jakie oferujemy należą do jednego z pionierów - nazwa.pl - stanowiąc poszerzenie ich oferty i zmniejszając ceny. Naszym celem jest pełna funkcjonalność i dostępność realizowanych rozwiązań. Zapraszamy
Zespół web4me.pl"
Na dodatek zglaszajac o incydencie firmie NetArt (chcac czy nie ich logo widnieje w stopce tej strony) oni nie widza nic zlego.. przynajmniej takie info dostalem od konsultanta.. choc moim zdaniem jesli jakas osoba wykupuje domeny na dalszy handel na dodatek robi to nie tak jak powinna to chyba ktos sie tym powinien zainteresowac.. bo po co maja byc kolejne osoby takie jak ja?
aha na whois wyczytalem tez cos takiego:
registrant's handle: "tu jakies numerki i literki" (INDIVIDUAL) - rozumiem ze ta wlasnie osoba wykupila ta domene i tu powinny byc moje dane a sa jakies krzaki - tak jak firma krzak... poza tym osoba indywidualna.. itp. a text REGISTRAR: NetArt (dalej odres pelny) to firma ktora zarzadza ta domena.. jesli sie myle prosze o korekte..
z gory dziekuje za pomoc..
Napisany 08 styczeń 2009 - 18:16
Abonent
firma web4me
ulica Osiedlowa 28/53
miasto 65-001 Zielona Góra
książka telefoniczna i szukać numeru ??
Napisany 08 styczeń 2009 - 22:05
Ctrls, o 8.01.2009, 19:16, powiedział:
Abonent
firma web4me
ulica Osiedlowa 28/53
miasto 65-001 Zielona Góra
książka telefoniczna i szukać numeru ??
Dzieki za info, choc juz calkiem nic z tego nie rozumiem - firma ktora nie ma dzialanosci gospodarczej?
Napisany 17 styczeń 2009 - 00:45
wchodzi klient na strone...patrzy patrzy..dobra nie ma regonu nipu ale ok zaryzykuje - kupuje. Także tu nie ma raczej dowodów na to zeby teraz ich oskarzac. Wiedziales co bierzesz
NIP: 558-178-24-31 REGON: 340536102
Telefon: 665-776-380 www.castpol.pl
Najtańsze serwery shoutcast, autopiloty, konta www.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników