Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] Unixstorm.org

346 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Unixstorm.org

#321 Malitek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 331 postów

Napisany 02 listopad 2011 - 19:59

masz dostep do SSH
cs-serwery.pl - Hosted by UnixStorm

Konta WWW i Pakiety Reseller UnixStorm

taniej o 20%? Niemożliwe?! A jednak ! O szczegóły Pisz na PW

Potrzebujesz pieniędzy na UnixStorm.org ? Pisz na PW

#322 Grzendi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 02 listopad 2011 - 20:20

Dobrze extra zagłębiłem się bardziej w ich stronę i znalazłem wszystko. Powiem szczerze że nieźle to wygląda, gdyż podają wszystkie dane bez żadnej ściemy (mam nadzieje) .

Pozdrawiam

#323 Pantheon

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 141 postów

Napisany 02 listopad 2011 - 20:32

Zobacz postGrzendi, o 02 listopad 2011 - 20:20, powiedział:

Dobrze extra zagłębiłem się bardziej w ich stronę i znalazłem wszystko. Powiem szczerze że nieźle to wygląda, gdyż podają wszystkie dane bez żadnej ściemy (mam nadzieje) .

Pozdrawiam
Możesz być pewny :)
Mam od Roku Biznes 2 i jestem bardzo zadowolony :)

@Unixstorm.org
Jest możliwość przedłuzenia 'promocji' 25% taniej ? :)

Pozdrawiam!
POLECAM: Unixstorm.org / Shooters.pl ! Aktualnie korzystam z usług: ViHost.PL

#324 maziq

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów
  • Imię:Adrian

Napisany 02 listopad 2011 - 20:33

Testuję u nich resellera , i powiem tak. Fajnie wszystko chodzi, ale właśnie gdy piszę ten post mam pierwszy pad. Nie łączy z serwerem mail dodatkowo direct admin strasznie laguje. Pewnie chwilowa przerwa, jednak na starcie współpracy trochę odstrasza
www.maziq.pl

#325 Grzendi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 02 listopad 2011 - 20:46

Zobacz postmaziq, o 02 listopad 2011 - 20:33, powiedział:

Testuję u nich resellera , i powiem tak. Fajnie wszystko chodzi, ale właśnie gdy piszę ten post mam pierwszy pad. Nie łączy z serwerem mail dodatkowo direct admin strasznie laguje. Pewnie chwilowa przerwa, jednak na starcie współpracy trochę odstrasza

No właśnie też zastanawiam się nad resellem, tak z ciekawości który pakiet testujesz, na jakim obciążeniu itd ??

Ten post był edytowany przez Grzendi dnia: 02 listopad 2011 - 20:47

#326 maziq

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów
  • Imię:Adrian

Napisany 02 listopad 2011 - 21:14

Serwer już działa. Kilkuminutowe problemy zostały szybko zażegnane .

@Grzendi: Nie są to jakieś duże obciążenia, zależy mi na wysokim uptime oraz szybkim ftp. Hostuje dwa fora klanowe , i przenoszę około 20 stron klientów (małe firmy) - bez zbędnego obciążenia :)

Wielkim plusem jest support. Odpowiedź na zgłoszenie nie przekracza 10 min
www.maziq.pl

#327 Homzik

Często na forum

• Użytkownicy
  • 59 postów

Napisany 02 listopad 2011 - 21:19

ja zadałem niewygodne pytanie i odpowiedzi brak od 2 dni :)
Homzik poleca laptopy --> http://laptopy.yyy.pl

#328 Grzendi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 02 listopad 2011 - 21:26

No to chyba już wiem co wybiorę.
Mam aktualnie wykupiony hosting w superhost dokładnie dwa i powiem szczerze że na biznesowym jest w sumie jedna strona na tym serwerze ok. 120 wejść dziennie na WP i cały czas jest CPU przeciążony - masakra, a od nich nie można uzyskać żadnej informacji.

#329 maniks

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 208 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Czajkowski

Napisany 03 listopad 2011 - 06:15

Po kolejnym roku utrzymywania usług w tej firmie może się wypowiem. Ja właśnie przedłużyłem współpracę o kolejny rok na koncie reseller. Współpraca wyśmienita, odpowiedzi z supportu w ciągu kilku godzin albo tego samego dnia. Jeden raz czekałem na odpowiedź 2 dni i echo, zadzwoniłem okazało się, że coś nie doszło przesłałem jeszcze raz i problem rozwiązano natychmiast z odpowiednią odpowiedzią zwrotną (chociaż niezadowalającą, chodziło o przekierowania mail na skrzynki komercyjne). Panel DA działa dobrze zarówno po stronie reseller jak i użytkowników, prośba o wgranie indywidualnego szablonu dla konta wykonane bez problemu i bardzo szybko. Co do CPU o jakim piszą forumowicze w powyższych postach to w panelu DA jest dostęp do "statystyk obciążenia" co ułatwia pracę i zanim napisze się do supportu można podglądnąć na swoim koncie jak jest (całkiem niezły plugin do DA). Szczerze polecam wszystkim, którzy się zastanawiają nad tym czy brać usługi w tej firmie czy nie.

#330 UnixStorm.org

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 262 postów
  • Firma:Unix Storm
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Gottlieb

Napisany 03 listopad 2011 - 12:18

Zobacz postHomzik, o 02 listopad 2011 - 21:19, powiedział:

ja zadałem niewygodne pytanie i odpowiedzi brak od 2 dni Dodany obrazek

Nie mamy aktualnie żadnych wiadomości ani zgłoszeń bez odpowiedzi czekających od 2 dni.
W takim wypadku najprawdopodobniej odpowiedź została wysłana, ale jej Pan nie otrzymał.
Mogło tak być, jeśli pisał Pan do nas z adresu email w domenie, którą dopisał Pan do panelu na naszym serwerze i nie skonfigurował jej Pan poprawnie, odbierając maile z zewnętrznego serwera.

W takim wypadku proszę o kontakt telefoniczny lub przez system "NOC" dostępny po zalogowaniu na naszej stronie.

Zawsze w przypadku długiego braku odpowiedzi należy się z nami kontaktować inną drogą, ponieważ w 99% przypadków oznacza to problem z kontaktem zwrotnym, za pomocą którego wysyła do nas zgłoszenie dany klient.
Konta WWW/SSH, Konta Reseller, Serwery VPS, Outsourcing.
michal.gottlieb@unixstorm.org, tel.: 76 729-36-43, www.unixstorm.org
Unix Storm - Michał Gottlieb, ul. Muzyczna 10, 59-400 Jawor, REGON: 020604248, NIP: PL 6951450898  

#331 Zenk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisany 09 listopad 2011 - 19:21

Najprawdopodbniej dzisiaj zamierzam kupić pakiet Biznes 1, ponieważ support na proserwerze jest na prawdę beznadziejny. Wydaję mi się, że zainstalowałem wadliwy plugin do mybb, przez którego forum zjadało dużo zasobów - dostałem odpowiedź że przez to jestem na jakiejś maszynie która restrykcyjnie pilnuje wartości zbyt dużej ilości procesora / pamięci. Wykasowałem ten shoutbox, jednak problemy zostały, przez 5min forum działa normalnie, a potem wywala błędy 500 i 508, nie wiem jak to wytłumaczyć ponieważ wcześniej na tych pluginach wszystko było ok. Wywaliłem połowe pluginów i niestety dalej to samo. [Na forum mam około 1k userów.] Dostałem wiadomość, aby obserwować forum... Kontynuując odpisałem do nich tuż po tej wiadomości o godzinie 20, do dzisiaj nie uzyskałem odpowiedzi. Debug info z forum. SQL Queries: 24 / Memory Usage: 10.25 MB PHP version: 5.2.17 / Server Load: 9.36 / GZip Compression: Enabled.

Przed zakupieniem czegokolwiek na unixstorm skontaktowałem się z administracją, i dostałem błyskawiczną odpowiedź nt. moich pytań. Narazie jestem zadowolony z supportu. Jeszcze nie wiem jak będzie gdy zakupię hosting, ale po opiniach wygląda na to że to poważna firma. Na pewno wyrażę swoją opinię po zakupie.

#332 Kaluza

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Kałuża

Napisany 14 listopad 2011 - 18:53

Z usług unixstorm.org korzystałem przez ponad pół roku. Współpracę tą wspominam bardzo dobrze. Uptime serwera na gwarantowanym poziomie, szybki kontakt z pomocą techniczną - odpowiedzi od 3 - 5h od momentu zgłoszenia (czasami nawet w ciągu 15 minut). Niestety konkurencja oferowała lepsze parametry w lepszej cenie. Mam nadzieje że doczekam się obniżki cen i znów będę mógł korzystać z ich usług.

#333 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 655 postów

Napisany 16 listopad 2011 - 21:09

Wyższe parametry i niższa cena nie znaczą, że będzie lepiej w innej firmie. Unixstorm ma usługi na wysokim poziomie, który nadal utrzymuje, co wiąże się także z kosztami.
Biznes-Host.pl - Servery VPS, Hosting www, http://logout.pl/polecam/aimer
HitMe.net.pl - Hosting www, serwery VPS, Cloud

#334 TeamPlay.com.pl

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 131 postów
  • Imię:Damian

Napisany 17 listopad 2011 - 06:15

Zobacz postZenk, o 09 listopad 2011 - 19:21, powiedział:

Przed zakupieniem czegokolwiek na unixstorm skontaktowałem się z administracją, i dostałem błyskawiczną odpowiedź nt. moich pytań. Narazie jestem zadowolony z supportu. Jeszcze nie wiem jak będzie gdy zakupię hosting, ale po opiniach wygląda na to że to poważna firma. Na pewno wyrażę swoją opinię po zakupie.

Witam, mam również Biznes hosting - jestem bardzo zadowolony a co do supportu i "błyskawicznych" odpowiedzi to usługa jest cały czas na wysokim poziomie - nie tylko jeśli chcesz kupić hosting ale i w czasie użytkowania.

Pozdrawiam!

Ten post był edytowany przez TeamPlay.com.pl dnia: 17 listopad 2011 - 06:16

teamplay.com.pl - projekt w trakcie realizacji !
ViPower.pl - główny partner i sponsor projektu

#335 scofalik

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 26 listopad 2011 - 13:48

Witam.

Ponieważ nie dostaję odpowiedzi od pomocy technicznej - a pilnie potrzebuję - pytam tutaj. Jak przełączyć na używaną wersję PHP na PHP 5.3? Kombinowałem różne rzeczy w .htaccess ale nic nie działa. Proszę o informację od użytkowników używających PHP 5.3.

Pozdrawiam

#336 xtd

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 26 listopad 2011 - 14:29

Dodaj do .htaccess

<FilesMatch "\.(inc|php|php3|php4|php5|php6|phtml|phps)$">
AddHandler x-httpd-php53 .inc .php .php3 .php4 .php5 .phtml
</FilesMatch>

Wszystkie skrypty w tym katalogu i podkatalogach będą uruchamiane na 5.3

#337 scofalik

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 26 listopad 2011 - 17:52

Dzięki za odpowiedź zarówno tu jak i w pomocy technicznej Unixstorma. Oczywiście wszystko działa :)

#338 Tomiz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 136 postów
  • Imię:Tomek

Napisany 26 listopad 2011 - 18:07

w unixstorm brakuje mi serwerów dedykowanych w rozsądnej cenie. Transfer jest bardzo drogi dlatego wiele osób traktuje unixstorm jako dostawcę tylko hostingu wirtualnego. Prawdopodobnie są takie ceny ze względu na data center 3sf. Sam chętnie bym kupił dedyka za 250zł w US ale ceny są strasznie wysokie :)

#339 matthewk

Często na forum

• Użytkownicy
  • 58 postów

Napisany 26 listopad 2011 - 19:48

Zobacz postTomiz, o 26 listopad 2011 - 18:07, powiedział:

w unixstorm brakuje mi serwerów dedykowanych w rozsądnej cenie. Transfer jest bardzo drogi dlatego wiele osób traktuje unixstorm jako dostawcę tylko hostingu wirtualnego. Prawdopodobnie są takie ceny ze względu na data center 3sf. Sam chętnie bym kupił dedyka za 250zł w US ale ceny są strasznie wysokie Dodany obrazek

Masz promocje w tej chwili w UnixStorm ? Baa nawet 1000GB/m-c transferu dawają!
;)

#340 Tomiz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 136 postów
  • Imię:Tomek

Napisany 27 listopad 2011 - 00:15

tu 1tb a w vipower masz 5tb, intel xeon 4 core, 8 gb ram za 259zł :) więc nie wiem co to za promocja.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników