Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] Hitme.net.pl

579 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Hitme.net.pl

#41 DamianM A-H

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 740 postów
  • Firma:Active Hosting
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Miodek

Napisany 24 luty 2009 - 12:29

Zobacz postmarekxbx, o 24.02.2009, 12:23, powiedział:

Raczej wp.pl filtruje jak dostaje kilka podobnych wiadomości do swoich serwerów. Rozmawialiśmy z nimi, twierdzą że to normalne, co z tego że to nie jest spam, ale nic nie zrobią... Uroki darmowej poczty...

My tak mamy z onet i interia....

Active-Hosting.pl - Tanie VPS'y od 20 zł netto miesięcznie - Tanie konta www
ROOTHosting.pl
- Serwery dedykowane - kolokacja
GTS energis - Crowley - DC PL-Łódź

#42 Rz3zNiK

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 26 luty 2009 - 18:57

Witam,

niestety moja opinia na temat firmy Hitme.net.pl ostatnio bardzo się zmieniła. O ile nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania usług, to czas reakcji na zgłoszenia firmy Hitme.net.pl jest na zaskakująco niskim poziomie. Wysłałem wczoraj e-maila o problemie i do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi oprócz wiadomości z systemu która została wysłana bodaj automatycznie. To juz druga taka sytuacja, i po raz drugi byłem zmuszony wynająć administratora w własnym zakresie, ponieważ sprawa nie cierpiała zwłoki. Mam nadzieję że osoba odpowiedzialna w firmie za support weźmie się wkońcu do roboty i przynajmniej w przyszłości ktoś odpisze na zgłoszenie w przeciągu 24 H.

#43 _Jakub

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisany 26 luty 2009 - 23:43

Witam. Ja już czekam na odpowiedź od BOK'u 4 dni. Sprawa również nie może czekać. Próbowałem skontaktować się telefonicznie ale nie mogę się niestety dodzwonić. Co do działania samej usługi nie mam zastrzeżeń.

#44 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów
  • Firma:HitMe.pl
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Bajerski

Napisany 27 luty 2009 - 01:52

Witam,
Dzisiaj do wieczora na pewno wszystkie połączenia były odbierane.

Wszystko u nas dzieje się prawidłowo. Panie Rz3zNiK, czy ma Pan u nas konto managed że wymaga Pan obsługi technicznej w określonym czasie? Sam napisał Pan, że musiał Pan wynająć administratora. Zatem problem był wewnątrz VPSa, mógł zostać naprawiony przez Pana i nie wymagał ingerencji naszego administratora, zgadza się ?

Co do Pana bilan, zapraszam do podesłania numeru zgłoszenia na PW. Nie wiem o czym rozmawiamy, zatem nie jestem w stanie się ustosunkować.

Swoją drogą bardzo łatwo obsmarowywać firmę na forum, nie próbując skutecznie w normalnych godzinach się skontaktować. Jeśli nawet nie telefonicznie to chociaż tutaj na forum, ale po co :) Najlepiej wylać wiadro pomyj na dostawcę i zwalić na niego całą winę za swoje problemy. Trochę to chyba nie w porządku prawda?
Hitme.net.pl VPS - oferta specjalna!
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL

#45 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 27 luty 2009 - 01:56

Zobacz postmarekxbx, o 27.02.2009, 01:52, powiedział:

Wszystko u nas dzieje się prawidłowo. Panie Rz3zNiK, czy ma Pan u nas konto managed że wymaga Pan obsługi technicznej w określonym czasie?

Ano tak to jest, panie Marku, jak to się wciska klientom VPSa z opcją "podstawowych konfiguracji gratis".

Te posty powinny pozostać jako przestroga dla potencjalnych klientów, jak to wygląda ta gratisowa usługa konfiguracji, o którą p. Marek tak bardzo zawzięcie swego czasu się ze mną wykłócał...
Ale widząc reakcję niektórych modów na jakiekolwiek informacje o hitme, to pójdzie zapewne do kosza bez podania powodu, albo z enigmatycznym [KOSZ!] bo to "nie są jakieś ważne informacje".

#46 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów

Napisany 27 luty 2009 - 02:33

Zobacz postFiercio, o 27.02.2009, 01:56, powiedział:

Ano tak to jest, panie Marku, jak to się wciska klientom VPSa z opcją "podstawowych konfiguracji gratis".

Te posty powinny pozostać jako przestroga dla potencjalnych klientów, jak to wygląda ta gratisowa usługa konfiguracji, o którą p. Marek tak bardzo zawzięcie swego czasu się ze mną wykłócał...
Ale widząc reakcję niektórych modów na jakiekolwiek informacje o hitme, to pójdzie zapewne do kosza bez podania powodu, albo z enigmatycznym [KOSZ!] bo to "nie są jakieś ważne informacje".

Jest Pan naszym klientem ? Nie.

Na tym zamykam temat.

Zobacz postbilan, o 26.02.2009, 23:43, powiedział:

Witam. Ja już czekam na odpowiedź od BOK'u 4 dni. Sprawa również nie może czekać. Próbowałem skontaktować się telefonicznie ale nie mogę się niestety dodzwonić. Co do działania samej usługi nie mam zastrzeżeń.

System supportu po wysłaniu wiadomości nie oznaczył zgłoszenia jako Otwarte. Zgłoszenie pozostało w stanie oczekuje na odpowiedź klienta. Niestety log niewiele mówi o tym problemie, zgłosiliśmy sprawę producentowi.

Przy czym nie próbował się Pan z nami kontaktować po wysłaniu tej wiadomości, a jeden mail by wystarczył żeby rozwiązać ten problem.

#47 Rz3zNiK

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 27 luty 2009 - 10:22

Zobacz postmarekxbx, o 27.02.2009, 01:52, powiedział:

Witam,
Dzisiaj do wieczora na pewno wszystkie połączenia były odbierane.

Wszystko u nas dzieje się prawidłowo. Panie Rz3zNiK, czy ma Pan u nas konto managed że wymaga Pan obsługi technicznej w określonym czasie? Sam napisał Pan, że musiał Pan wynająć administratora. Zatem problem był wewnątrz VPSa, mógł zostać naprawiony przez Pana i nie wymagał ingerencji naszego administratora, zgadza się ?

Panie Marku, oferta hitme.net.pl miała być ofertą z podstawowym supportem. Z tym określonym czasem odpowiedzi to faktycznie - nie było ustalone. Ale są chyba jakieś granice rozsądku ? Człowiek nie będzie czekał w nieskończoność by ktoś się zajął jego sprawą. Jeśli uważacie że dany problem nie leży w waszych kompetencjach i użytkownik powinien sobie poradzić z nim sam to może odpiszcie, a nie omijacie problem szerokim łukiem i milczycie.

Swoją drogą bardzo łatwo obsmarowywać firmę na forum, nie próbując skutecznie w normalnych godzinach się skontaktować. Jeśli nawet nie telefonicznie to chociaż tutaj na forum, ale po co :) Najlepiej wylać wiadro pomyj na dostawcę i zwalić na niego całą winę za swoje problemy. Trochę to chyba nie w porządku prawda?

Telefonów nie odbiera nikt, drogą e-mailowa czasami ktoś odpisze ale też nie zawsze. Forum? Przecież zaczął Pan ostatnio bardzo konsekwentnie wprowadzać zasade "forum to nie BOK", i tego się trzymajmy. A pozatym, nikt Pana firmy nie chce obsmarować. Tutaj poprostu są stwierdzone fakty.

#48 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów

Napisany 27 luty 2009 - 10:28

Zobacz postRz3zNiK, o 27.02.2009, 10:22, powiedział:

Panie Marku, oferta hitme.net.pl miała być ofertą z podstawowym supportem. Z tym określonym czasem odpowiedzi to faktycznie - nie było ustalone. Ale są chyba jakieś granice rozsądku ? Człowiek nie będzie czekał w nieskończoność by ktoś się zajął jego sprawą. Jeśli uważacie że dany problem nie leży w waszych kompetencjach i użytkownik powinien sobie poradzić z nim sam to może odpiszcie, a nie omijacie problem szerokim łukiem i milczycie.

Telefonów nie odbiera nikt, drogą e-mailowa czasami ktoś odpisze ale też nie zawsze. Forum? Przecież zaczął Pan ostatnio bardzo konsekwentnie wprowadzać zasade "forum to nie BOK", i tego się trzymajmy. A pozatym, nikt Pana firmy nie chce obsmarować. Tutaj poprostu są stwierdzone fakty.

I jest oferta z podstawowym supportem. Widzi Pan, to co Pan pisze to nie jest prawda. Stwierdzane są fakty? Nie powiedział bym. Dlatego się wypowiadam.

Niczego nie omijamy jak to Pan napisał szerokim łukiem.

Na telefony cały czas ktoś odbiera (chyba, że jest zajęty inną osobą, albo traci czas na ripostowanie nieprawdziwych tudzież delikatnie częściowo prawdziwych, (z naciskiem na delikatnie) wypowiedzi na tym forum. Chyba że jest to wybitnie nietelefoniczna godzina.

To samo z mailami - nie ma opcji czekania więcej niż kilka, a tym bardziej kilkanaście godzin - chyba, że zgłoszenie się gdzieś zagubi (Thanks to SupportSuite) z niewiadomych przyczyn jak w przypadku Pana bilana.

Jak na razie tego co Pan pisze absolutnie nie uznaję za fakt - nie przedstawił Pan podstawowego dowodu - numeru zgłoszenia na PW.

#49 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 27 luty 2009 - 12:20

Zobacz postmarekxbx, o 27.02.2009, 10:28, powiedział:

I jest oferta z podstawowym supportem. Widzi Pan, to co Pan pisze to nie jest prawda. Stwierdzane są fakty? Nie powiedział bym. Dlatego się wypowiadam.

Faktem jest, że spamuje Pan swoją ofertą. Ktoś chce shared? Pan mu wciska vpsa z takim właśnie podstawowym supportem. A jak klient się czegoś domaga, to dostaje odpowiedź, że nie ma managed-vps i niech się pocałuje w ...

Z resztą - dyskutowaliśmy o tym kiedyś w jakimś temacie.

Zobacz postmarekxbx, o 27.02.2009, 10:28, powiedział:

Na telefony cały czas ktoś odbiera (chyba, że jest zajęty inną osobą, albo traci czas na ripostowanie nieprawdziwych tudzież delikatnie częściowo prawdziwych, (z naciskiem na delikatnie) wypowiedzi na tym forum. Chyba że jest to wybitnie nietelefoniczna godzina.
Cóż... Przecież hitme to taka wielka firma z mnóstwem departamentów i obiegiem informacji między nimi prawie jak w TP :)  (na forum były informacje - że po wybraniu niewłaściwego na odpowiedź nie można było się w sensownym czasie doczekać), więc chyba stać ją na zatrudnienie troszkę większej ilości ludzi do supportu :) co by odbierać wszystkie telefony...

#50 mlen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 28 luty 2009 - 11:47

witam,

jestem klientem Hitme od grudnia 08.
posiadam opcje managed vps 256.

niestety też mam problem z tzw. BOK firmy Hitme.
i niestety nie polecam tej firmy nikomu. owszem, serwery działają ok. natomiast komunikacja z firmą jest niemożliwa (ostatnio), albo pochłania zbyt dużo czasu na załatwienie czegokolwiek.

wiadomości wysyłam do odp. "departamentu" (bok@hitme.NET.pl), a mimo to na odpowiedzi czekam po kilka dni, albo i zupełnie ich nie otrzymuje. ostatni przykład:
5 dni temu napisałem w sprawie skonfigurowania mojej domeny w ich DNS'ie. 5 długich dni mineło, name serwery dalej nie przyjmują mojej domeny, a mój serwis czeka gotowy i powinien już działać.

2 dni temu napisałem z pytaniem jak się ma moje poprzednie zgłoszenie. po 1 dniu dostałem wiadomość systemową(sic!). Natomiast odp. z supportu nie ma!

Próbowałem też kontaktować się telefonicznie (bodajże we wtorek, ~15:30) - niestety nikt nie odbiera, włącza się sekretarka.

Numery zgłoszeń:
HNPL BOK #JEZ-817319 (wisi od 5 dni)
HNPL BOK #YDT-520506 (od 2 dni)

Dodam, iż to nie jest pierwszy raz kiedy taka sytuacja ma miejsce. Już w tej krótkiej współpracy z Hitme zdarzało się, że pan Dominik N. odpisywał na moje wiadomości o 2:30 w nocy, z częstotliwością raz na dobę, więc załatwianie czegoś trwało nawet i 8 dni. A dni abonamentu lecą...

#51 jagon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 28 luty 2009 - 15:01

Kiepsko,na początku same superlatywy,teraz widzę że ludzie zaczynają narzekać;) napisze ktoś na temat jakości zwykłego www hostingu tej firmy?

#52 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 28 luty 2009 - 16:02

Negatywne opinie owszem są... ale nie wiedzieć czemu w większości w koszu... np.

http://www.webhostin...showtopic=17172
http://www.webhostin...showtopic=17223

#53 Malas

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 705 postów
  • Imię:Mateusz

Napisany 28 luty 2009 - 16:04

Zobacz postFiercio, o 28.02.2009, 16:02, powiedział:

Negatywne opinie owszem są... ale nie wiedzieć czemu w większości w koszu... np.

http://www.webhostin...showtopic=17172

Co do tego to jak dobrze pamiętam była informacja widoczna w panelu i maile były rozsyłane. Sam Marek to chyba pisał..
 BayerLeverkusen.pl - serwis kibiców Bayeru Leverkusen! 

#54 MichalSz

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 37 postów
  • Imię:Michał

Napisany 28 luty 2009 - 16:53

Zobacz postmlen, o 28.02.2009, 11:47, powiedział:

witam,

jestem klientem Hitme od grudnia 08.
posiadam opcje managed vps 256.

niestety też mam problem z tzw. BOK firmy Hitme.
i niestety nie polecam tej firmy nikomu. owszem, serwery działają ok. natomiast komunikacja z firmą jest niemożliwa (ostatnio), albo pochłania zbyt dużo czasu na załatwienie czegokolwiek.

wiadomości wysyłam do odp. "departamentu" (bok@hitme.NET.pl), a mimo to na odpowiedzi czekam po kilka dni, albo i zupełnie ich nie otrzymuje. ostatni przykład:
5 dni temu napisałem w sprawie skonfigurowania mojej domeny w ich DNS'ie. 5 długich dni mineło, name serwery dalej nie przyjmują mojej domeny, a mój serwis czeka gotowy i powinien już działać.

2 dni temu napisałem z pytaniem jak się ma moje poprzednie zgłoszenie. po 1 dniu dostałem wiadomość systemową(sic!). Natomiast odp. z supportu nie ma!

Próbowałem też kontaktować się telefonicznie (bodajże we wtorek, ~15:30) - niestety nikt nie odbiera, włącza się sekretarka.

Numery zgłoszeń:
HNPL BOK #JEZ-817319 (wisi od 5 dni)
HNPL BOK #YDT-520506 (od 2 dni)

Dodam, iż to nie jest pierwszy raz kiedy taka sytuacja ma miejsce. Już w tej krótkiej współpracy z Hitme zdarzało się, że pan Dominik N. odpisywał na moje wiadomości o 2:30 w nocy, z częstotliwością raz na dobę, więc załatwianie czegoś trwało nawet i 8 dni. A dni abonamentu lecą...

Niestety nie mogę się zgodzić z powyższa opinią, ostatnio kiedy był przenoszony hosting wysłałem e-mail o 7rano odpowiedz była w przeciągu 10 min, dzisiaj miałem pytanie co do hostingu www, odpowiedź w parę sekund, możliwe że miałeś jakieś nie szczęści co do tego boka ja ogólnie jestem zadowolony z hitme, Posiadam u hitme resselera 20gb jeżeli ktoś by chciał przetestować konto www to mogę postawić na parę dni ;)

Pozdrawiam Michał
Polecam:
- linuxpl.com
- masternet.pl
- home.pl

#55 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 28 luty 2009 - 18:51

Zobacz postMichalSz, o 28.02.2009, 16:53, powiedział:

Niestety nie mogę się zgodzić z powyższa opinią, ostatnio kiedy był przenoszony hosting wysłałem e-mail o 7rano odpowiedz była w przeciągu 10 min, dzisiaj miałem pytanie co do hostingu www, odpowiedź w parę sekund, możliwe że miałeś jakieś nie szczęści co do tego boka ja ogólnie jestem zadowolony z hitme, Posiadam u hitme resselera 20gb jeżeli ktoś by chciał przetestować konto www to mogę postawić na parę dni :D

Pozdrawiam Michał

Oczywiście zawsze jest ktoś bardziej i ktoś mniej zadowolony, to nie jest kwestia zgadzania się lub nie z opinią - każdy może mieć swoją, a to że coś ląduje w koszu, hmmm ... to decyzja moderacji, słuszna lub nie do końca ... ;)
Na pewno nie decyzja Markaxbx.
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#56 mlen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 28 luty 2009 - 19:03

Zobacz postMichalSz, o 28.02.2009, 16:53, powiedział:

miałem pytanie co do hostingu www, odpowiedź w parę sekund

Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć w "parę sekund", bo tyle to zajmuje np. wciśnięcie przycisku "odpowiedz".
A nawet jeśli byłoby to możliwe, to nie w wykonaniu Hitme.

możliwe że miałeś jakieś nie szczęści co do tego boka

A są tam inne "boki" ?
Hitme ma kilka usług (vps, budget vps, www, serwery gier) i związane z nimi "departamenty". Mnie wychodzi na to, że na wszystkie(?) zapytania odpowiada tylko pan Dominik, który też oprócz pracy ma zapewne życie osobiste itd. Jeśli jedna osoba odpowiada na mejle + telefony (z kilku usług) + nadzoruje stan serwerów, to się w sumie nie ma co dziwić, że tak to wygląda. Więc proszę nie wciskaj tu ludziom kitu o "paru sekundach", bo to jest po prostu śmieszne.

Piszę do BOK w hitme.NET.pl od ponad 2 miesięcy, i 1 albo 2 była sytuacja że dostałem odpowiedź "szybko i konkretnie". A tak zawsze jedno i to samo: powoli i bez profesjonalizmu żadnego.

Przykład z dzisiaj.
Udzieliłem się w tym wątku, po czym napisałem do BOK jak się mają moje poprzednie zgłoszenia, podając referencje:
HNPL BOK #JEZ-817319 (wysłany 5 dni temu)
HNPL BOK #YDT-520506 (2 dni temu)

Szybko, bo po 2h, przyszła mało pomocna odpowiedź:
"0 matching results found for "YDT-520506"

Takie zgłoszenie u nas nie istnieje...

Proszę napisać w 1 wiadomości co mamy zrobić;)"

Pan Dominik potrawi być zabawny. Mnie niestety do śmiechu nie jest. Okazało się, że moje 1 zgłoszenie nie istnieje, a odszukać 2 zgłoszenie to już chyba zbyt trudne.

I przeważnie mam z nimi takie "tasiemce". Ja rozumiem: są procedury, jest sobota, nie jestem jedynym klientem itd. Rozumiem też, że Hitme to nie jest home.pl czy 997, że dostajesz odp. niemal ad-hoc. Ale do cholery, płacę abonament (czy to jest 50, 100 czy 200pln) to jakiś support musi być.

Posiadam u hitme resselera 20gb jeżeli ktoś by chciał przetestować konto www to mogę postawić na parę dni

My tu rozmiawiamy o problemach z komunikacją z Hitme, a nie o jakości ich infrastruktury. Sam napisałem, że co do jakości serwerów nie mam zastrzeżeń, bo śmigają ładnie.

#57 Lan Hikari

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 772 postów
  • Imię:Bartłomiej

Napisany 28 luty 2009 - 19:09

VPS jest dla osób, które mają choc troche podstawowej wiedzy o zarządzaniu takim serwerem albo wynajmą admina. Jeśli ktoś nie zna się na administracji takiego serwera, to kupuje shared'a i się temat zamyka. Support nie musi odpowiadac na niezbyt inteligentne zgłoszenia. Support nie zarządza Waszym serwerem, bo ma inne rzeczy do roboty  :D Po to się wkońcu kupuje VPS'a, żeby samemu nim zarządzac  ;)

#58 mlen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 28 luty 2009 - 19:28

Zobacz postLan Hikari, o 28.02.2009, 19:09, powiedział:

VPS jest dla osób, które mają choc troche podstawowej wiedzy o zarządzaniu takim serwerem albo wynajmą admina. Jeśli ktoś nie zna się na administracji takiego serwera, to kupuje shared'a i się temat zamyka. Support nie musi odpowiadac na niezbyt inteligentne zgłoszenia. Support nie zarządza Waszym serwerem, bo ma inne rzeczy do roboty  :D Po to się wkońcu kupuje VPS'a, żeby samemu nim zarządzac  ;)

Gdybyś czytał bardziej ze zrozumieniem..

Mam Managed VPS i to jest taka opcja VPS'a - w odróżnieniu od Root VPS - że płaci się przeważnie 2-3 razy więcej, właśnie za administrację opiekę admina nad serwerem i support do niego.

#59 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 28 luty 2009 - 21:07

Zobacz postLan Hikari, o 28.02.2009, 19:09, powiedział:

Support nie musi odpowiadac na niezbyt inteligentne zgłoszenia. Support nie zarządza Waszym serwerem, bo ma inne rzeczy do roboty  :D Po to się wkońcu kupuje VPS'a, żeby samemu nim zarządzac  ;)

To niech że pan Marek nie spamuje w requestach osób, które poszukują SHAREDa swoimi VPSami. A jeśli tak robi - to klienci myślą, że jakąś opiekę się im zapewnia, nieprawdaż?

#60 NO-IT

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 249 postów
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Chmurzyński

Napisany 28 luty 2009 - 22:48

Zobacz postFiercio, o 28.02.2009, 21:07, powiedział:

To niech że pan Marek nie spamuje w requestach osób, które poszukują SHAREDa swoimi VPSami. A jeśli tak robi - to klienci myślą, że jakąś opiekę się im zapewnia, nieprawdaż?
Zgadzam się w 100% spam to nie jest dobra sprawa szczególnie na tak profesjonalnym forum jakie jest Wht. Ale chciałem się ciebie albo Pana Marka zapytać bo nie miałem styczności z Shared hostingiem tylko ze zwykłym hostingiem oraz vpsami, jedynie z definicji wiem co to jest. Czy jest możliwość skonfigurowania danego vpsa żeby działał jak shared hosting niezależnie na jakim vpsie stoi (moje pytanie jest postawione właśnie tutaj ponieważ ta firma prowadzi 2 rodzaje vpsów które zasadniczo różnią się od siebie poziomem swoistego rodzaju supportu prowadzonego dla danego rodzaju konta vps)??Oczywiście wiem że to jest off top ale to jest bardzo ważne pytanie które chciałem wyjaśnić w tym temacie ponieważ posiadam konta hostingowe i vpsy na różnych serwerach ale chciałbym się dowiedzieć czy można tak ustawić vpsa , nawet na tym koncie budgetowym oczywiście za dodatkową opłatą, niezależnie od tego jak ma wyglądać późniejszy support w końcu to indywidualne zlecenie i dana firma która tego się podejmuje ma świadomość swoich czynów. w końcu klient nasz Pan.

@jagon ja już pisałem na temat hostingu w hitme poczytaj sobie na wht

Pozdrawiam

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników