Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

[opinie] cjc.pl

36 odpowiedzi na ten temat

[opinie] cjc.pl

#21 Malas

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 705 postów
  • Imię:Mateusz

Napisany 22 październik 2009 - 07:57

U mnie działa.
 BayerLeverkusen.pl - serwis kibiców Bayeru Leverkusen! 

#22 BadY

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 24 styczeń 2010 - 14:37

Zobacz postN3T5kY, o 22 październik 2009 - 07:16, powiedział:

Flock can't find the server at www.cjc.pl.
Tylko ja tak mam ?

Nie, nie tylko Ty tak masz. Dzisiaj serwer leży od ~14 godzin i niestety to nie pierwsza taka kilkunastogodzinna awaria w tym miesiącu. Bywają też dziwne kilku godzinne braki dostępu np. domena http://example.com nie działa ale w formie http://www.example.com działa.

BOK na maile nie raczy odpowiadać, o braku przeprosin czy rekompensaty za awarie już nie wspomnę.

Niestety ale niska cena = niska jakość.

#23 P.C.

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 184 postów
  • Firma:P.H. CJC
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Czechowski

Napisany 24 styczeń 2010 - 18:04

Witam
Ustosunkuję się do powyższego postu - w dniu dzisiejszym nastąpiła awaria serwera z polskiej lokalizacji (eFuturo) - pomimo niedzieli serwer został naprawiony i jest od dłuższego czasu online (usterka została usunięta)- co było przyczyną powyższego stanu ? Nie mamy odpowiedzi od eFuturo - myślę, że informację uzyskamy jutro.
Do klientów , którzy napisali na adres biura wysłaliśmy informację o problemie (wraz z przeprosinami)po usunięciu usterki, do pozostałych, korzystających z BOK zaraz po otrzymaniu zgłoszenia- więc proszę nie zarzucać braku kontaktu. Po drugie, informacja o awarii jest zamieszczona w panelu klienta, a po trzecie nie możliwe, ze nie działała domena cjc.pl - jest ona umieszczona na innym serwerze... Prosiłbym o kontakt przedmówcę w celu wyjaśnienia nieścisłości.
Przepraszam klientów za brak dostępu do usług na serwerze z lokalizacją w Polsce, wszelkie informacje i pytania proszę kierować poprzez BOK w panelu klienta.
Pozdrawiam P.Czechowski

>>>> ..:: www.cjc.pl ::.. <<<<<
konta www, reseller lokalizacja Polska/Niemcy. Kod WHT - 15% zniżki (www i reseller)
serwery dedykowane, VPS - Hetzner
pl 12 zł, odnowienie 55 zł - ceny netto

#24 BadY

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 24 styczeń 2010 - 22:25

Żeby nie było niedomówień: niedziałający serwer cjc: ns5.cjc.pl drugi identyczny wynik był dla serwera ns6, za wypowiedź N3T5kY nie mogę odpowiadać.

Do klientów , którzy napisali na adres biura wysłaliśmy informację o problemie (wraz z przeprosinami)po usunięciu usterki, do pozostałych, korzystających z BOK zaraz po otrzymaniu zgłoszenia- więc proszę nie zarzucać braku kontaktu.

W dniu 06-01-2010 (środa) o godzinie 10.10 wysłałem do Państwa email o następującej treści

Od wczoraj mam problemy z dostępnością serwera, wczoraj problem występował tylko dla jednej domeny a dzisiaj nie działa żadna z zaparkowanych u Was domen. Komunikat jaki wyświetla przeglądarka to "Nie odnaleziono serwera", przez co strony moich klientów leżą. Nie działa też Wasze forum http://forum.cjc.pl/ 404 - not found i nie mogę zalogować się do panelu rozliczeniowego. Proszę o interwencję i informacje jak długo może potrwać awaria.

Następny email z pytaniem co się dziej i jak długo to ma jeszcze potrwać wysłałem 06-01-2010 godz. 15:05, do dnia dzisiejszego (minęło 18 dni) nie otrzymałem odpowiedzi, w panelu klienta także nie ma informacji o awarii jak i jej przyczynie: screen dla zainteresowanych więc moim skromnym zdaniem mam prawo zarzucić brak kontaktu .

Wszelkie czynności wyjaśniające jakie Państwo dziś podjęli nastąpiły dopiero po tym jak napisałem poprzedniego posta, w chwili gdy go pisałem w panelu klienta nie było żadnej informacji (nie posiadam screena ale następnym razem obiecuje zrobić żeby nie być gołosłownym) i obawiam się, że gdyby nie mój post na tym forum byłoby tak samo jak 6-go stycznia.

Pozdrawiam

#25 misiek28

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 08:41

Niedziela 7 marca kolejny pad serwera cjc.pl :/ w eFuturo

Ehh co za firma, szkoda gadac, telefonow wcale nie odbieraja, zeby sie cos dowiedziec, nawet co swoim klientom mam powiedziec - kiedy cos ruszy.

Pani Agata chyba pracownik odpisuje raz na jakis czas na e-mail, a do szefa P. Czechowskiego nie ma zadnego kontaktu.

Styczen: 2 awarie - 6 styczen, 24 styczen

Pirma jak firma, tylko zaplacisz kase, a pozniej zero pomocy i odzewu.

#26 BadY

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 09:21

W zasadzie to padło już w sobotę w nocy, support jakoś w niedziele odpowiadał przez ich panel klienta.
Na koniec dnia powiedzieli, że padł dysk. No ale cóż, to już hmm... nie pamiętam która taka awaria w ciągu ostatnich czterech miesięcy.

Jak by tego było mało to do dzisiaj nie mogę wysłać poczty przez thunderbirda, serwer odrzuca połączenia a jak wyśle przez webmaila to dostaje email od serwera "folder internal data" po czym TB ponownie pobiera całą pocztę!

Już mam dość tej firmy, wczoraj przeniosłem się do unixstorm.org (mają dobre opinie więc może będzie lepiej) a cjc dziękuję, szkoda nerwów dla zaoszczędzenia paru złotych.

cjc.pl w gratisie powinno klientom dawać nerwosol :)

Pozdrawiam.

#27 P.C.

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 184 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 09:34

Zobacz postmisiek28, o 10 marzec 2010 - 08:41, powiedział:

Niedziela 7 marca kolejny pad serwera cjc.pl :/ w eFuturo

Ehh co za firma, szkoda gadac, telefonow wcale nie odbieraja, zeby sie cos dowiedziec, nawet co swoim klientom mam powiedziec - kiedy cos ruszy.

Pani Agata chyba pracownik odpisuje raz na jakis czas na e-mail, a do szefa P. Czechowskiego nie ma zadnego kontaktu.

Styczen: 2 awarie - 6 styczen, 24 styczen

Pirma jak firma, tylko zaplacisz kase, a pozniej zero pomocy i odzewu.
Proszę o kontakt via ticket w panelu klienta lub PW- sprawa zostanie załatwiona. Była umieszczona i nadal jest informacja w panelu klienta o awarii dysku, i z tego co widzę na wszystkie tickety jest udzielona odpowiedź z wyjasnieniem przyczyny offline.

konta www, reseller lokalizacja Polska/Niemcy. Kod WHT - 15% zniżki (www i reseller)

#28 misiek28

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 10:03

Zobacz postP.C., o 10 marzec 2010 - 09:34, powiedział:

Proszę o kontakt via ticket w panelu klienta lub PW- sprawa zostanie załatwiona. Była umieszczona i nadal jest informacja w panelu klienta o awarii dysku, i z tego co widzę na wszystkie tickety jest udzielona odpowiedź z wyjasnieniem przyczyny offline.

Kiedy awaria będzie usunięta?

Panie Pawle, tylko szczerze.....

#29 P.C.

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 184 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 10:15

Do końca tego tygodnia - niedziela, powinny zakończyć się problemy z tym serwerem - na bieżąco informujemy klientów o poczynianiach w panelu klienta. Proszę o kontakt via PW - udzielę szczegółowej odpowiedzi, chociaż preferujemy kontakt via panel klienta.

#30 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 554 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 10 marzec 2010 - 20:13

5 dni downtime'u, heheh.
Pełna profeska.
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - z kodem OVZ_START 80% rabatu na pierwszy miesiąc serwera VPS OpenVZ. VPS_50 - 50% rabatu na dowolny serwer VPS na dowolny okres.

#31 BadY

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 20:46

Zobacz posttheqkash, o 10 marzec 2010 - 20:13, powiedział:

5 dni downtime'u, heheh.
Pełna profeska.

Nie no, serwer działa ale jakość usług jest mizerna.
Coś tam pada średnio dwa razy w miesiącu. czasem odpowiedzą czasem nie albo całkowicie przemilczą jakby nigdy nic.

W niedzielę w panelu klienta przez kilka godzin było info o zmianie adresów IP serwerów dns - ns5 i ns6, potem notka zniknęła i pojawiła się informacja o padzie dysku, podczas gdy ja zdążyłem zmieniłem dns dla kilku domen to po zniknięciu ww notki zachodziłem w głowę czy oby dobrze zrobiłem, niepoważne sytuacje w tej firmie przekraczają wszelkie granice.

Na szczęście za kilka dni wygasa mój abonament i nie mam zamiaru go przedłużyć. W zasadzie to już się ewakuowałem bo ostatnim razem nawet nie raczyli wysłać maila z informacją, że się kończy i po kilku dniach po prostu zablokowali moje konto bez żadnego wyjaśnienia, na usprawiedliwienie swojego niechlujstwa i lekceważenia klienta (bo inaczej tego nazwać nie można) firma cjc umieściła stosowny pkt. w regulaminie.

Na 7 dni przed końcem ważności Usługi Operator informuje Abonenta o zbliżającym się końcu ważności Usługi. Informację tą Operator wysyła drogą e-mailową na adres wskazany w Formularzu zamówienia. Ze względu na specyfikę funkcjonowania korespondencji e-mail, Operator nie ponosi odpowiedzialności za nie doręczenie powiadomienia o zbliżającym się końcu ważności Usługi. Datę ważności Usługi Abonent może sprawdzić samodzielnie w Panelu Administracyjnym Usługi, na stronie www.cjc.pl, po zalogowaniu na konto podane w Formularzu zamówienia

Co raczej należy interpretować -> nie wysyłamy żadnych powiadomień, tym razem też nie otrzymałem stosownego maila a dokładnie za 2 dni wygasa ważność abonamentu więc jak widać "specyfikacja funkcjonowania korespondencji email" w firmie cjc w moim przypadku zawodzi regularnie.

Więc jeśli szukasz w miarę przyzwoitego hostingu to od cjc.pl trzymaj się z daleka.

#32 yokel

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 21:36

Przekazując do nas dane, klient sporządza kopie bezpieczeństwa. Wszystkie zawarte w ofercie dane będą regularnie chronione. W przypadku utraty danych, klient zobowiązany jest jeszcze raz je nieodpłatnie do nas przekazać.

Ciekawe o co chodzi.

#33 misiek28

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 10:02

Zobacz postyokel, o 10 marzec 2010 - 21:36, powiedział:

Ciekawe o co chodzi.

Kasę zainkasować bez żadnej odpowiedzialności :P

#34 Alwaro

Często na forum

• Firma Bronze
  • 64 postów

Napisany 30 wrzesień 2010 - 13:25

mam u nich serwer ale korzystam tylko z obsługi DNC CONTROL jak www działa to nie wiem, kontak email dobry a telefoniczny 2/10

#35 poczta2o

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 02 październik 2010 - 00:21

ciekawe co oznacza kontakt 2/10 - czy na 10 twoich telefonów 2 odebrali?

#36 BadY

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 02 październik 2010 - 12:50

Znając cjc to znaczy, że na 10 wysłanych maili dostał aż 2 potwierdzenia dostarczenia wiadomości. Oczywiście bez odpowiedzi. A przy kontakcie telefonicznym to 2 razy udało się nagrać na sekretarkę.

#37 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4092 postów
  • Firma:WHT

Napisany 19 grudzień 2011 - 15:17

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...nie/128-cjc-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...rma/128-cjc-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostin...dyskusje-cjcpl/
Chcesz zarobić na stronie lub ją wypozycjonować? Polecam Dodany obrazek oraz SeoPilot

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników