Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

Opinie o vipserv.org

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
34 odpowiedzi na ten temat

Opinie o vipserv.org

#21 mencio

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 17 październik 2010 - 14:31

Ja dodam od siebie jeszcze, że stoją jeśli chodzi o Rubiego na 1.8.7EE - Rails 3.0.0 działa bez problemu.

#22 robert-dw

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 08 grudzień 2010 - 14:43

Zobacz postexe, o 10 lipiec 2008 - 15:13, powiedział:

Chciałbym się wypowiedzieć na temat tej firmy. Mogę ocenić ją na 5-. Kontakt z adminem jest wręcz błyskawiczny, po prośbie importu bazy w 2 minuty było już zrobione (standard to 5 minut :P ). Serwery bardzo dobrze działają, teraz mają fajną promocję za 9,99 zł:

cPanel jest bardzo intuicyjny po ich modyfikacjach (nie spotkałem się z tego typu modyfikacjami, więc wnioskuję że to ich praca)

Polecam tą firmę, znajomy też ma parę stronek i nie zamierza się przenosić :)

Minus to brak kontaktu telefonicznego, nie jest to wadą przy takiej pomocy e-mail, ale - odpukać - zawsze się coś może stać z serwerem.

To ja dodam coś od siebie. Jestem średnio zadowolony z Vipserv. Firma ma całkiem przyzwoitą ofertę ale kontakt jest fatalny. Nigdy nie osiągnąłem czasu odpowiedzi poniżej 40min. A ostatnio rekord został pobity -> ponad 3h czekania na odpowiedź. Firma, która nie posiada kontaktu telefonicznego i opiera kontakt tylko na mailach nie powinna tak długo zwlekać z odpowiedzią. Tym bardziej, że problemy które zgłaszałem często dot. problemów technicznych przez, które byłem blokowany na kilka godzin z pracami. No cóż... wyglądało to fajnie, ale rzeczywistość okazała się inna. Zazdroszczę Wam tych 2-3 min :)

#23 robert-dw

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 10 grudzień 2010 - 22:33

Jestem mile zaskoczony. Pierwszy krok do poprawy kontaktu -> CHAT ONLINE jest dostępny na stronie. Oby tak dalej. Bo możliwości jakie daje Vipserv są bardzo dobre -> poprawić trzeba tylko kontakt :)

#24 strokers

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 23 luty 2011 - 14:12

Czy ktos sie orientuje co sie dzieje z poczta na vipserv??? Zero kontakt, zero informacji, zero dzialania ;)

#25 xenu

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 26 maj 2011 - 14:30

Polecam wszystkim usługi vipserv.org. Na uwagę zasługuje świetny kontakt z administratorem który zainstalował potrzebne mi moduły Perla.

#26 zderki

Czasami na forum

• WHT Pro
  • 48 postów
  • Firma:prog-res

Napisany 09 czerwiec 2011 - 06:47

Jestem klientem od paru ładnych lat.
Nie mogę powiedzieć złego słowa, kontakt rewelacja (o każdej porze odpisują konkretnie i zwięźle).
Hostuję tam prywatne rzeczy i trochę testowych. Jak dla mnie wzorcowy panel do zarządzania (aż chciałoby się mieć taki w dedykowanym, swoją drogą jeśli będą mieli dedykowane to nie będę patrzył, że to stoi we francji tylko biorę od razu - byle z tym panelem - przez ssh tylko bazy backupuję :P).
Przez ostatnie 2 lata było kilka padów (prawie niezauważalnych, po naście minut, zauważyłem przypadkiem, stoję na sv1b.vipserv.org).
Stawiałem na tym hostingu dość wymagające skrypty zbierające mnóstwo danych w których odstępach czasowych i serwera nie zabiłem.
Na plus także dostęp do konta via ssh.
Chyba jedyny z hostingów jaki znam, który posiada bazy mongodb, PHP6 i całą masę nowinek.
Nie wypada chwalić, ale nie mogę inaczej. Tak trzymać, jako klient czuję się uzależniony (kupiłem dedykowany w innej firmie, teoretycznie wszystko przeniesione, ale ciężko się rozstać).
Zdecydowanie polecam, ze względu na jakość, a tego nam zdecydowanie trzeba.

#27 wlenart

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 09 sierpień 2011 - 11:25

Ktoś wie co się dzieje z tym hostingiem, admin od 2 tyg. nie odpisuje, serwer chodzi jak zamulony, nie mogę logować się przez ftp oraz ssh - masakra nie mogę sobie skopiować plików by przenieść się gdzieś indziej...

#28 zderki

Czasami na forum

• WHT Pro
  • 48 postów
  • Firma:prog-res

Napisany 13 sierpień 2011 - 08:34

Zobacz postwlenart, o 09 sierpień 2011 - 11:25, powiedział:

Ktoś wie co się dzieje z tym hostingiem, admin od 2 tyg. nie odpisuje, serwer chodzi jak zamulony, nie mogę logować się przez ftp oraz ssh - masakra nie mogę sobie skopiować plików by przenieść się gdzieś indziej...

Mamy tam dwa hostingi, ssh, ftp i wszystkie inne usługi chodzą praktycznie nieprzerwanie - monitorujemy je. Jeden jest na sv1, drugi na sv13 - może problem z którąś z maszyn?

zderek@sv1 [~]# uptime
09:32:43 up 5 days, 7:11, 3 users, load average: 2.28, 3.00, 2.33

progres@sv13 [~]# uptime
09:33:42 up 31 days, 8:03, 3 users, load average: 0.89, 1.17, 1.18

edit:
przerwy poniżej 5 minut nie są przez nas odnotowywane.

Ten post był edytowany przez zderki dnia: 13 sierpień 2011 - 08:35

#29 Tomasz Ryś Rozmus

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów
  • Imię:Tomasz Ryś
  • Nazwisko:Rozmus

Napisany 13 styczeń 2012 - 11:43

Używam od 3 miesięcy i jestem zadowolony. W skali od 1 do 6 dałbym 4+.

Plusy które przeważyły
+ svn( i svn2web ), git
+ postgreSQL,
+ redmine integrowalny z svn
+ szybkie bazy, automatyczne kopie baz (co 2 dni) i dostęp do tych kopii, przywracanie jednym klinięciem
+ kopie plików co 4 dni
+ crontab
+ ssh

Minusy są dwa
- w opcji za ~10 zł/mc jest 20GB/mc transferu. Każdy kolejny 1GB to koszt ~2zł. Inne opcje abonamentowe dają podobne koszty.
- trochę mało miejsca na dysku za taką cenę

Co musieliby zrobić aby dostać u mnie 5.0?
-----> dostosować ceny za transfer do obecnych rynkowych <-------

Pozdrawiam i życzę właścicielom powodzenia w rozwijaniu przedsięwzięcia.

#30 robert-dw

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 07 marzec 2012 - 07:20

Jestem na Viphost od kilku lat, ale to chyba koniec tej przygody. ZERO KONTAKTU z administratorem. Widzę, że nie jestem jedyny ostatnimi czasy. Na wysłane kilka maili - zero odpowiedzi. Nie da się dalej funkcjonować na takim hostingu, gdzie Klient nie ma jak dobić się do supportu. Parametry są ok, ale to co sugerowałem kilka postów wyżej, czyli KONTAKT - w ogóle nie uległ zmianie, ba - nawet się pogorszył. Na dzień dzisiejszy nikomu już nie polecę tego hostingu... CHAT umarł, został tylko email, na który admin nie raczy odpisywać. Nie polecam.

#31 MiSi3kK

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 289 postów
  • Firma:Accesto sp. z o.o.
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Kurzeja

Napisany 07 marzec 2012 - 07:34

Hmm, nam odpisali na maila jakieś dwa dni temu i to w 8 minut! Może Twoje maile do nich nie docierają? Spróbuj zmienić skrzynkę lub zadzwonić. Jedyne co podałbym aktualnie jako minus hostingu to bardzo wolno działający redmine(sv12)

#32 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2532 postów

Napisany 07 marzec 2012 - 08:46

Zobacz postrobert-dw, o 07 marzec 2012 - 07:20, powiedział:

Jestem na Viphost od kilku lat, ale to chyba koniec tej przygody. (...)
No ok. Ale czemu zasmiecasz opinie vipserv, skoro jedno z drugim nie ma nic wspolnego?

#33 robert-dw

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 07 marzec 2012 - 09:25

Zobacz postkafi, o 07 marzec 2012 - 08:46, powiedział:

No ok. Ale czemu zasmiecasz opinie vipserv, skoro jedno z drugim nie ma nic wspolnego?
Oczywiście chodzi o Vipserv... zamyślenie....

#34 robert-dw

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 08 marzec 2012 - 17:19

Zobacz postMiSi3kK, o 07 marzec 2012 - 07:34, powiedział:

Hmm, nam odpisali na maila jakieś dwa dni temu i to w 8 minut! Może Twoje maile do nich nie docierają? Spróbuj zmienić skrzynkę lub zadzwonić. Jedyne co podałbym aktualnie jako minus hostingu to bardzo wolno działający redmine(sv12)
Zrobiłem jak sugerowałeś -> spróbowałem odbić się z innego adresu. Wybrałem adres, który jest zarejestrowany na serwerach Vipserv (wcześniej z Gmail'owego wysyłałem). Dalej zero odzewu -> a problem nie dotyczy drobnostki. Mam problem z zainstalowaniem rozszerzenia w PostgreSQL -> krzyczy, że nie mam uprawnień do wykonania operacji -> próbowałem wykonać każdą opcję jaką Vipserv sugeruje -> nic u mnie nie działa. Czy próbowaliście instalować rozszerzenia na nowym Postgresie? Sami sugerują, aby przenieść się na nowy serwer, gdyż stara wersja PgSQL nie będzie już wspierana przez nich - ale jak się przenieść, gdy bez rozszerzenia "ltree" nie mogę w pełni przetestować softu.

#35 MiSi3kK

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 289 postów
  • Firma:Accesto sp. z o.o.
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Kurzeja

Napisany 08 marzec 2012 - 19:01

Niestety nie pomogę. My mieliśmy drobny problem z redmine i został on szybko rozwiązany.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników