Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] IONIC.pl

172 odpowiedzi na ten temat

[opinie] IONIC.pl

#161 pastax

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 16 grudzień 2011 - 09:08

Drogi czytelniku forum przeczytaj z uwagą odpowiedź ionic. Jeśli przy tak poważnych problemach jak skasowanie bez ostrzeżenia twojego konta hostingowego słowo "przepraszam" ci wystarczy + uwaga rób sobie backupy to proszę bardzo. Stwierdzenie, że kupił pan tanio, więc nie miej pan pretensji też mówi wiele o firmie. A jeszcze stwierdzenie "straszył" to już jakaś dziecinada. Istnieje droga prawna dochodzenia swoich roszczeń i jasno potencjalny kliencie ionic musisz sobie zdawać sprawę z tego, że firma ta umywa ręce od odpowiedzialności i jest to jedyna droga do odzyskania poniesionych nakładów finansowych i ewentualnego odzyskania odszkodowań, które z kolei ty będziesz musiał wypłacić swoim klientom.
Natomiast, co do awarii zasilania to załączam poniżej treść maila z 15 lipca 2011 10:28, otrzymanego z info@ionic.pl w odpowiedzi na moje zgłoszenie reklamacyjne, że nie działają moje strony:

"Szanowni klienci, w związku z problemami technicznymi, które mają miejsce
Przez ostatnie 30 godzin pragniemy nadmienić, iż nasza ekipa oraz ekipa centrum danych pracuje intensywnie nad rozwiązaniem problemu.

Aby nie pozostawiać Państwa bez żadnych informacji przekażę jak niżej przebieg prac oraz problemów, które spotkały data center s-net:

a) w okolicach 24 w dniu 13/14 lipca spalił się główny obieg zasilania (dosłownie spalił się)
b po przyjeździe ekipy technicznej udało się uruchomić cześć usług (w międzyczasie praca na zasilaniu awaryjnym z akumulatorów)
c) w związku z koniecznością wymiany wielu elementów zostało sparaliżowane również zasilanie z generatora, który został podstawiony "pod serwerownię"
d) w międzyczasie już podwójna ekipa elektryczna pracowała nad przywróceniem linii zasilania do stanu bez wad
e) usunięcie problemu
f) po 2h problem powrócił, wróciliśmy do punktu a / b / c
g) dziś w okolicach 1 ponowne podłączenie agregatu do godziny 4 w nocy sprawdzenie do ostatniego serwera oraz uruchomieniu usług na 100%

Nadal serwerownia pracuje na zasilaniu awaryjnym, zaplanowana jest co najmniej jedna przerwa związana z zasilaniem.
Za zaistniałą sytuację serdecznie przepraszamy, jest nam niezmiernie przykro, iż nie możemy dotrzymać w tym czasie należytego poziomu
jakości naszych usług. Po zażegnaniu wszelkich problemów technicznych w data center nasz zespół będzie pracował nad przydzielaniem
regulaminowych rekompensat.
Niestety zespół IONIC.pl w trakcie tejże awarii, może naciskać, czekać oraz sukcesywnie sprawdzać
i włączać serwery odcięte od sieci w wyniku powtarzającego się braku zasilania (nie mamy wpływu na awarię, ale bierzemy za nią pełną odpowiedzialność).
Usługi w DC DE naturalnie działają bez zmian.

Pragniemy nadmienić, iż nasi pracownicy pozostają do Państwa dyspozycji pod numerami telefonów (oraz o ile to możliwe) w systemie ticketów oraz e-mail. Zapraszamy także na portal prace.ionic.pl gdzie na bieżąco aktualizujemy statusy.

Z poważaniem, Paweł Najdek IONIC.pl"

Skoro moje konto było w tym czasie w Niemczech to dlaczego:
a) nie działały moje strony/hosting
b firma przysłała mi takiego maila

Podkreślę, że największą siłą w walce o odpowiednią jakość usług jest wymiana informacji między klientami. Po to poświęcam swój czas, żebyś jako klient wiedział, że w tej konkretnej firmie były takie a takie problemy i tak a tak były załatwione. Chętnie czytam opinie innych i tym samym odpłacam.

Ten post był edytowany przez pastax dnia: 16 grudzień 2011 - 09:09

#162 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 16 grudzień 2011 - 09:34

Drogi czytelniku forum przeczytaj z uwagą odpowiedź ionic. Jeśli przy tak poważnych problemach jak skasowanie bez ostrzeżenia twojego konta hostingowego słowo "przepraszam" ci wystarczy + uwaga rób sobie backupy to proszę bardzo.
Przedłużenie ważności hostingu o ROK za darmo to tylko przepraszam ? ? Otym już się nie pisze prawda ?
Next Due Date: 17/01/2013

Skoro moje konto było w tym czasie w Niemczech to dlaczego:
a) nie działały moje strony/hosting
Nie ma takiej technicznej możliwości by z powodu awarii w KRAKOWIE nie dział serwer w NIEMCZECH (wyprzedzając odpowiedź dnsy są niezależne i z backupowane). Mija się Pan z prawdą niestety.
Nie widzę nigdzie takze Pana zgłoszenia w sprawie nei działania strony 15go lipca (grepowałem po emailu z panelu klienta) a mailing poszedł do wszystkich klientów aby było wiadomo dlaczego np. nie działa nasza strona,
a zapis:Usługi w DC DE naturalnie działają bez zmian. Naprawdę miał sens ;)

Tak samo bardzo mnie dziwi informacja o tym, że wgraliśmy backup sprzed 3 miesięcy,
co jest neizmiernie interesujące skoro nasz system backupowy przetrzymyje pliki do 7 dni wstecz.

Tym samym pozwolę sobie zakończyć dyskusję z Panem w sprawie opinii, gdyż uważam ją za nie obiektywną i mocno mijającą się z prawdą.

Ten post był edytowany przez www.ionic.pl dnia: 16 grudzień 2011 - 09:41

Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#163 que_pasa

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 94 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bednarek

Napisany 16 grudzień 2011 - 13:39

pastax

Nie bardzo rozumiem Twojego podejścia biznesowego. Usługi (ogólnie, nie tylko w hostingu) dzielimy na lepsze i gorsze. Hosting ma zarabiać pieniądze a Ty bierzesz najtańszą opcję za 25 zł, którą wybierają zazwyczaj dzieciaki na blogi? Dlaczego nie kupiłeś lepszej usługi, gdzie są robione backupy, pomoc administratora etc., to aż prosiło się o kłopoty... i pretensje miej teraz do siebie. W opcji za 25 zł sam powinieneś backupy robić, dbać o bezpieczeństwo swoich danych (ciekawe ile dziur ma Twoja strona, pewnie robił ją student za 50 zł, może właśnie dlatego dane zniknęły).

W zamian za to logujesz się na forum tylko po to by dyskredytować firmę. Powiem Ci tak, nie myli się ten kto nic nie robi. W chwilach kryzysowych (w lipcu) firma Ionic wykazała się olbrzymią dojrzałością i odpowiedzialnością i tylko zwiększyła moje zaufanie do niej.

btw. coś w tym jest, że im mniej płacący Klient tym większa maruda....

#164 pietrovek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 127 postów

Napisany 16 grudzień 2011 - 14:13

jak pisałem tutaj -> http://www.webhostin...post__p__265493

Jednak po ukończeniu okresu - najprawdopodobniej będziemy się przenosić...ale to za sprawą zmiany na dedykowany serwer.

Przenieśliśmy się znacznie wcześniej ;) VPS leży odłogiem...

I kolejna dobra opinia - tym razem za Serwer dedykowany EQ4 z Hetzner, szybka instalacja - w sumie nie więcej jak 24h, wszystko śmiga już od jakiegoś czasu (parę miesięcy) bez problemów - dodatkowe 100GB backupu to miły prezent - szkoda tylko że połączyć się z FTP backup można tylko z sieci Hetzner...

jedyne zastrzeżenie - prosiłem o dodatkowe IP (by łącznie było ich 4) dostałem 2 dodatkowe IP (czyli mam łącznie 3) a 4-ty ma status od sierpnia (czyli aktywacji serwera) "trzeci adres jest w trakcie aktywacji - zostanie dosłany"... no ale w sumie obecnie nie miałbym jak go wykorzystać - kiedyś się upomnę jak będzie potrzebny ;)

z suportu w sumie w ogóle nie korzystam - nie było do tej pory potrzeby - więc nie wypowiadam się ale w trakcie realizacji zamówienia na serwer sprawował się bardzo dobrze :)

#165 pastax

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 19 grudzień 2011 - 14:16

Tak samo bardzo mnie dziwi informacja o tym, że wgraliśmy backup sprzed 3 miesięcy,
co jest neizmiernie interesujące skoro nasz system backupowy przetrzymyje pliki do 7 dni wstecz.

To zamieszczam mail z dnia: 6 października 2011 11:05 z info@ionic.pl

"
Dzień dobry.

Pod adresem http://bialix.pl/nazwa znajdzie Pan kopię zapasową

Pańskiego konta z czerwca br. Nie jesteśmy niestety w stanie jej
przywrócić do pełnego funkcjonowania na skutek błędu systemu. Plik
backupu zawiera w sobie wszystkie ustawienia Pańskiego konta
hostingowego z datą 24 czerwca.
Niestety nie jesteśmy w stanie nic więcej zrobić w tej materii.
Proszę o podanie numeru konta, na które możemy przelać zwrot pieniędzy

za konto hostingowe.

--
Z poważaniem,
Bartek Bialik"
Natomiast, co do robienia backupów to oczywiście je robiłem. Tylko, że dane i ich backupowanie to jedno a postawienie strony i koszty z tym związane to drugie.

#166 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 19 grudzień 2011 - 14:38

Dlatego napisałem, że się dziwię - widocznie przypadek był bardziej skomplikowany niż myślałem.
Przyznajemy się do błędu, co nie zmienia faktu, iż "obaliłem" inne Pana tezy, a zachowanie pracowników w tej kwestii nie wykraczało poza regulamin usług + została przyznana ekstra rekompensata. Jeśli hosting jest dla Pana tak kluczową sprawą jak Pan pisze należy zwyczajnie lepiej zabezpieczyć dane aniżeli przetrzymywać cały projekt na ftp usługodawcy który za nie nota bene nie do końca odpowiada zgodnie z regulaminem usługi.

Ten post był edytowany przez www.ionic.pl dnia: 19 grudzień 2011 - 14:42

Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#167 Gadryiel

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 27 grudzień 2011 - 13:01

Witam,

myślę, że każdy kto miał do czynienia ze stronami www, prostymi czy zaawansowanymi wie jak ważnym wyborem jest firma hostingowa. Opinie firm hostingowych śledzę od 3 lat, dlatego też tym ostrożniej wybierałem hosting pod mój niewielki projekt. Rozważając wszystkie oferty na rynku, bezwzględnie zdecydowałem się na ionic,pl
Pomimo tego, że wybrałem najtańszy z pakietów, już z samego początku zostałem otoczony profesjonalną opieką.
Moj problem dotyczący rejestracji domeny został szybko rozwiązany a sama wymiana wiadomości w systemie pomocy przebiegła profesjonalnie i w miłej atmosferze.

Na moje uznanie zasługuje również możliwość płatności poprzez paypal z którego korzystam najchętniej.
Dodatkowo na co zwróciłem uwagę na samym początku to pierwsze emial-e aktywacyjne, które są opatrzone w przydatne informacje dla "zielonych", których brakuje u wielu innych usługodawców hostingowych.

Pozdrawiam
Piotr

#168 koziolku

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Kozłowski

Napisany 19 styczeń 2012 - 10:52

Dostałem maila o planowanych przerwach w związku z reorganizacją techniczną. Bardzo pozytywne zaskoczenie na tle innych firm czy instytucji, nie tylko informatycznych, dziękować.

#169 pajter

Często na forum

• Użytkownicy
  • 69 postów

Napisany 19 styczeń 2012 - 13:54

Zobacz postkoziolku, o 19 styczeń 2012 - 10:52, powiedział:

Dostałem maila o planowanych przerwach w związku z reorganizacją techniczną. Bardzo pozytywne zaskoczenie na tle innych firm czy instytucji, nie tylko informatycznych, dziękować.
Trochę szkoda tylko, że wysyłają też do dawnych klientów, którzy nie mają u nich hostingu od lat. ;)

#170 vlop

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 43 postów
  • Firma:Pro - Admin
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Puchała

Napisany 19 styczeń 2012 - 14:32

Ja również dostałem takie powiadomienie (chodź nie mam żadnej usługi wymagającej powiadomień o takich pracach) ale zaciekawiło mnie jedno:

Godzina: 23:00 PM - 06:00 AM (GMT+1)

Nie istnieje godzina 23:00 PM ;-)
PRO-ADMIN . PL
Serwery dedykowane / Kolokacja / Outsorucing IT
NIP: 854 227 97 93 / tel. 661 247 291 / k.puchala@pro-admin.pl

#171 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • 2026 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 19 styczeń 2012 - 14:42

Pisane o 4 nad ranem Dodany obrazek
.

#172 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1760 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 19 styczeń 2012 - 17:49

a mnie rozbawiło stwierdzenie o "oknie serwisowym" ;) to jakaś kalka? ;)

#173 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4317 postów
  • Firma:WHT

Napisany 19 styczeń 2012 - 17:55

Dodaj opinię o firmie: http://www.webhostin...ie/25-ionic-pl/
Zobacz opinie o firmie: http://www.webhostin...ma/25-ionic-pl/
Zobacz profil firmy: http://www.webhostin...ma/25-ionic-pl/
Dyskusja o firmie i ofercie: http://www.webhostin...skusje-ionicpl/
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników