Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

dhosting.pl i ovh.pl - ostrzegam przed nimi

40 odpowiedzi na ten temat

dhosting.pl i ovh.pl - ostrzegam przed nimi

#1 reason

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 20:27

Wyczytałem, że kilka osób poleca dhosting i OVH.

Absolutnie ich nie polecam a nawet przestrzegam przed nimi.

Zacznę od tego, że dHosting ma jedne z najdroższych usług w Polsce. Za hosting na poziomie transferu miesięcznego 50 GB i powierzchni dysku 6 GB z dostępem do MySQL i PHP trzeba zapłacić miesięcznie około 85 zł. Rocznie = 1020 zł.

Miałem u nich od roku serwer Business, na którym utrzymywane było działające w sumie od 2 lat forum muzyków komuterowych reason.pl

Domena w dziwny sposób zmieniła właściciela w dniu 27 października 2008r. o czym łaskawie dHosting poinformowało w swoich aktualnościach zwalając winę za bałagan z domenami na swojego podwykonawcę, firmę OVH. Mnie poinformowano, że "jest wszystko OK, domeny nie zmieniły właściciela". Zabawne, bo zmieniły... na COOLING.PL (właściciel dhosting).

Po około 2 tygodniach, widząc coraz niższy poziom obsługi, nieradzenie sobie z podstawowymi sprawami technicznymi, coraz mniejszymi możliwościami w porównaniu do ofert konkurencji (np. brak zainstalowanych powszechnie stosowanych rozszerzeń Zend w PHP) poprosiłem o łaskawe przywrócenie danych mojej domeny.

Ze względu na ślamazarność wątpliwej obsługi dhosting wyznaczyłem termin na przywrócenie danych domeny (podstawa prawna - Kodeks Cywilny, dział zobowiązania).

Odpowiedź specjalisty nie pozostawiała wątpliwości co do ich braku profesjonalizmu. Pyskaty specjalista d/s usług hostingowych Rafał Kuśmider napisał po wezwaniu coś takiego:

01:21:47 dhosting Rafał (GG# 1430865)
nie będzie Pan stawiał nam warunków - mamy swoje prcedury wydawania kodów authinfo. Jeżeli to Panu nie odpowiada, prosze to zgłosić do Nask.

Po małej przepychance wreszcie otrzymałem kod AuthInfo do transferu domeny do innego operatora. Niestety, transfer nie mógł być zrealizowany mimo, że kod AythInfo przechodził weryfikację poprawnie. DHosting na zgłoszony problem potrafiło jedynie zadawać dziwaczne pytania w stylu "a skąd Pan wie, że tak jest?". Wiem, bo widzę w panelu Active24 status transferu na "odrzucony". DHosting nie potrafiło tego wyjaśnić z OVH.

Pracownicy OVH na zarzut zablokowania transferu domeny odpowiadała co najmniej jak grupa mało przytomnych nie znających sie na niczym przedszkolaków. Niby dane się zgadzały ale e-mail z potwierdzeniem transferu jakoś dotrzeć nie mógł :-) Sprawę zbadał wreszcie człowiek z Active24, który poinformował, że kontaktem e-mail do kliknięcia w link transferu jest... OVH.

Ludzie z OVH z uporem maniaka twierdzili - nie, wszystko jest OK ;)

Tak samo OK jest ich panel nazywany dumnie "Manager v3". Trudno mi sobie wyobrazić poprzednie wersje Managera skoro wersja 3 nie umożliwia przypomnienia hasła do konta, które podobno zostało w OVH założone na potrzeby mojej domeny. Skoro w OVH są moje domeny to poproszę dostęp do panelu zarządzania nimi. W dhosting nie ma takiej możliwości, żeby cokolwiek zrobić. Wszystko ma załatwiać się poprzez helpdesk czyli wspomnianego wyżej Kuśmidra Rafała.

Okazuje się, że uzyskanie dostępu do własnych domen w OVH graniczy z cudem. W "Manager v3" jest opcja odzyskania hasła. Można się nieco uspokoić (czyt. dać czas OVH do namysłu co zrobić z bałaganem) widząc komunikat, że "na podany mail została wysłana wiadomość....". Nie, nie została wysłana. Ani na mój e-mail ani na e-mail przypisany do kontaktu w domenie. Powód ? Taki mail nie figurował w rejestrach OVH. Obsługa jednak z uporem i logiką Mongoła twardo obstawiała, że wszystko jest w porządku. W pewnym momencie wtrącił sie do sprawy NASK prosząc o ... cierpliwość :)

W kolejnym kroku, z powodu zablokowania transferu domeny przez OVH, braku odpowiedzi na żądania oraz udzielania odpowiedzi nie na temat, sprawa trafiła do NASK formalną skargą na dhosting i OVH.

W międzyczasie firma dhosting wypowiedziała mi umowę hostingową. Przysłali to nawet w PDF'ie. Powołali się na paragraf 4 pkt 1 swojego regulaminu o brzmienu:

"Każda ze stron może rozwiązać Umowę bez podania przyczyny z zachowaniem 30 dniowego terminu wypowiedzenia. Naliczana jest wówczas kara umowna w wysokości sumy wartości posiadanej usługi za dwa okresy rozliczeniowe."

Mimo, że terminem wypowiedzenia jest 30 dni, zablokowano mi transfer do 500 MB, powierzchnię dyskową do 0,5 GB (moje pliki = prawie 4 GB) co spowodowało natychmiastowe błędy w działaniu moich (płatnych) serwisów internetowych. Rozumiem, że Kuśmider i reszta specjalistów z dhosting zdawali sobie sprawę z faktu odpowiedzialności za straty. Odsyłam tu ich kolejny raz do Kodeksu Cywilnego, dział zobowiązania.

Wspomniany zapis regulaminu rozumiem jako konieczność wypłacenia mi kwoty około 170 zł (2 abonamenty miesięczne) z powodu wypowiedzenia umowy przez dHosting. W sumie fajnie, miły akcent na koniec tej żenującej farsy. Napisałem maila do nich z wyznaczeniem terminu spłaty długu, w który postanowili wpaść (znów Kodeks Cywilny się kłania, dział zobowiązania). Termin minął, dhosting udaje, że nic się nie stało :)

Własnie rozważam, czy nie pozamiatać w bardziej radykalny sposób bałaganu ze zmianami danych w bazie moich domen, który zrobił dhosting przy współudziale OVH . Podpada on moim zdaniem tym razem pod Kodeks Karny:

"Art. 268. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 dotyczy zapisu na komputerowym nośniku informacji, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3."

Bezczelność bowiem zarówno dhosting oraz OVH przekroczyła w tej sprawie wszelkie akceptowalne granice.
Jak to sie potoczy dalej, nie wiem. Pokazałem w dużym skrócie z czym możecie się spotkać przy wyborze firm hostingowych takich jak dhosting czy OVH.

Decyzje pozostawiam Wam.

#2 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 814 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:

Napisany 07 grudzień 2008 - 21:18

Pod artykuł 268 . paragraf 1 nie podlega opisana sytuacja.

jestem trochę nie wyspany ale nie pisze Pan aby dHosting zablokowało lub utraciło Pana dane a pod to podlega art. 268. K.K.

Co do opisanej sytuacji odpowiedzialność karna będzie kwalifikowała się:

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 278. § 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 4. Jeżeli kradzież popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
§ 5. Przepisy § 1, 3 i 4 stosuje się odpowiednio do kradzieży energii lub karty uprawniającej do podjęcia pieniędzy z automatu bankowego.

Art. 284. § 1. Kto przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą lub prawo majątkowe,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Kto przywłaszcza sobie powierzoną mu rzecz ruchomą,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi lub przywłaszczenia rzeczy znalezionej, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 4. Jeżeli przywłaszczenie nastąpiło na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Art. 119. (123) § 1. Kto kradnie lub przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą, jeżeli jej wartość nie przekracza 250 złotych,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Usiłowanie, podżeganie i pomocnictwo są karalne.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 dopuścił się go na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na żądanie pokrzywdzonego.
§ 4. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1, można orzec obowiązek zapłaty równowartości ukradzionego lub przywłaszczonego mienia, jeżeli szkoda nie została naprawiona.

Życzę powodzenia wybór Art. będzie zależał od intencji prokuratora.
Kolejność nie przypadkowa.
Art. 31. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. - Konstytucja RP

Potrzebujesz Dolarów na PayPal?
Wyślij prywatną wiadomość.

#3 reason

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 21:42

Zobacz postscz, o 7.12.2008, 21:18, powiedział:

Pod artykuł 268 . paragraf 1 nie podlega opisana sytuacja.

jestem trochę nie wyspany ale nie pisze Pan aby dHosting zablokowało lub utraciło Pana dane a pod to podlega art. 268. K.K.

Nie mogłem nic zrobić z domeną. Ani przetransferować, ani zmienić DNS, ani zmienić jakichkolwiek danych mimo, że zasady NASK mówią wyraźnie o "niezwłocznym działaniu" operatora z chwilą żądań abonenta.

Wezwania do wyjaśnień, udostępnienia panelu zarządzania domeną, próby uzyskania danych do konta założonego na moje dane w OVH itp... były zbywane niczym. Nie można było z domeną zrobić nic. Co więcej, OVH (partner dhosting), cytując sam siebie w mailach w pewnym momencie postanowił napisać, że "nie wie o co chodzi" :P

Należy więc (to moja logika) przyjąć, że jest to

"...uszkadzenie, usuwanie lub zmana zapisu (na komputerowym nośniku) istotnej informacji albo w inny sposób udaremnienie lub znaczne utrudnie osobie uprawnionej zapoznanie się z nią"

...czyli Art 268 KK.

Zapis w bazie WHOIS jest jak najbardziej "zapisem na komputerowym nośniku informacji" a nieautoryzowana zmiana tych danych jest "uszkadzeniem, usuwaniem lub zmaną zapisu udaremnieniającą lub znaczne utrudniającą osobie uprawnionej zapoznanie się z nią".

Tak to widzę.

#4 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 07 grudzień 2008 - 21:46

proszę rozumować według kodeksu karnego.

Napisze jeszcze raz
niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis

Czy OVH lub dHosting dokonało zmiany, uszkodzenia, zniszczenia, usunięcia?

W przepisie nie ma mowy o UNIEMOŻLIWIENIU zmiany więc nie podlega to.
Art. 31. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. - Konstytucja RP

#5 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1504 postów
  • Firma:regdos.com
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Regdos

Napisany 07 grudzień 2008 - 21:55

Zobacz postscz, o 7.12.2008, 21:46, powiedział:

Napisze jeszcze raz

na początku wypowiedzi reason pisał:

"Domena w dziwny sposób zmieniła właściciela w dniu 27 października 2008r. o czym łaskawie dHosting poinformowało w swoich aktualnościach zwalając winę za bałagan z domenami na swojego podwykonawcę, firmę OVH."

Ja to rozumiem jako samowolną zmianę danych bez upoważnienia właściciela domeny.

-------
A tak ogólniej o domenach to zauważyłem, że potentaci czyli home i nazwa wprowadzili zasady wydawania kodów autinfo domeny, które potencjalnie zniechęcają abonentów do transferu a szczególnie uniemożliwiają szybki transfer.
W nazwie trzeba najpierw napisać do konsultanta żeby wysłał odpowiedni formularz, potem wypełniony formularz należy wysłać poczta lub faksem potem nazwa wysyła kod za pomocą zwykłego listu. W home jest podobnie tylko formularz jest od razu dostępny na ich stronie.
A podobno mamy 21 wiek i tylko NASK jest organizacją gdzie wszystko załatwia się przestarzałym faksem a tutaj taka niespodzianka.

#6 reason

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:08

Zobacz postscz, o 7.12.2008, 21:46, powiedział:

proszę rozumować według kodeksu karnego.

Napisze jeszcze raz

W przepisie nie ma mowy o UNIEMOŻLIWIENIU zmiany więc nie podlega to.

OVH jako partner dhosting.pl dokonało:

- usunięcia dotychczasowych danych abonenta domeny
- wprowadzenia danych abonenta domeny jako COOLING.PL (właściciel marki dhosting.pl)
- uszkodzenia danych uniemożliwiając transfer domeny (zmiana adresu e-mail do potwierdzenia transferu)

... więc nadal uważam, ze to Art 268 KK.

Należy dodać, że dhosting o wszystkim było informowane. Działali więc w tzw czynie ciągłym.

Swoją bezradność i niekompetencję podkreślili wypowiedzeniem umowy hostingowej w sytuacji, gdy stało się dla nich "za gorąco".
Odnośnie Art 286 KK (oszustwo) - może on mieć zastosowanie do faktu nie wypłacenia kary za zerwanie umowy przez DHosting.
Decydując się na usługi dhosting.pl zostałem wprowadzony w błąd skoro kara (czyli cały regulamin) ma znaczenie stricte symboliczne.

Dziękuję za podpowiedzi z pozostałymi artykułami. Muszę je przemyśleć.

#7 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:22

Art 268 KK - aby czasami na pewno sprawdzałeś w załączniku do ustawy?

nie będzie to podlegało penializacji z art. 268 KK gdyż OVH jako partner na cesje domeny musiało zareagować więc dokonało cesji domeny na skutek że tak powiem może nielegalnej i bezpodstawnej ale mieli do tego prawo. W tym przypadku zastosowanie maja inne artykuły KK. Artykuł 268 KK został stworzony do bezpośrednich AKCJI usuwania, niszczenia, danych np z for internetowych w tym przypadku nie potrzebne by było udowodnienie włamania co jest znacznie trudniejsze. A udaremnianie dostępu zostało stworzone również w tym samym celu aby nie wyłączać dostępu do danych.

#8 matt

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 474 postów
  • Imię:Mateusz

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:23

Nowe parametry, na ktore ci zmienili konto hostingowe wskazuja na widoczny przy domenach pakiet dDomena - on wlasnie ma 500MB quoty i 6GB trafficu. Moze po prostu abonament wygasa / nie przedluzyles konta, a ze posiadales domeny, to zostales do niego zmigrowany? Jesli tak, to jego cena wynosi 0zł, więc raczej twoje roszczenia były by bezzasadne :P
Serwery Dedykowane@ eFuturo.pl
Serwery WWW@ Hekko.pl

DataCenter

#9 Sebak

Weteran WHT

• WHT+
  • 1153 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:26

@reason po co bez sensu przytaczasz artykuły kodeksu karnego, jak tylko pokazujesz że nie masz o nim podstawowego pojęcia?

Poza tym skoro tak lubisz przytaczać paragrafy(o których nie masz pojęcia), to nie dziwie się, że dhosting się Ciebie pozbył... Bo po co tracić czas na takiego kłopotliwego klienta?

#10 reason

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:41

Zobacz postmatt, o 7.12.2008, 22:23, powiedział:

Nowe parametry, na ktore ci zmienili konto hostingowe wskazuja na widoczny przy domenach pakiet dDomena - on wlasnie ma 500MB quoty i 6GB trafficu. Moze po prostu abonament wygasa / nie przedluzyles konta, a ze posiadales domeny, to zostales do niego zmigrowany? Jesli tak, to jego cena wynosi 0zł, więc raczej twoje roszczenia były by bezzasadne :P

OK, cytuję z usunięciem moich danych osobowych (xxxxxxxxx):

//Usunięte przez administrację - wiadomość poufna

No, tak to wygląda.

#11 matt

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 474 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:48

Napisz do kiedy miales wazne konto hostingowe. Moze dostales po prostu wypowiedzenie pakietu dDomena i utrzymania wszystkich domen?
Serwery WWW@ Hekko.pl

DataCenter

#12 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:50

matt ja bym proponował się nie wtrącać. To są ich sprawy niech załatwiają je między sobą.

#13 bellerofont

szeryf :)

• WHT Pro
  • 2001 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:56

Co do meritum sprawy się nie wypowiadam ( NMB ), nie mniej jednak dziwie się,
że DH korzysta z usług OVH w zakresie obrotu domenami.
Poziom obsługi klienta w tego typu firmach często pozostawia wiele do życzenia,
gdyż trzeba gdzieś sobie odbić niskie ceny, a co może się zemścić gdy ad-hoc
będzie trzeba "coś załatwić z rejestratorem". Jak dla mnie wielkie ryzyko...

#14 reason

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 22:58

Zobacz postmatt, o 7.12.2008, 22:48, powiedział:

Napisz do kiedy miales wazne konto hostingowe. Moze dostales po prostu wypowiedzenie pakietu dDomena i utrzymania wszystkich domen?

Pisałem o tym w pierwszych linijkach pierwszego postu w tym wątku - pakiet hostingowy za prawie 85 zł miesięcznie (dBusiness). Trudno to nazwać pakietem dDomena :P

Usługa była świadczona od około roku. Stąd powierzchnia 6 GB a nie 8GB - to też mówi o tym, jak dhosting traktuje swoich starych klientów :P

#15 matt

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 474 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 23:07

Niestety nie moge znalesc, do kiedy planowo wazne miales konto (chodzi o doskladna date). Z koncem abonamentu, a przed wypowiedzeniem umowy, mogles miec juz pakiet dDomena, a nie dKonto...
Serwery WWW@ Hekko.pl

DataCenter

#16 reason

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 23:42

Zobacz postmatt, o 7.12.2008, 23:07, powiedział:

Niestety nie moge znalesc, do kiedy planowo wazne miales konto (chodzi o doskladna date). Z koncem abonamentu, a przed wypowiedzeniem umowy, mogles miec juz pakiet dDomena, a nie dKonto...

Robisz bałagan informacyjny.

- hosting był aktywny i wszystko działało. Transfery na poziomie 30-40 GB miesięcznie trudno utrzymać w pakiecie dKonto.
- sprawa z OVH i domenami narobiła sporo zamieszania w dhosting i OVH
- wypowiedziano umowę na świadczenie usług hostingowych (dBusiness). Gdyby pakiet wygasł samoczynnie, działanie takie nie miałoby sensu.

Podsumowując - jeśli ktoś chce mieć kłopoty - niech skorzysta z usług dhosting tym bardziej, że chłopcy zaczynają coś kombinować z nowymi usługami VPS. Jeśli ktoś chce być materiałem doświadczalnym dla "specjalisty d/s usług internetowych" Kuśmidra Rafała, ich konto bankowe stoi otworem dla Waszych pieniędzy. Pamiętajcie jednak, że ta kasa płynie tylko w jedną stronę a w przypadku kłopotów drzwi przemiłych panów z dhosting zamykają się po to, aby zapukać do nich tylko z pośrednictwem prokuratury.

#17 Sebak

Weteran WHT

• WHT+
  • 1153 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 23:48

jeśli ktoś chce mieć kłopoty - niech skorzysta z usług dhosting

Na tym forum znam siedzi kilka osób, które nie miały żadnych problemów z dhosting. Więc pomyśl, czy przypadkiem sam nie jesteś sobie winien. Dla mnie osobiście przytaczając paragrafy z kodeksu karnego o którym nie masz pojęcia, jak i całym podejściem dałeś przykład klienta którego należy unikać.

Jak by powstała wspólna czarna lista klientów firm hostingowych, myślę że musiał byś szukać hostingi daleko poza granicami naszego kraju :P

#18 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 23:59

Pokaż mi wyraźnie na screenie z zaznaczonym czerwonym kółkiem, gdzie na dhosting.pl masz pakiet dBusiness... Ja tam widzę jedynie dKonto (typ), dSerwer (typ) i dSerwer1/4 & dSerwer1/2.
Więc kolejny raz sprawdza się to, że tak naprawdę nie wiesz, co masz, a później płaczesz, że coś ci wiecznie nie gra...

Czemu tak boisz się podać daty ważności (dokładnie, co do dnia) tego swojego konta?
Coś tu ukrywasz, chyba całkiem istotnego w całej sprawie...

Czytając Twoje forum (sądząc po pseudonimie oraz tematyce myślę, że to właśnie to, o którym myśle), szczególnie działy o hostingu

http://www.reason.pl...ngowe-vf106.htm
http://reason.pl/zmi...ingu-vt1408.htm

szczerze mówiąc, to nie dziwie się, że dhosting się pozbył takiego problematycznego klienta... który generuje im nawet po pozbyciu się ciągle problemy.

Twoje paragrafowate posty... produkujesz mnóstwo paragrafów na wszystkich dookoła, chcesz wszystkich straszyć, sądzić itp. itd... zastanawiam się, czy w realu też jesteś taki bojowniczy, czy to może wirtualna anonimowość (no bo swoje dane to sie wyiksowało, ale danych przedstawiciela/konsultanta/czy jak mu tam to już nie...) cię tak wzmacnia...

Byli już na tym forum tacy, którzy to właśnie wysilali swoje szare komórki na paragrafowanie... ale sprawa w sądzie jakoś nigdy finału nie ujrzała.

Współczuję troszkę Progreso (nowy Reasona provider) takiego klienta... bo z tego, co widać po twoich wypowiedziach, to potrafisz przyczepić się wszystkiego, czasami nawet i bezzasadnie.

Odnośnie zmiany właściciela domeny - to właściciel jej raczej się w twoim przypadku nie zmienił - skoro tak lubisz paragrafować, to znajdź w regulaminie np. NASK słowo właściciel.
Mnie też ta sytuacja spotkała, ale mi to w sumie w niczym nie przeszkadza (authinfo mam, więc mogę sobie ją wytransferować gdziekolwiek ale w sumie po co...) - przy napisaniu do supportu o wyjaśnienie i prośbę o jakąś rekompensatę, dostałem po sporych negocjacjach :P na stałe dostęp SSH do konta.

Tak więc - na dhosting.pl konto mam od samego początku (a może nawet i troszkę wcześniej, bo przemigrowałem się z ich wcześniejszej usługi - projektu demonek.com), nie mam powodu do narzekań, wszystko działa bardzo dobrze, ceny są hmm... może i wysokie, ale rekompensują wszystko, mimo, że czasami i dhostingowi zdarzają się drobne wpadki i problemy.

Ale może moja bezproblemowość w kontakcie z nimi to skutek mojego podejścia, że dwóch kulturalnych ludzi zawsze się potrafi jakoś dogadać i pójść na kompromis :P

#19 reason

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 07 grudzień 2008 - 23:59

Zobacz postSebak, o 7.12.2008, 23:48, powiedział:

Jak by powstała wspólna czarna lista klientów firm hostingowych, myślę że musiał byś szukać hostingi daleko poza granicami naszego kraju :P

Kiedyś (około roku temu) dhosting chwaliło się, że jest w 1 dziesiątce rankingu firm hostingowych dając link do serwisu hostranking.pl

Teraz nawet ich nie ma w tym spisie. Dziwne, nie?

Tak to wygląda:

http://hostranking.p...?query=dhosting

Więc, może najpierw popatrzymy na ranking podaży a później porozmawiamy o stronie popytowej, która utrzymuje ze swoich pieniędzy humorzastych pseudospecjalistów od hostingu.

#20 Sebak

Weteran WHT

• WHT+
  • 1153 postów

Napisany 08 grudzień 2008 - 00:05

I niby że co to znaczy?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników