Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] IONIC.pl

• Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
172 odpowiedzi na ten temat

[opinie] IONIC.pl

#41 Ryrzy

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 19 październik 2009 - 09:58

Witam,
poszukuje dobrego serwera ktory wytrzyma mojego bloga :) i z ciekawosci zalozylem konto testowe na tym serwerze... jak narazie problemem jest to ze kazda przegladarka wywala problemy z certyfikatami itp na logowaniu/poczcie itp tegoz serwerta.... czy to normalne ?

Pozdrawiam

#42 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 19 październik 2009 - 10:04

Witam,
poszukuje dobrego serwera ktory wytrzyma mojego bloga :) i z ciekawosci zalozylem konto testowe na tym serwerze... jak narazie problemem jest to ze kazda przegladarka wywala problemy z certyfikatami itp na logowaniu/poczcie itp tegoz serwerta.... czy to normalne ?

Pozdrawiam

Tak to niestety normalne dlatego że certyfikat jest podpisany przez nas - ale nie zmiania to faktu, że jest bezpieczniej niż bez https.
Już jakiś czas temu został zakupiony certyfikat wildcard i czekaliśmy na wygaśnięcie obecnego co nastąpiło niedawno, z braku czasu (zamieszanie związane z otwarciem serwerowni) sprawa się przeciągła, dziś certyfikat zostanie wgrany
na każdy serwer *.ionic.pl oraz będzie funkcjonować w każdym panelu da/webmail/whmcs/phpmyadmin itd - wtedy problemy o których Pan pisze nie będą występować.

Pzdr PN
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#43 Ryrzy

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 19 październik 2009 - 10:08

dziekuje bardzo za szybka odpowiedz... :) szkoda tylko jeszcze ze nie ma Cpanelu do ktorego sie bardzo przyzywczailem :) no ale mysle ze to nie bedzie problem... do ilu dni mozna testowac konto ? nie doczytalem tego :)

#44 www.ionic.pl

• Firma Bronze
  • 1757 postów

Napisany 19 październik 2009 - 10:09

Zobacz postRyrzy, o 19 październik 2009 - 10:08, powiedział:

dziekuje bardzo za szybka odpowiedz... :) szkoda tylko jeszcze ze nie ma Cpanelu do ktorego sie bardzo przyzywczailem :) no ale mysle ze to nie bedzie problem... do ilu dni mozna testowac konto ? nie doczytalem tego :)

14 dni testu

cPanelu u nas na 100% Pan nie uświadczy.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#45 Ryrzy

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 19 październik 2009 - 10:12

Zobacz postNajdmen, o 19 październik 2009 - 10:09, powiedział:

14 dni testu

cPanelu u nas na 100% Pan nie uświadczy.

no więc na chwile obecna wiem wszystko :) dziekuje raz jeszcze...

#46 www.ionic.pl

• Firma Bronze
  • 1757 postów

Napisany 19 październik 2009 - 16:52

W chwili obecnej każdy z serwerów wraz z usługami (ftp, www, poczta) są chronione certyfikatem z prawidłowym podpisem.

#47 guziec

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 326 postów
  • Firma:TUROX.PL
  • Imię:Zbigniew
  • Nazwisko:Cofala

Napisany 19 październik 2009 - 21:59

Zobacz postNajdmen, o 19 październik 2009 - 16:52, powiedział:

W chwili obecnej każdy z serwerów wraz z usługami (ftp, www, poczta) są chronione certyfikatem z prawidłowym podpisem.

Serio?

https://www.ionic.pl/
www.ionic.pl używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa.
Certyfikat nie jest zaufany, ponieważ certyfikat wystawcy jest nieznany.
(Kod błędu: sec_error_unknown_issuer)

TUROXPL - solidny hosting dla wymagających.

#48 guziec

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 326 postów
  • Firma:TUROX.PL
  • Imię:Zbigniew
  • Nazwisko:Cofala

Napisany 20 październik 2009 - 00:05

Zobacz postis_wm, o 19 październik 2009 - 22:05, powiedział:

Może czas wyrzucić komputer przez okno?
Może nie. Sprawdzałem na dwóch komputerach, czterech przeglądarkach i dwoch systemach operacyjnych. Certyfikat jest ok tylko pod w IE na Windows. Opera i Konqueror z Linuksa nic o tym nie wiedzą, nawet najnowszy Firefox - 3.5.3 wywala ostrzeżenie. Nie wiem ile daliście za ten certyfikat, ale przepłaciliście. ;)

TUROXPL - solidny hosting dla wymagających.

#49 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2533 postów

Napisany 20 październik 2009 - 00:46

Zobacz postguziec, o 20 październik 2009 - 00:05, powiedział:

Nie wiem ile daliście za ten certyfikat, ale przepłaciliście. B)
Problemem tu nie jest urząd certyfikacji, tylko nie przeczytanie przez adminów IONIC instrukcji instalacji tego certyfikatu. Bo to nie jest single root, więc wypadało by dorzucić ChainFile ;)

#50 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 21 październik 2009 - 21:09

Zgłosiłem przed chwilą zmianę adresu IP dla DA.
Odpowiedź w minutę - dwie :)

#51 LifeGuard

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 20 grudzień 2009 - 14:29

zarejestrowałem konto w ionic.pl i testuje, już mi zostało niewiele czasu i się waham czy wykupić...

jak na razie technicznie jest ok.
na plus też zasługuje szybkość FTP praz wczytywania się stron i działania skryptów...

ale niesmak w korzystaniu z usług pozostawia obsługa techniczna, czyli obsługa klienta.
- przy rozmowach telefonicznych daje się czasem odczuć drobne zniecierpliwienie.
- na sugestię usprawnienia niewielkim kosztem, jakiegoś drobiazgu dostałem odpowiedź "innym klientom to nie przeszkadza..." (a może inni klienci mają to w d...)
- pomoc techniczna (dokumentacja on-line) bardzo bardzo słabiuchna, ja sobie poradzę metodą prób i błędów, a co z ludźmi którzy w ogóle się nie orientują w kwestiach hostingowych? (np "artykuł" pomocy o poczcie e-mail)
- na stronie internetowej ionic.pl nie ma czegoś takiego jak zakładka "OFERTA", ok jest strona główna ale jak już przejdziemy do innych podstron to skąd mamy wiedzieć że pod "HOME" jest oferta?

wyłapałem parę błędów drobniejszych i z kodowaniem i z innymi rzeczami + parę usprawnień na stronie i w pomocy, ale pozostawię to dla siebie, bo już raz próbowałem być pomocny w tej kwestii i dostałem "po uszach"

pozdrawiam serdecznie
i życzę lepszego podejścia do klienta...

#52 www.ionic.pl

• Firma Bronze
  • 1757 postów

Napisany 21 grudzień 2009 - 15:53

Support nie jest od tego aby dyskutować z klientem dlaczego logo jest czerwone a nie zielone, każda tego typu dyskusja utrudnia kontakt innym użytkownikom którym w tym czasie może coś nie działać. Jest od rozwiązywania problemów technicznych oraz finansowych.

Pozdrawiam
Paweł

#53 vmblog.pl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 09 luty 2010 - 22:24

Osobiście testuję IONIC od paru tygodni.

W zapytaniu o ofertę na dosyc "wybredny" serwer dedykowany pod VMWARE dostałem serwer specjalnie skonfigurowany dla mnie, z uwzględnieniem moich potrzeb:
- dedykowaną kartę Intel'a VT
- własne podsieci,
- dedykowany procesor pod rozwiązania wirtualizacji VMWARE ESX oparty na Intel'u z technologią VT.

Wszystko mogłem spokojnie przetestować i sprawdzić czy działa.

Do wszystkiego podeszli bardzo profesjonalnie. Osobiście jestem zadowolony.

Plusy:
- szybki kontakt z supportem jak i na GG,
- od strony finansowej bez zastrzeżeń,
- serwer działa stabilnie tak jak powinien,

Minusy:
- na razie brak i miejmy nadzieje że tak zostanie do samego końca :)

Są bardzo pomocni i nie unikają trudnych tematów związanych z konfiguracją sprzętu jak i sieci.
Nie zaglądałem do opisów itp.... bo są mi nie potrzebne, do wszystkiego dochodzę osobiście a jak powstają niejasności zawsze odpowiedzą, nakierują.

Polecam z czystym sumieniem.
Okres testów na pewno pomoże każdemu podjąć właściwą decyzję.

Pozdrawiam
Tomek

#54 pamp3rs

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 17 postów
  • Firma:Adnox.pl

Napisany 10 luty 2010 - 00:13

Korzystałem z usług firmy Ionic.pl i Pana Pawła Najdmena i z czystym sumieniem można polecić.

Wszystko wykonane na tip top, kontakt świetny, obsługa także.

Do dzisiaj czasem truję Panu Pawłowi a on dzielnie znosi moje pytania więc śmiem twierdzić
że obsługa posprzedażna też należy do bardzo dobrych.

Nie raz na pewno jeszcze skorzystam z usług tej firmy.

#55 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 10 luty 2010 - 09:48

Również korzystam. Posiadam VPS-a.
Kontakt jak najbardziej OK. Podczas awarii szybkie reakcje i szybka naprawa.
Nic dodać, nic ująć. Polecam :)

#56 bimki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisany 10 luty 2010 - 10:56

Zobacz postpamp3rs, o 10 luty 2010 - 00:13, powiedział:

Wszystko wykonane na tip top, kontakt świetny, obsługa także.

w moim przypadku od 3 tygodni nie otrzymałem odpowiedzi na zapytanie ofertowe na dedyka. Mimo kilkukrotnego przypominania się zero odpowiedzi... Trudno...

niemniej jednak kolega korzysta i jest zadowolony. Ja nie będę miał okazji sprawdzić - może firma jest przeładowana klientami? :)

#57 www.ionic.pl

• Firma Bronze
  • 1757 postów

Napisany 10 luty 2010 - 12:47

Zobacz postbimki, o 10 luty 2010 - 10:56, powiedział:

w moim przypadku od 3 tygodni nie otrzymałem odpowiedzi na zapytanie ofertowe na dedyka. Mimo kilkukrotnego przypominania się zero odpowiedzi... Trudno...

niemniej jednak kolega korzysta i jest zadowolony. Ja nie będę miał okazji sprawdzić - może firma jest przeładowana klientami? Dodany obrazek

Wręcz przeciwnie mamy sporo wolnyuch mocy przeorbowych Dodany obrazek

Proszę o krótkie info na pw o jaką ofertę chodzi - bo ostatnio w związku z promocjami i paroma innymi akcjami ciężko mi osobiście było "złapać zakręt", więc jest spora szansa, że przejąłem sprawę z @ i mi uleciało ...

#58 que_pasa

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 94 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bednarek

Napisany 03 marzec 2010 - 23:42

Krótko korzystam z usług (serwer dedykowany i 2 hostingi), ale jak na razie same plusy:

- szybki i rzeczowy kontakt
- bardzo stabilne usługi
- admin, które nie twierdzi że wszystko wie najlepiej

#59 kanapka

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 04 marzec 2010 - 13:13

wykupiłem jak narazie jeden hosting. Działam stosunkowo krótko.
na plus:
- bardzo szybka reakcja - support
- kontakt telefoniczny - szybki, bezproblemowy
- szybko działająca baza i skrypty

niestety jeden wielki minus jak dla mnie.... (dziś się dowiedziałem :/ )
- brak dostępu do bazy z zewnątrz - brak dostępu do bazy przez ODBC a to duża bolączka ;)

#60 trinh

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów
  • Firma:-
  • Imię:Aleksander
  • Nazwisko:Zachara

Napisany 14 marzec 2010 - 23:30

Sprawiłem sobie najniższy root VPS głównie do zabawy i oszczędzenia sobie szumu włączonego pcta w nocy (za cenę 3 piw miesięcznie student może zaszaleć, a co!)

Pierwsze zaskoczenie na plus,
serwer zamówiłem w niedzielę o 11 po 1h przyszedł mail o aktywacji serwera

Po wyklikaniu wszystkiego w panelu HyperVM udało mi się złożyć serwer, (protip: składajcie tickety przez panel klienta, te z HyperVM nie są obsługiwane).

Po założeniu ticketu w jedynie słuszym miejscu odpowiedź przyszła w ciągu 15 minut, co lepsze w ciągu kolejnych 30 minut złożyłem serwer ponownie, tym razem odpowiedź na ticket pojawiła się po 2 minutach.

Co do działania serwera, przez 6h bawienia się pod konsolą ping nie skoczył powyżej 40-50ms, łącza też pod dostatkiem, dla amatora doskonały plac zabaw.   ;)
Szczęśliwy posiadacz smyczy 5ciolecia WHT ;-)
Szczęśliwszy klient ionic.pl VPS-root #1

Na co dzień student teleinformatyki na PWr.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników