Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Stały zagraniczny IP

26 odpowiedzi na ten temat

Stały zagraniczny IP

#21 esday

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 15 styczeń 2009 - 14:56

a nie wiesz jak długo się czeka na serwer po zakupie?
Wysyłąją oni fakturę do mnie pocztą?
Pozdrawiam

#22 esday

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 16 styczeń 2009 - 23:07

Witam znowu ja
nie chce zaczynac nowego watku wiec tutaj opisze moj nowy problem:)
Otoz kupilem sobie serwer z host1 (to jego dane techniczne http://www.host1.eu/...win_entry.html) i mam taki problem, otóż znowu działa mi wszystko skokowo (tak jak kiedys gdy mialem serwer z usa)
Łącze sie z nim poprze pulpit zdalny i juz w oknie gdzie wpisuje hasło nie działa on zbyt płynnie....
To wina serwera czy moze mojego kompa, albo moze połączenia internetowego ? (mam 1Mb) czy moze musze cos skonfigurowac?
Pozdrawiam

#23 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1044 postów

Napisany 17 styczeń 2009 - 09:20

Zobacz postesday, o 16.01.2009, 23:07, powiedział:

Witam znowu ja
nie chce zaczynac nowego watku wiec tutaj opisze moj nowy problem:)
Otoz kupilem sobie serwer z host1 (to jego dane techniczne http://www.host1.eu/...win_entry.html) i mam taki problem, otóż znowu działa mi wszystko skokowo (tak jak kiedys gdy mialem serwer z usa)
Łącze sie z nim poprze pulpit zdalny i juz w oknie gdzie wpisuje hasło nie działa on zbyt płynnie....
To wina serwera czy moze mojego kompa, albo moze połączenia internetowego ? (mam 1Mb) czy moze musze cos skonfigurowac?
Pozdrawiam
Wchodzisz w Podłączenie pulpitu zdalnego, a następnie zakładka Wrażenia i wybierz sobie prędkość.
Komfort pracy nie będzie dużo wyższy, bo jest za mało ramu. (Miałem to samo z UBUNTU deskop na RPS ;)).

#24 esday

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 17 styczeń 2009 - 10:56

Zobacz postjuvenito, o 17.01.2009, 09:20, powiedział:

Wchodzisz w Podłączenie pulpitu zdalnego, a następnie zakładka Wrażenia i wybierz sobie prędkość.
Komfort pracy nie będzie dużo wyższy, bo jest za mało ramu. (Miałem to samo z UBUNTU deskop na RPS ;) ).

Wrażenia już wcześniej przetestowałem i zbytnio róznicy nie dają;/
Mi się wydawało ze 512 to wystarczająco dużo RAMu, bo nie mam zamiaru na tym serwerze działać cudów, tylko grac w gry flash:) a one jak narazie działają dosc skokowo
Zrobiłem kiedys taki test z kolega i połączylismy swoje komputery (znaczy łączylismy sie poprzez remote deskop) no i wynik był jeszcze gorszy niz ten co teraz otrzymałem, czyli strasznie wieszało, wiec mysle ze to wina jednak cos z moim komputerem, tylko co...?:)
Pozdrawiam

#25 malu

Hello Kitty!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1374 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Adach

Napisany 17 styczeń 2009 - 11:00

Wina łącza, jeżeli chodzi o granie w gry flash.
Pewnie w pracy Ci coś po blokowali, jednym słusznym wyborem będzie VPN. Najlepiej openVPN lub IPSec.
Polecam:
Hosting współdzielony @ ViPower.pl
Serwery VPS @ ViHost.pl

#26 esday

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 17 styczeń 2009 - 19:17

Zobacz postmalu, o 17.01.2009, 11:00, powiedział:

Wina łącza, jeżeli chodzi o granie w gry flash.
Pewnie w pracy Ci coś po blokowali, jednym słusznym wyborem będzie VPN. Najlepiej openVPN lub IPSec.

heh tylko to nie jest komputer roboczy ( w pracy) tylko osobisty (w domu) ;):)
a co do vpn to ok tylko czy ktos by mogl mi wytlumaczyc konfiguracje (krok po kroku) tegoz programu?:)
pozdrawiam

#27 pol32

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 25 styczeń 2009 - 14:52

A ja znalazlem cos takiego: usaip.eu. Wydaje sie byc ciekawe i tanie.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników