Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

NETIA Flexopartner - BANDA - odradzam

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
6 odpowiedzi na ten temat

NETIA Flexopartner - BANDA - odradzam

#1 pbas

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 01 listopad 2008 - 09:12

Witam,

od kilku lat korzystam z usługi Netia (wcześniej Pro Futuro) Flexopartner (www.flexopartner.pl). W tym roku miarka się przebrała i postanowiłem o tym napisać. ZDECYDOWANIE ODRADZAM konta resellerskie w tej firmie. Serwery DNS wiecznie się wywalają a zgłaszanie usterek na infolinię, to porażka. Cytuję: "przyjmuję zgłoszenie - oddzwonimy" i guzik - strony leżą bo ich serwer DNS leży (ns1.futuro.pl) a o oddzwonieniu można zapomnieć. ZAŁAMKA Panowie - odradzam ich.

Aktualnie mam dwa małe konta na FireHoście i Hekko - z obydwu jestem zadowolony - działają o niebo lepiej niż "wielka profesjonalna Netia".

Do końca roku przenoszę wyszyskie moje strony z ^@%$@$@$%$ Netii na inny serwer (jeszcze około 15 domen). Pewnie padnie albo na Hekko albo na Firehosta.

Dzisiaj święto a ja się od rana wk.... na Netię - wg nich w święta się świętuje a nie sprawdza czy własne serwisy www działają... ehhhh

Pozdrawiam, Piotr

p.s. mam nadzieję, że przeczyta to jak najwięcej osób (forum jest wyyyyysoko w google) i ludzie dadzą sobie spokój z pseudo profesjonalną firmą Netia/ProFuturo

#2 Linux

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1256 postów

Napisany 01 listopad 2008 - 09:36

Ja korzystam u nich co prawda z telefonu/internetu i jestem zadowolony ale moim zdaniem to powinni się skupić na tym w czym są wysoko (tel+net) a nie wchodzić w hosting :<. Jest tak dużo firm że można wybrać spokojnie co innego ;)

#3 krzysztofgda

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 143 postów
  • Firma:IQ PL Sp. z o.o.
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Lendzion

Napisany 01 listopad 2008 - 10:11

Zobacz postLinux, o 1.11.2008, 09:36, powiedział:

Ja korzystam u nich co prawda z telefonu/internetu i jestem zadowolony ale moim zdaniem to powinni się skupić na tym w czym są wysoko (tel+net) a nie wchodzić w hosting :<. Jest tak dużo firm że można wybrać spokojnie co innego ;)

Netia nie wchodzila w hosting tylko przejela go wraz Pro Furturo.

#4 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 558 postów

Napisany 01 listopad 2008 - 10:15

Zobacz postkrzysztofgda, o 1.11.2008, 10:11, powiedział:

Netia nie wchodzila w hosting tylko przejela go wraz Pro Furturo.

No, no, jasne ;)

A http://www.nethosting.pl ?

#5 maniack

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 284 postów

Napisany 01 listopad 2008 - 11:01

spójrzmy prawdzie w oczy - Netia (konkretniej Futuro) to jeszcze większy "beton" niż nazwa...

#6 pzebracki

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1360 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 01 listopad 2008 - 14:04

ja mam neta od neti na drucie tpsa .. i ze tak powiem, jest średnio :)

#7 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 01 listopad 2008 - 14:23

Ja znam takie wyczyny jak Wysyłanie faktur do klienta datowanych na 2007 w roku 2008 :)

Już nie wspominając o ich zajefajnym panelu, noi php.ini też wyjazdowe :)

EDIT
Bym zapomiał, safemode on

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników