Stały zagraniczny IP
Stały zagraniczny IP
Napisany 15 styczeń 2009 - 14:56
Wysyłąją oni fakturę do mnie pocztą?
Pozdrawiam
Napisany 16 styczeń 2009 - 23:07
nie chce zaczynac nowego watku wiec tutaj opisze moj nowy problem:)
Otoz kupilem sobie serwer z host1 (to jego dane techniczne http://www.host1.eu/...win_entry.html) i mam taki problem, otóż znowu działa mi wszystko skokowo (tak jak kiedys gdy mialem serwer z usa)
Łącze sie z nim poprze pulpit zdalny i juz w oknie gdzie wpisuje hasło nie działa on zbyt płynnie....
To wina serwera czy moze mojego kompa, albo moze połączenia internetowego ? (mam 1Mb) czy moze musze cos skonfigurowac?
Pozdrawiam
Napisany 17 styczeń 2009 - 09:20
esday, o 16.01.2009, 23:07, powiedział:
nie chce zaczynac nowego watku wiec tutaj opisze moj nowy problem:)
Otoz kupilem sobie serwer z host1 (to jego dane techniczne http://www.host1.eu/...win_entry.html) i mam taki problem, otóż znowu działa mi wszystko skokowo (tak jak kiedys gdy mialem serwer z usa)
Łącze sie z nim poprze pulpit zdalny i juz w oknie gdzie wpisuje hasło nie działa on zbyt płynnie....
To wina serwera czy moze mojego kompa, albo moze połączenia internetowego ? (mam 1Mb) czy moze musze cos skonfigurowac?
Pozdrawiam
Komfort pracy nie będzie dużo wyższy, bo jest za mało ramu. (Miałem to samo z UBUNTU deskop na RPS
Napisany 17 styczeń 2009 - 10:56
juvenito, o 17.01.2009, 09:20, powiedział:
Komfort pracy nie będzie dużo wyższy, bo jest za mało ramu. (Miałem to samo z UBUNTU deskop na RPS
Wrażenia już wcześniej przetestowałem i zbytnio róznicy nie dają;/
Mi się wydawało ze 512 to wystarczająco dużo RAMu, bo nie mam zamiaru na tym serwerze działać cudów, tylko grac w gry flash:) a one jak narazie działają dosc skokowo
Zrobiłem kiedys taki test z kolega i połączylismy swoje komputery (znaczy łączylismy sie poprzez remote deskop) no i wynik był jeszcze gorszy niz ten co teraz otrzymałem, czyli strasznie wieszało, wiec mysle ze to wina jednak cos z moim komputerem, tylko co...?
Pozdrawiam
Napisany 17 styczeń 2009 - 11:00
Pewnie w pracy Ci coś po blokowali, jednym słusznym wyborem będzie VPN. Najlepiej openVPN lub IPSec.
Napisany 17 styczeń 2009 - 19:17
malu, o 17.01.2009, 11:00, powiedział:
Pewnie w pracy Ci coś po blokowali, jednym słusznym wyborem będzie VPN. Najlepiej openVPN lub IPSec.
heh tylko to nie jest komputer roboczy ( w pracy) tylko osobisty (w domu)
a co do vpn to ok tylko czy ktos by mogl mi wytlumaczyc konfiguracje (krok po kroku) tegoz programu?
pozdrawiam
Napisany 25 styczeń 2009 - 14:52
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników