Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] Hitme.net.pl

579 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Hitme.net.pl

#61 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 684 postów
  • Firma:HitMe.pl
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Bajerski

Napisany 28 luty 2009 - 23:22

Panie @mlen, odpisaliśmy Panu w zgłoszeniu nadesłanym dzisiaj - podane przez Pana numery zgłoszeń nie istnieją w systemie. Być może Pański serwer poczty w dalszym ciągu "widzi" stary adres IP serwera poczty dla hitme.net.pl i hitme.pl, chociaż nie powinien - ttl 8 godzin, zmiana miała miejsce jakiś czas temu. Na nowym serwerze otrzymaliśmy wiadomość i niezwłocznie jak Pan zauważył udzieliliśmy odpowiedzi. Ponadto przypominam o dostępności kontaktu telefonicznego zarówno bezpośrednio do administratorów (serwer managed) jak i przez infolinię.

Panie Flericio - jest Pan klientem ? To czemu wtyka się Pan w nieswoje sprawy ?

W koszu lądują posty nie będące na temat i dobrze Pan o tym wie, proszę nie oczerniać administracji WHT, która robi kawał dobrej roboty żeby nie dopuścić do zrobienia się tutaj śmietnika.

Zobacz postchmuri, o 28.02.2009, 22:48, powiedział:

chciałbym się dowiedzieć czy można tak ustawić vpsa , nawet na tym koncie budgetowym oczywiście za dodatkową opłatą.

Tak - hitme.net.pl w cenie usługi
BudgetVPS.pl - opłata negocjowana indywidualnie - zapraszam do kontaktu.

Odnośnie postu Pana @mlen - wiadomość podana przez Pana w zgłoszeniu, które istnieje jest oznaczona jako Oczekuje na odpowiedź klienta.

Jest to jedna z niewielkiej liczby wiadomości gdzie Support Suite, który jest oprogramowaniem zewnętrznym sparsował email ale nie zmienił statusu zgłoszenia i ostatniej osoby odpowiadającej, co spowodowało nieprzeanalizowanie zgłoszenia - po prostu o nim nie wiedzieliśmy.

Przypominam, że ma Pan również możliwość kontaktu telefonicznego, tą sprawę oczywiście mógł by wyjaśnić 1 telefon. Wypadało by go wykonać zanim wystawi Pan tak negatywną opinię. Ja rozumiem, że to są pieniądze ale zachował się Pan wg. mnie nie w porządku wobec nas.

W dodatku operacja o której Pan wspomniał jest banalnie prosta do wykonania, nawet prostsza niż rejestracja na WHT i obsmarowanie kooperanta - wystarczy wejśc w dział DNS, kliknąć dodaj domenę, wpisać jej nazwę i wybrać IP z listy przypisanych do VPSa. Po tym klika Pan ok i gotowe - działa instant.

Staramy się zachować możliwie najkrótszy czas odpowiedzi na zgłoszenia i wykonujemy swoją robotę dobrze. Czasami jednak nie z naszej winy (jak tutaj - SupportSuite [aplikacja uznawana za najlepszą aplikację do supportu], problem zgłoszony do producenta) nie mamy możliwości realizacji zlecenia, za co oczywiście przepraszamy.
Hitme.net.pl VPS - oferta specjalna!
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL

#62 mlen

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 01 marzec 2009 - 00:16

Zobacz postmarekxbx, o 28.02.2009, 23:22, powiedział:

Panie @mlen, odpisaliśmy Panu w zgłoszeniu nadesłanym dzisiaj - podane przez Pana numery zgłoszeń nie istnieją w systemie.
Być może Pański serwer poczty w dalszym ciągu "widzi" stary adres IP serwera poczty dla hitme.net.pl i hitme.pl, chociaż nie powinien - ttl 8 godzin, zmiana miała miejsce jakiś czas temu. Na nowym serwerze otrzymaliśmy wiadomość i niezwłocznie jak Pan zauważył udzieliliśmy odpowiedzi.

Aha.
Przeszukałem pocztę i wyszło mi, że moje zgłoszenia:
YDT-520506 - nie doszło do Was.
JEZ-817319 (3 dni przed ww.) - doszło, ale nie zostało zrealizowane do końca przez Was. Dopiero dzisiaj. Po 6 dniach. I "burzy" na WHT.

Ponadto przypominam o dostępności kontaktu telefonicznego zarówno bezpośrednio do administratorów (serwer managed) jak i przez infolinię.

Na stronie http://hitme.net.pl/...inpanel=kontakt są 2 numery tel, ale obydwa łączą z infolinią. O żadnych "bezpośrednim do administratorów" niestety nic mi nie wiadomo.

Odnośnie postu Pana @mlen - wiadomość podana przez Pana w zgłoszeniu, które istnieje jest oznaczona jako Oczekuje na odpowiedź klienta.

Jest to jedna z niewielkiej liczby wiadomości gdzie Support Suite, który jest oprogramowaniem zewnętrznym sparsował email ale nie zmienił statusu zgłoszenia i ostatniej osoby odpowiadającej, co spowodowało nieprzeanalizowanie zgłoszenia - po prostu o nim nie wiedzieliśmy.

Dla jednego zgłoszenia wina oprogramowania.
Dla drugiego zgłoszenia wina adresów IP poczty.
Dla wcześniejszych moich zgłoszeń inne powody.
A co będzie następnym razem?
Czy nie uważają Państwo tego za zbytni zbieg okoliczności?

Przypominam, że ma Pan również możliwość kontaktu telefonicznego, tą sprawę oczywiście mógł by wyjaśnić 1 telefon. Wypadało by go wykonać zanim wystawi Pan tak negatywną opinię. Ja rozumiem, że to są pieniądze ale zachował się Pan wg. mnie nie w porządku wobec nas.

Pragnę zauważyć, iż próbowałem nawiązać kontakt tel. - włączyła się sekretarka. Ja niestety nie mam czasu siedzieć przy tel. cały czas i próbować możliwości kontaktu tel.
Opinia jest negatywna bo działają Państwo negatywnie w komunikacji z klientem. Proponuję albo wziać sobie to do serca i zmienić funkcjonowanie firmy, albo - jak ktoś napisał poprzednio - każdy wyraża swoją opinię: można się z nią zgadzać lub nie. Jeśli się Pan ze mną nie zgadza, to może proponuję nie czytać moich postów ;]

W dodatku operacja o której Pan wspomniał jest banalnie prosta do wykonania, nawet prostsza niż rejestracja na WHT i obsmarowanie kooperanta - wystarczy wejśc w dział DNS, kliknąć dodaj domenę, wpisać jej nazwę i wybrać IP z listy przypisanych do VPSa. Po tym klika Pan ok i gotowe - działa instant.

Oo, nie wiedziałem, że można to rozwiązać przez panel. Przepraszam.

Rejestracja na WHT była 4 lata temu, więc nie pamiętam czy było to prostsze niż teraz.

Ale co nie zmienia faktu, że pan Dominik mógł mi odpisać iż mogę tego dokonać poprzez panel, zamiast pytać o IP a potem milczeć "z winy oprogramowania".

#63 Xirad

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 01 marzec 2009 - 19:33

No dobra. Ja też coś dodam :P

Jestem klientem hitme.net.pl od ok 2 tygodniu. W tym czasie otworzyłem 8 incydentów w SupportSuite i oceniam ich pracę dobrze.

Większość incydentów została rozwiązana (jeden jeszcze wisi, ale to pewnie z winy weekendu, bo dotyczy dodatkowego backupu). Jeden z problemów był dość poważny, bo na moim serwerze niezgadzała się wersja jądra z modułami i nie byłem w stanie uruchomić żadnego modułu jądra. Został on rozwiązany i muszę przyznać bez szkody dla reszty usługi.

Faktycznie jedyne zastrzeżenie do firmy można mieć z czasem reakcji. Zazwyczaj nie przekracza on paru - parunastu godzin, no ale są sytuacje (jak wspomniany wyżej błąd z jądrem i modułami), które chciałoby się rozwiązać natychmiast. Wkońcu usługa nie działa prawidłowo.

Pisałem już o tym wcześniej, ale napiszę i tu.
Firma hitme.net.pl jest młodą firmą. Usługi VPS świadczy od 6 sierpnia, czyli nawet nie rok. Jak na ten czas ich osiągnięcia, parametry są imponujące. Mam nadzieję, że w miarę dalszego rozwoju, zwiększania liczby klientów, firma zatrudni kolejnych adminów i czas reakcji skróci się do paru - parunastu minut.

Ja pozostanę ich klientem i mam nadzieję, że będą ich (klientów) mieli coraz więcej, bo wiadomo - więcej klientów = więcej pieniędzy = więcej adminów :P

Pozdr,
X

#64 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów

Napisany 01 marzec 2009 - 20:02

@Xirad - dziękuję :P

Prawdopodobnie jako pierwszy operator VPS w Polsce uruchomiliśmy sieć IPv6 dla serwerów VPS - po więcej szczegółów zapraszam do tematu http://www.webhostin...showtopic=17252.

#65 aniolek681

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 05 marzec 2009 - 17:05

Nie polecam.
- brak informacji o tym, że konto wygasa (żeby była jasność, w cpanelu nie znalazłem info o dacie wygaśnięcia, a do panelu klienta nie mogłem się zalogować, żeby sprawdzić)
- zaraz domyśliłem się, że pewnie chodzi o ważność konta, zakupiłem kod i skorzystałem z ich skryptu do przedłużania, niestety nadaremnie
- skasowanie konta zaraz po wygaśnięciu
- po 2 dniach od napisania do supportu (pisałem zaraz jak zobaczyłem, że strony nie chodzą, czyli kilka h po wygaśnieciu bo wygasło chyba o 00:00) dowiedziałem się, że konto jest już skasowane i co najwyżej mogą utworzyć mi nowe za zakupiony kod.
- pisze na email z działu kontaktu a dostaje info ze wysłałem do departamentu gier. Chyba coś tu jest nie tak...
Cyrk objazdowy!

Dziękuje za taką współpracę, dobrze mieć backupy plików u siebie.

#66 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1183 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 05 marzec 2009 - 20:07

Masz pretensje do nich, że zapomniałeś przedłużyć konta i "się skasowało" :P A to dobre!

Ja zapomnisz zahamować przed przejściem dla pieszych to będziesz mieć pretensje, że akurat ludzie byli na jezdni? -_-
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Zbieram punkty______________________________________________\/

PS. Co jest do wygrania? xD

#67 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 05 marzec 2009 - 20:17

Zobacz postBlueMan, o 5.03.2009, 20:07, powiedział:

Masz pretensje do nich, że zapomniałeś przedłużyć konta i "się skasowało" :P A to dobre!

Ja zapomnisz zahamować przed przejściem dla pieszych to będziesz mieć pretensje, że akurat ludzie byli na jezdni? -_-
Z tego, co widzę, to pretensji nie ma o to, że się skasowało, tylko o to, że nikt o mijającej ważności konta nie poinformował nawet. A support odpowiedział po dłuugim czasie na to pytanie.

Co do twojej analogii - to raczej tak, że na drodze z ograniczeniem prędkości 130km/h (nie autostradzie i ekspresowej...) pojawią ci się nagle światła i wtedy na przejściu dla pieszych będą ludzie. Pretensje będziesz mieć nie do tych tam będących , ale do drogowców, że ~km przed tym nie postawili znaku Uwaga Światła.

#68 nib1

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 48 postów

Napisany 05 marzec 2009 - 21:34

prosze was przeciez to hostink dwu czy cztero osobowa firma.Lepiej zamawiac hostingi w duzych firmach takich jak hetzner czy home, gdzie nie pracuej wiecej niz 5 osob

#69 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 05 marzec 2009 - 21:41

Zobacz postnib1, o 5.03.2009, 21:34, powiedział:

prosze was przeciez to hostink dwu czy cztero osobowa firma.Lepiej zamawiac hostingi w duzych firmach takich jak hetzner czy home, gdzie nie pracuej wiecej niz 5 osob

a co w tym złego ?
przy takim podejściu żaden biznes na rynku nie ma szans ... bo nie zaczyna nigdy 200 osób. Moim zdaniem Hitme miało ostatnio wiele promocji i po prostu nie wyrabiają ;)
Mają słaby stosunek zasobów sprzętowych, klienckich do własnych możliwości i tyle ...
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#70 vilgefortz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów

Napisany 05 marzec 2009 - 21:47

zasada jest prosta. Konta tanio to trzeba sprzedac ich duzo. jesli duzo kont trzeba wiecej sprzetu, lacz ludzi ... to takie bledne kolo.

#71 aniolek681

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 05 marzec 2009 - 22:29

Zobacz postBlueMan, o 5.03.2009, 20:07, powiedział:

Ja zapomnisz zahamować przed przejściem dla pieszych to będziesz mieć pretensje, że akurat ludzie byli na jezdni? :)
A to dobre! Tylko jeżeli przejście nie jest oznakowane i w żaden sposób nie możesz się dowiedzieć, że tam mogą być ludzie, idą sobie nieoznakowani i wbiegną CI przed maskę to jest Twoja wina?!

BRAK ŻADNEJ INFORMACJI KIEDY KONTO WYGASA (w panelu klienta do którego nie można się nawet zalogować), brak żadnego maila choćby 1 dzień przed wygaśnięciem. Czy według Ciebie, brak informacji o tym, że konto wygasło i w momencie wygaśnięcia kasowanie wszystko (w momencie wygaśnięcia o którym nie miałem możliwości się dowiedzieć!) jest normalne?

Nic nie zapomniałem o przedłużeniu! Nie było żadnej głupiej informacji nigdzie kiedy konto wygasa! Czytaj ze zrozumieniem.

No to ja nie chcę mieć już z Tobą do czynienia. Nie miałbym pretensji gdyby:
a) była info w panelu kiedy konto wygasa
;) była info na maila, że konto wygasa
c) było info że konto wygasło
d) konto by nie było skasowane w momencie wygaśnięcia (mogło stać choćby 1 dzień - same pliki i bazy)
e) po zakupie przedłużenia byłoby reaktywowane w jak najkrótszym czasie tj. zaraz po opłacie przedłużenia, a nie po 2 dniach

Jedną z powyższych podpunktów proszę sobie wybrać. Jeden by wystarczył. Ale profeska polska pełną gębą.

Pozdrawiam, miłego wieczoru

#72 matt

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 474 postów
  • Imię:Mateusz

Napisany 05 marzec 2009 - 22:44

Zobacz postaniolek681, o 5.03.2009, 22:29, powiedział:

A to dobre! Tylko jeżeli przejście nie jest oznakowane i w żaden sposób nie możesz się dowiedzieć, że tam mogą być ludzie, idą sobie nieoznakowani i wbiegną CI przed maskę to jest Twoja wina?!

Hehe, niestety tak, poniewaz jako kierowca masz na nich uwazac ... (chyba ze sa pijani).
Serwery Dedykowane@ eFuturo.pl
Serwery WWW@ Hekko.pl

DataCenter

#73 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów

Napisany 06 marzec 2009 - 09:11

Albo po prostu miał Pan ustawiony mail kontaktowy na serwerze pocztowym, który cenzuruje Panu maile, np. wp.pl, które twierdzi, że np. wysyłanie klientowi loginu i hasła do jego zakupionego właśnie konta to już jest spam.

Proszę chociaż udawać umiejętność prowadzenia dyskusji na odpowiednim poziomie i potrafić przyznać się do błędu. Nikt za rączkę Pana nie będzie prowadził, trzeba zadbać o siebie, a nie potem płakać na forum, że nie zapłaciłem i nie mam. Umowa wygasła, konta niema - po temacie.

Ja wiem, że łatwiej winę zrzucić na kogoś, niż przyznać się do błędu, ale proszę chociaż trzymać się jakiś ram przyzwoitości.

Zobacz postnajdmen, o 5.03.2009, 21:41, powiedział:

a co w tym złego ?
przy takim podejściu żaden biznes na rynku nie ma szans ... bo nie zaczyna nigdy 200 osób. Moim zdaniem Hitme miało ostatnio wiele promocji i po prostu nie wyrabiają ;)
Mają słaby stosunek zasobów sprzętowych, klienckich do własnych możliwości i tyle ...

O sprzęt i ludzi bym się raczej nie martwił :-) Sprzęt jest w zapasie, ludzie wyrabiają. Po prostu każda usługa ma swój priorytet dostępu do supportu, im bardziej profesjonalna usługa tym ma wyższy, zaczynając od serwerów dedykowanych, potem VPSy, dopiero konta www. Dodatkowo w tym zgłoszeniu odpowiedzi nadchodziły bardzo szybko:

Historia zgłoszenia Pana aniolek681 była następująca - napisał rano, otrzymał pierwszą odpowiedź już o 10:50 tego samego dnia, po dłuższej chwili odpisał, po 1 godzinie i 2 minutach otrzymał odpowiedź ode mnie, ponownie napisał dopiero wieczorem, z racji wewnętrznych zasad supportu na odpowiedzi po godzinie 18 Pan aniolek681 miał niższy priorytet, otrzymał więc odpowiedź dopiero w nocy o godzinie 1 od mojego pracownika, który poinformował ostatecznie, że konto jest usunięte. Komunikacja zatem była i to nawet bardzo szybka :-) Od usługi za grosze jak to sam Pan aniolek681 ujął kontaktując się z supportem nie można wymagać supportu 24/7 z SLA na czas odpowiedzi 15 minut. Dodatkowo muszę powiedzieć, że zmieniliśmy trochę zasadę działania naszej infolinii, od teraz nie powinno być problemów z dodzwonieniem się w standardowych godzinach pracy. Były sytuacje, że pomimo obecności klienta w kolejce połączenie do nas nie dochodziło, teraz system jest nowy i wszystko powinno pracować bez zarzutu :)

Poprawiliśmy już skrypt kontrolujący konta www, tak aby zgodnie z naszą procedurą najpierw blokował konto, potem dopiero po ok. 7 dniach kasował.

Dodatkowo dla jasności tematu informuję, że w kwestii serwerów VPS w przypadku braku płatności są one blokowane na okres od 7-14 dni po uprzednich kilku przypomnieniach o konieczności opłacenia rachunku. Dopiero po 1-2 tygodniach są w pełni kasowane.

#74 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 06 marzec 2009 - 09:18

Zobacz postmarekxbx, o 6.03.2009, 09:11, powiedział:

O sprzęt i ludzi bym się raczej nie martwił :-) Sprzęt jest w zapasie, ludzie wyrabiają. Po prostu każda usługa ma swój priorytet dostępu do supportu, im bardziej profesjonalna usługa tym ma wyższy, zaczynając od serwerów dedykowanych, potem VPSy, dopiero konta www. Dodatkowo w tym zgłoszeniu odpowiedzi nadchodziły bardzo szybko:
Marku wszystko ładnie pięknie tylko, już chyba z 10-ta osoba się skarży na problemy z kontaktem z Wami ;)
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#75 Lan Hikari

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 772 postów
  • Imię:Bartłomiej

Napisany 06 marzec 2009 - 09:32

Posiadam VPS'a Large w ofercie BudgetVPS. Jak narazie sprawuje sie bardzo dobrze  ;) A co do supportu - wzialem BudgetVPS, bo jest taniej, a support jest w praktyce na takim samym poziomie co i na zwyklych vps'ach hitme.net.pl  :) Poza tym gdy sie pisze do bok'u, trzeba wejsc na otrzymany w mailu (dostarczonym po chwili automatycznie przez skrypt) link do zgloszenia w SupportSuite i ustawic Priorytet z niski na pilne (czy cos takiego  :) ), czego zapewne duza wiekszosc nie ustawia  :)

#76 aniolek681

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 06 marzec 2009 - 12:08

Albo po prostu miał Pan ustawiony mail kontaktowy na serwerze pocztowym, który cenzuruje Panu maile, np. wp.pl, które twierdzi, że np. wysyłanie klientowi loginu i hasła do jego zakupionego właśnie konta to już jest spam.

Proszę chociaż udawać umiejętność prowadzenia dyskusji na odpowiednim poziomie i potrafić przyznać się do błędu. Nikt za rączkę Pana nie będzie prowadził, trzeba zadbać o siebie, a nie potem płakać na forum, że nie zapłaciłem i nie mam. Umowa wygasła, konta niema - po temacie.

Ja wiem, że łatwiej winę zrzucić na kogoś, niż przyznać się do błędu, ale proszę chociaż trzymać się jakiś ram przyzwoitości.

Ja wiem, że łatwiej od razu winę zrzucić na klienta, bo on niedouczony, nie wie itp. Niestety, muszę Pana zmartwić. Serwer to o2, anty spam jest wyłączony, wszystkie maile dochodziły, tylko jakoś kilka od Was nie doszło.
Co do płakania. Przedstawiłem jak wyglądała sytuacja i jakoś się tym nie przejmuję, bo to ja jestem stratny aż 9,9 zł oraz 2 dni kiedy moje strony nie działały. Kopie plików miałem, więc konto możecie sobie skasować.

Koniec tematu. Pozdrawiam

edit:

Historia zgłoszenia Pana aniolek681 była następująca - napisał rano, otrzymał pierwszą odpowiedź już o 10:50 tego samego dnia, po dłuższej chwili odpisał, po 1 godzinie i 2 minutach otrzymał odpowiedź ode mnie, ponownie napisał dopiero wieczorem, z racji wewnętrznych zasad supportu na odpowiedzi po godzinie 18 Pan aniolek681 miał niższy priorytet, otrzymał więc odpowiedź dopiero w nocy o godzinie 1 od mojego pracownika, który poinformował ostatecznie, że konto jest usunięte. Komunikacja zatem była i to nawet bardzo szybka :-) Od usługi za grosze jak to sam Pan aniolek681 ujął kontaktując się z supportem nie można wymagać supportu 24/7 z SLA na czas odpowiedzi 15 minut. Dodatkowo muszę powiedzieć, że zmieniliśmy trochę zasadę działania naszej infolinii, od teraz nie powinno być problemów z dodzwonieniem się w standardowych godzinach pracy. Były sytuacje, że pomimo obecności klienta w kolejce połączenie do nas nie dochodziło, teraz system jest nowy i wszystko powinno pracować bez zarzutu smile.gif

Pierwsze zgłoszenie było 03 Mar 2009 11:35 PM ( w dniu którym wygasło konto) na maila z działu kontakt http://www.hosting.h....php?id=kontakt. Odpowiedzi na ten ticket NXX-302684: konto nie ma do tej pory. Wysłałem następny mail wysłałem Przesłane dnia: 04 Mar 2009 9:20 AM o nazwie FUO-859718: hosting
Odpowiedzi:
H:Przesłane dnia: 04 Mar 2009 10:50 AM
Ja:Przesłane dnia: 04 Mar 2009 11:18 AM
H:Przesłane dnia: 04 Mar 2009 12:20 PM
J:Przesłane dnia: 04 Mar 2009 5:24 PM
H:Przesłane dnia: 05 Mar 2009 1:34 AM
J:Przesłane dnia: 05 Mar 2009 1:21 PM

#77 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 06 marzec 2009 - 12:10

Zobacz postmarekxbx, o 6.03.2009, 09:11, powiedział:

Eee... to może warto by tak zmienić treść wysyłanego maila, żeby nie był uznawany jako spam? A może serwer jest na jakimś RBLu?

Bo faktycznie to nie pierwsza osoba, która się skarży na kontakt... Tylko, że większość skarżących się postów to raczej jest w whtkowym koszu...

A tłumaczenie się różnymi "departamentami" - gdzie sama ta nazwa w mikrofirmie, której rozmiar jest wskazywany przez dopisek imienia i nazwiska do nazwy, brzmi bardzo śmiesznie.
Bo jeszcze rozumiem w wielkim molochu, że mail może gdzieś na styku utknąć. Ale w takiej małej firmie jest aż taki wielki problem z ogarnięciem całości  ;)

#78 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów

Napisany 06 marzec 2009 - 17:07

To nie jest kwestia maila a podobnych tematów, tak twierdzi wp.pl.

Napisanie do złego departamentu, np. takiego które ma niższy SLA może istotnie wydłużyć czas odpowiedzi, wystarczy mieć trochę wyobraźni żeby to pojąć panie Flericio. Zresztą ostatnio jedynym problemem jaki był z ticketami to niewyświetlanie odpowiedzi przez Kayako, co po upgrade powinno pracować prawidłowo.

Dalej możemy sobie podyskutować jak będzie Pan naszym klientem - EOT.

#79 Techmak

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisany 06 marzec 2009 - 19:48

Zamówiłem serwer cs wszystko zapłacone i dostałem wiadomość ze serwer zostanie aktywowany w max 24h a tu mija już 30 godzina od tego a serwera nie mam zero kontaktu jak narazie dzwoniłem ale nikt nie odbiera mam nadzieje ze niedługo dostanie serwer ale warto czekac.

#80 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 684 postów

Napisany 06 marzec 2009 - 22:25

Zobacz postTechmak, o 6.03.2009, 19:48, powiedział:

Zamówiłem serwer cs wszystko zapłacone i dostałem wiadomość ze serwer zostanie aktywowany w max 24h a tu mija już 30 godzina od tego a serwera nie mam zero kontaktu jak narazie dzwoniłem ale nikt nie odbiera mam nadzieje ze niedługo dostanie serwer ale warto czekac.

HitMe.net.pl nie sprzedaje serwerów gier.
nikt nie dzwonił.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników