Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

  • progreso.pl

    Partner technologiczny

    Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

    Partner technologiczny

    Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

    Partner technologiczny

    S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

    Partner technologiczny

    Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

 

- - - - -

http://www.arturro.pl/ opinia


42 odpowiedzi na ten temat

http://www.arturro.pl/ opinia

#1 Troll

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 24 postów
  • Skąd:Płock

Napisany 26 listopad 2008 - 02:57

witam czy ktos zna urzytkownika Arturro?
http://www.arturro.pl/
Jego strona.
Kilka dni temu sprzedał mi serwer. a teraz ten serwer jest wyłączony.
Telefon kom. od kilku dni milczy. strona nie dziala, gostka niema na Gadu-Gadu. i nagle po 10 dniach serwer off.

CO radzicie zrobic w takim wypadku?

Jezeli to złe miejsce na Teamt prosze Moderatora o PRzeniesienie , a nie usuwanie. Dziekuje.

#2 Malas

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 705 postów
  • Skąd:Sztum
  • Imię:Mateusz

Napisany 26 listopad 2008 - 07:55

Zapewne chodzi Ci o niego: http://www.webhostin...p?showuser=7096

Hmm składał mi propozycję konfiguracji vpsa bodajże nie tak dawno, ale że był od niedawna na forum to nie skorzystałem.
 BayerLeverkusen.pl - serwis kibiców Bayeru Leverkusen! 

#3 juvenito

    Czy to ja?

  • Support WHT
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1044 postów

Napisany 26 listopad 2008 - 08:26

Ktoś wspominał, że to rusel jest :P

#4 p

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2024 postów

Napisany 26 listopad 2008 - 11:14

Zobacz postTroll, o 26.11.2008, 02:57, powiedział:

witam czy ktos zna urzytkownika Arturro?
http://www.arturro.pl/
Jego strona.
Kilka dni temu sprzedał mi serwer. a teraz ten serwer jest wyłączony.
Telefon kom. od kilku dni milczy. strona nie dziala, gostka niema na Gadu-Gadu. i nagle po 10 dniach serwer off.

CO radzicie zrobic w takim wypadku?
W takim wypadku już nic. Następnym razem radzę pomyśleć.

$ whois arturro.pl
DOMAIN:				 arturro.pl
registrant's handle:	hmns412094 (INDIVIDUAL)
...
created:				2008.10.29 19:59:05
last modified:		  2008.11.05 18:49:32


#5 Troll

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 24 postów
  • Skąd:Płock

Napisany 26 listopad 2008 - 11:39

Czyli nawet policja tu nie pomoze? jak mam jego dane? i cala rozmowe w archiwum gadu gadu?

#6 bellerofont

    szeryf :)

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2001 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisany 26 listopad 2008 - 11:43

Zobacz postTroll, o 26.11.2008, 11:39, powiedział:

Czyli nawet policja tu nie pomoze? jak mam jego dane? i cala rozmowe w archiwum gadu gadu?

Zbierz te dane w całość i idź na komisariat - nikt tu na forum Ci lepiej nie powie.

#7 Troll

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 24 postów
  • Skąd:Płock

Napisany 26 listopad 2008 - 11:45

Dziekuje za pomoc.






Ze tacy ludzie musza zyc.

#8 juvenito

    Czy to ja?

  • Support WHT
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1044 postów

Napisany 26 listopad 2008 - 15:28

Zobacz postTroll, o 26.11.2008, 11:39, powiedział:

Czyli nawet policja tu nie pomoze? jak mam jego dane? i cala rozmowe w archiwum gadu gadu?
Archiwum GG to nie dowód.
Dane na pewno są nie prawdziwe.

#9 Mateusz Sojda

    Software engineer

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 355 postów
  • Skąd:Kielce
  • Firma:WHT

Napisany 26 listopad 2008 - 16:05

Zobacz postjuvenito, o 26.11.2008, 15:28, powiedział:

Dane na pewno są nie prawdziwe.

Musiał mu jakoś zapłacić, zapewne ma numer konta :P

#10 www.mzone-net.eu

    Weteran WHT

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3640 postów
  • Skąd:Great Britain
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 26 listopad 2008 - 17:24

Jeśli nawet zapłata wynosiła 300 złotych, Policja sie tym nie zajmie. Poprosi o skierowanie sprawy do sądu, są wyznaczy zapłatę kosztów procesowych i pewnie na tym się skończy, za kilka lub kilkanaście miesięcy.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |


| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |


#11 masteron

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 48 postów

Napisany 27 listopad 2008 - 00:18

Rozmowa na GG może jak najbardziej posłużyć jako materiał dowodowy w sprawie. Zaistniała sytuacja nosi znamiona z Art. 286§ 1. Jest to ściganie z urzędu i w takim wypadku najlepiej skierować się na policję.

#12 odi

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • Skąd:Dąbrowa Górnicza

Napisany 27 listopad 2008 - 08:51

Zobacz postjuvenito, o 26.11.2008, 08:26, powiedział:

Ktoś wspominał, że to rusel jest :P

A nie mowilem ze to on ;) juz kogos oszukal i sie zmyl czekamy na jego nowe wcielenie...

#13 Linux

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1256 postów
  • Skąd:Kraków

Napisany 27 listopad 2008 - 11:37

Nie jeden rusel na świecie jest przecież ;).


#14 Troll

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 24 postów
  • Skąd:Płock

Napisany 27 listopad 2008 - 11:38

A mozna to jakos sprawdzic jego adres nie ingerujac w to policji ?;]

#15 www.ionic.pl

    Twój partner w e-biznesie ...

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1757 postów
  • Skąd:Kraków
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 27 listopad 2008 - 11:42

Zobacz postTroll, o 27.11.2008, 11:38, powiedział:

A mozna to jakos sprawdzic jego adres nie ingerujac w to policji ?;]

I po co Ci to ?
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#16 Troll

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 24 postów
  • Skąd:Płock

Napisany 27 listopad 2008 - 11:43

Ozyskam pieniadze. bo ja mam kolege tam gdzie on mieszka. wiesz moze tak szybciej pieniadze odzyskam

#17 xorg

    PHP, SEO & vBulletin developer

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1588 postów
  • Skąd:Łódź

Napisany 27 listopad 2008 - 16:04

Tak, pójdź go bić, najlepsze rozwiązanie.

Nie pozyskasz jego adresu, ew. szukaj po numerze konta w google, może gdzieś publicznie na stronie podał.
Funkcjonalna, sprawna wyszukiwarka mp3 muzyki klubowej :) a tu serwery CS ;)

Polecam serwery VPS.

#18 moron

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 526 postów

Napisany 27 listopad 2008 - 16:12

co innego adres zameldowania co innego korespondencyjny a co innego gdzie afktycznie sie ukrywa...

#19 MiSi3kK

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 289 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Firma:Accesto sp. z o.o.
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Kurzeja

Napisany 27 listopad 2008 - 18:12

Idź na policję. To jest kradzież tylko oszustwo i się tym zajmą nawet jeśli to nie przekroczyło jakiejś tam kwoty. Wszyscy zawsze mówią, że nie warto, nikt się nie zajmie itp. Ja poszedłem raz z taką akcją na policję. Raz byłem na policji zgłosić sprawę i raz w sondzie na ogłoszeniu wyroku. W sumie jakieś 4 miesiące, ale zawsze warto.

Jako dowód miałem wydruk aukcji allegro, wydruk e-maili i potwierdzenie przelewu.

#20 DamianM A-H

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 740 postów
  • Skąd:Jelenia Góra
  • Firma:Active Hosting
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Miodek

Napisany 27 listopad 2008 - 18:14

masz dane domowe ? Skoro wpłacałeś to masz... ;) zadzwoń na infolinię po nr domowy i porozmawiaj z rodzicami oszusta :P

Active-Hosting.pl - Tanie VPS'y od 20 zł netto miesięcznie - Tanie konta www
ROOTHosting.pl
- Serwery dedykowane - kolokacja
GTS energis - Crowley - DC PL-Łódź






1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników