Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] ViPower.PL

152 odpowiedzi na ten temat

[opinie] ViPower.PL

#1 Linux

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1256 postów

Napisany 04 styczeń 2009 - 01:20

Witam, tutaj możecie wyrażać swoje opinie o firmie ViPower.pl Dodany obrazek .

Może na początek ja, jestem zadowolony. Mam tam 3 różne serwisy (2 w PL [Efuturo] i jeden w NE [Leaseweb]).
Wszystkie trzy działają szybko i sprawnie a z supportem mam dobry kontakt.

Ode mnie polecam

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin.../12-vipower-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin.../12-vipower-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostin...usje-vipowerpl/

#2 Mescam

Często na forum

• Użytkownicy
  • 63 postów

Napisany 06 styczeń 2009 - 16:30

No Mes też poleca ;]
Wszystko pięknie, sprawnie, szybko i stabilnie.
Admini zawsze gotowi. Zero problemów ;)

Polecam!
http://mescam.pl - DevBlog
int getRandomNumber { return 4; }

#3 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 97 postów

Napisany 20 styczeń 2009 - 22:37

Korzystam od kilku dni, jestem zadowolony, śmiało mogę polecić ;)
Plusem jest DirectAdmin (mój ulubiony;)), szybki FTP i działanie stron, oraz dobry kontakt, myślę, że ze taką cenę jest to idealne rozwiązanie dla ludzi szukających stabilności i dobrych parametrów.
Korzystam z usług różnych firm i polecam: viHOST (www, vps), viviPOWER (www)
;-)

#4 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • 1700 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 20 styczeń 2009 - 23:25

Godzio: bez urazy, ale wydaje mi się że ciężko jest wystawić dobrą, rzetelną opinię po paru dniach użytkowania. W ciągu paru dni pewnie tylko raz kontaktowałeś się z supportem, więc ciężko jest ocenić kontakt na podstawie np jednego kontaktu ( nie twierdzę że tak akurat jest w Twoim przypadku, ale sądzę że na pewno mniej niż 2-3 razy się kontaktowałeś) . Poza tym informacje które podałeś ( o działaniu serwera) niekoniecznie odzwierciedlają rzeczywistość. Bo może akurat to jest pierwszy tydzień gdy te wszystkie usługi tak dobrze działają ? Wcześniej np mogło być różnie;-)

Reasumując - opinie powinni dawać klienci korzystający z usług od dłuższego już czasu;-)

#5 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 97 postów

Napisany 21 styczeń 2009 - 08:30

Ta firma jest ogólnie świeża, więc jak mogę z jej usług korzystać dłużej, heh?
Chodzi o to, żeby zainteresowani wiedzieli, jakie mam odczucia nawet po tym możliwie krótkim okresie używania konta, przy czytaniu opinii należy pamiętać, że są to odczucia osoby, która pisze tą opinię ;)
Korzystam z usług różnych firm i polecam: viHOST (www, vps), viviPOWER (www)
;-)

#6 Bad Guy

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 23 styczeń 2009 - 12:21

Korzystam ponad miesiąc z usług tej firmy, jestem bardzo zadowolony. Wyrozumiali Administratorzy, serwer działa bez zarzutu. Oby tak dalej ; )

#7 MiSi3kK

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 289 postów
  • Firma:Accesto sp. z o.o.
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Kurzeja

Napisany 03 luty 2009 - 14:08

Również mogę polecić.

Na szczególną uwagę zasługuje obsługa. Odpowiadają szybko i za każdym razem pomagają rozwiązać problem ;)

#8 marczak

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 304 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 03 luty 2009 - 20:22

Również bardzo polecam. Support rewelacyjny, wszystko śmiga aż miło :P
Pozdrawiam,
marczak

hosting/vps: ViPower & ViHost & Ionic

#9 Marek607

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1044 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 08 czerwiec 2009 - 10:41

Może ktoś napisać jak u nich jest obecnie??
Pytam ponieważ chcę tam zakupić reseller.
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#10 WPNJ

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 146 postów

Napisany 10 czerwiec 2009 - 23:17

Korzystam już z ich usług 3 miesiące i muszę powiedzieć, że nie ma się do czego przyczepić. Serwery śmigają, że aż miło. Niby używam tego hostingu do celów testowych i do przetrzymywania małych plików to jednak sobie chwalę. Raz w sumie była większa awaria (ok. 2h) ale dostałem rekompensatę w postaci 7 dni gratis. Kontakt również w porządku.

Szczerze polecam!
Polecam: ViPower.pl, MasterNET.pl

#11 Linux

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1256 postów

Napisany 12 czerwiec 2009 - 18:09

Ostatnio zmienili serwerownie, cały czas jest OK.

Podtrzymuję moją poprzednią opinie.

#12 Marek607

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1044 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 18 czerwiec 2009 - 19:47

Może i rzeczywiście maja wysoką jakośc usług ale niestety nie jest mi dane tego sprawdzić. Powód?? Już 3 dni czekam na dane do konta. Jedyne co dostałem to fakturę proforme :(
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#13 Lan Hikari

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 772 postów
  • Imię:Bartłomiej

Napisany 18 czerwiec 2009 - 19:55

Wszystko jest wysyłane z automatu przecież, jak w prawie każdej firmie, więc nie wiń ich jeśli nie dostałeś tylko swoją skrzynke lub automat :( Poza tym w zakładce kontakt jest telefon do administratorów - zadzwoń i zapytaj o co chodzi :(

#14 ViPower.PL

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 277 postów
  • Firma:ViBiznes
  • Nazwisko:Jarosz

Napisany 18 czerwiec 2009 - 20:12

Witam,

Konto aktywowane. Faktycznie WHMCS nie wykonał automatycznego utworzenia konta dla tego użytkownika (co jest dziwne), przyjrzymy się dokładnie później dlaczego tak się nie stało, a Pana następnym razem proszę o kontakt via e-mail or telefon :(

pozdrawiam

#15 bartek1234

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 21 czerwiec 2009 - 09:24

Posiadam konto testowe w vipower. Pomimo tego, że stronka działa bardzo fajnie, niestety muszę ponarzekać na support.

W sobotę rano miałem kilka problemów i pytań i napisałem w sumie trzy tickety. Niestety do chwili obecnej żadnej odpowiedzi. Wysłałem również maila do admina z zapytaniem dlaczego nikt nie odpowiada, niestety również brak odpowiedzi. Na skype podobnie...

Ktoś wie o co chodzi, czy może to normalka w vipower?

#16 ViPower.PL

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 277 postów
  • Firma:ViBiznes
  • Nazwisko:Jarosz

Napisany 21 czerwiec 2009 - 09:46

Witam!

Proszę podać więcej informacji dot. ticketów bez odpowiedzi.
Ponieważ wszystkie tickety, w których istnieją faktyczne problemy są na chwilę obecną zamknięte.
Być może jakieś wiadomości zostały pominięte, gdyż w sobotę wykonywaliśmy parę dość skomplikowanych zmian w oprogramowaniu działającym na serwerze i ticket system przez jakieś 2 godziny był nie czynny.
Jednak mimo to staraliśmy się odpowiadać na wszystkie wiadomości z poziomu skrzynki e-mail.
A jeżeli dobrze kojarzę to Pan miał problemy z WordPressem i pierwszy ticket był około godziny 5 nad ranem otwarty. Jeżeli dobrze kojarzę, to po paru godzinach wysłał Pan informację, że problem został rozwiązany. A więc nie widziałem sensu odpowiadać na pytania. Ale jeżeli była to inna wiadomość to proszę o kontakt na PW bądź mail: m.adach@vipower.pl w celu wyjaśnienia sytuacji.

Zresztą pomimo problemów jakie mieliśmy w ten weekend, nie wydaje mi się że obsługa klienta była na słabym poziomie. Gdyż odpowiedzieliśmy na ponad 20 wiadomości z czego średni czas odpowiedzi to 45 minut. Wynik może, nie rewelacyjny, jednak satysfakcjonujący zważając na to, że z powodu losowej sytuacji tylko 1 osoba czuwała nad serwerami i obsługą klienta.

Pozdrawiam
Mateusz Adach

#17 bellerofont

szeryf :)

• WHT Pro
  • 2001 postów

Napisany 22 czerwiec 2009 - 12:13

Przeczyściłem wątek. Proszę nie robić tu bałaganu.

#18 WPNJ

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 146 postów

Napisany 29 wrzesień 2009 - 20:17

Dzisiaj dostałem informację o zmianie właściciela firmy i o zmianach oferty. Niestety to drugie mi się bardzo nie spodobało, bo pomimo tego, że zwiększyli parametry to usunęli w tańszych opcjach możliwość płatności kwartalnych, które dla mnie były bardzo przydatne.
Szkoda, bo chyba będę musiał zrezygnować i poszukać czegoś podobnego z płatnościami kwartalnymi lub miesięcznymi (o ile to możliwe przy pakietach ok. 2GB/10GB)

Ogólnie to polecam.
Polecam: ViPower.pl, MasterNET.pl

#19 bartek1234

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 27 październik 2009 - 22:38

Bardzo polecam! Wszystko działa bardzo dobrze, a wszelkie problemy rozwiązywane są ekstremalnie szybko. Panowie z BOK'u odpowiadają prawie zawsze poniżej pięciu minut od napisania wiadomości. W przeciwieństwie do innych firm, tutaj można liczyć na indywidualne podejście do klienta.

Ja jestem zadowolony z ViPower.pl

#20 bartek1234

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 05 styczeń 2010 - 22:28

Jako że nikt nie pisze nowych opinii dla Vipower to może ja potwierdzę, że wszystko w dalszym ciągu pięknie i bezproblemowo. Szczególnie admini starają się niebywale i pomagają błyskawicznie we wszystkich sprawach.

Moje serwisy do najmniejszych nie należą, jednak Panowie z Vipower zaproponowali ciekawe, niestandardowe rozwiązania hostingowe, które fajnie sprawdzają się w moim przypadku i nie rujnują portfela :)

Mieszkam zagranicą i nie spodziewałem, że znajdę w polskiej firmie, osoby tak profesjonalnie wykonujące swoją pracę i pomagające klientom wszystkimi możliwymi sposobami. Jednym słowem: poziom światowy!

pozdrawiam

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników