Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Niewielki reseller

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
17 odpowiedzi na ten temat

Niewielki reseller

#1 soon

Często na forum

• Użytkownicy
  • 56 postów

Napisany 20 sierpień 2008 - 22:47

Witam,
od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie jedna myśl...

Mianowicie, potrzebuję parę niewielkich kont na swoje zaplecza, nie zajmuje to dużo miejsca, ani nie zużywa transferu. Pomyślałem więc: czemu by nie kupić resellera, 1/3 wykorzystać, a 2/3 sprzedać po kosztach i mieć darmowy hosting.

I tutaj czekam na waszą opinię. Czy jest sens coś takiego w ogóle robić. Nie chcę na tym zarabiać, chcę mieć tylko taniej. Odsprzedawałbym sharedy 1/10 za 3-4zł miesięcznie.

Jeżeli uważacie, że pomysł ma sens, proszę o przedstawienie ofert. Pozdrawiam serdecznie.

#2 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 558 postów

Napisany 20 sierpień 2008 - 22:51

Darmowy? A myślisz ze żadnej odpowiedzialności nie będziesz ponosił? Musisz świadczyć jakąś pomoc, czyli także pośredniczyć... będziesz miał na to czas, żeby pisać do supportu z każdą pierdołą klienta? Coś padnie, to Ty będziesz świecił oczami przed klientem.

#3 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 20 sierpień 2008 - 22:58

Tyle razy to już było przerabiane...
Nie wystarczy tylko sprzedać, bierzesz za to odpowiedzialność na pełny czas obowiązywania umowy.
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#4 soon

Często na forum

• Użytkownicy
  • 56 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 06:48

Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę.

Tak pisałbym do supportu. Zastanawiam się na usługami BOSSa i jego www.hostnine.com

#5 sproject

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 363 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 21 sierpień 2008 - 09:00

Jego? Z tego, co wiem on ma to tylko w stopce, a nie jest właścicielem H9. :)
IMO Lepiej wyjdziesz na kupnie VPSa w www.cheapvps.co.uk + DA za około 45 PLN/m-c. :)

#6 malu

Hello Kitty!

• WHT Pro
  • 1374 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Adach

Napisany 21 sierpień 2008 - 09:12

O ile potrafi administrować serwerem, koszt zdalnego administratora to nie jest 100 zł/mc, jak się co niektórym wydaje. W takim razie koszta urosły by mu diametralnie, więc dla niego Reseller jest o wiele lepszym wyjściem.
Polecam:
Hosting współdzielony @ ViPower.pl
Serwery VPS @ ViHost.pl

#7 sproject

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 363 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 09:22

Jak nie potrafi, to się nauczy. :) A zresztą najtrudniejsza i tak byłaby wstępna konfiguracja, a za tą można jednorazowo nawet zapłacić te 5 dych. :)

#8 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4317 postów
  • Firma:WHT

Napisany 21 sierpień 2008 - 09:31

Zobacz postsproject, o 21.08.2008, 10:00, powiedział:

Jego? Z tego, co wiem on ma to tylko w stopce, a nie jest właścicielem H9. :)
Cii :)

Zobacz postsproject, o 21.08.2008, 10:00, powiedział:

IMO Lepiej wyjdziesz na kupnie VPSa w www.cheapvps.co.uk + DA za około 45 PLN/m-c. :)
Admin gratis? :)
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#9 malu

Hello Kitty!

• WHT Pro
  • 1374 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Adach

Napisany 21 sierpień 2008 - 09:35

Zobacz postsproject, o 21.08.2008, 10:22, powiedział:

Jak nie potrafi, to się nauczy. :) A zresztą najtrudniejsza i tak byłaby wstępna konfiguracja, a za tą można jednorazowo nawet zapłacić te 5 dych. :)

Nie wiesz o czym piszesz :-)). Nawet nie wiesz jak bardzo nie wiesz o czym piszesz :).
Z obsługą systemów Linux/Unix jak i z innymi rzeczami jest tak że im więcej błędów popełnisz tym więcej będziesz wiedział. A skoro on chce tam trzymać klientów to życzę mu powodzenia z nauką :) Nie pisze tego, aby kogoś zniechęcić, ale jak widzę takie pisanie tylko po to żeby pisać to mnie krew zalewa...
Polecam:
Hosting współdzielony @ ViPower.pl
Serwery VPS @ ViHost.pl

#10 soon

Często na forum

• Użytkownicy
  • 56 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 10:33

To co napisał sproject nie bardzo wchodzi w grę.

Jak pisałem wcześniej, chciałbym zrobić to po kosztach i klientom też zaproponować tanie warunki, a vps+da to już dodatkowy wydatek, musiałbym znaleźć kilkunastu, żeby mi się zwróciło. A ja wolę paru i tanio.

Nie, nie umiem administrować serwerem i nie będę się uczył na żywych pacjentach. Podchodzę do tematu odpowiedzialnie i poważnie, więc gdyby co, to zatrudniłbym administratora. I nie wiem sproject jakie ty masz o tym pojęcie, ale ja za konfiguracje swojego dedyka w OVH placiłem 300zł (konfiguracja + zabezpieczenia, a dojdzie do tego jeszcze optymalizacja serwera) i nie robił tego dzieciak za "5 dych"

malu masz rację.

btw. myślałem, że to BOSS jest właścicielem hostnine.com i miałbym "polskiego partnera", no trudno

#11 sproject

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 363 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 11:11

Zobacz postsoon, o 21.08.2008, 11:33, powiedział:

Jak pisałem wcześniej, chciałbym zrobić to po kosztach i klientom też zaproponować tanie warunki, a vps+da to już dodatkowy wydatek, musiałbym znaleźć kilkunastu, żeby mi się zwróciło. A ja wolę paru i tanio.
VPS wyjdzie taniej niż reseller (VPS - 45 zł, najtańszy reseller w no-1.pl albo inwestnet.com to koszt 60 złotówek), ale co racja, to racja - potrzebna jest do tego wiedza.

Zobacz postsoon, o 21.08.2008, 11:33, powiedział:

ja za konfiguracje swojego dedyka w OVH placiłem 300zł (konfiguracja + zabezpieczenia, a dojdzie do tego jeszcze optymalizacja serwera) i nie robił tego dzieciak za "5 dych"
Pisząc o kwocie wynoszącej kilkadziesiąt PLN miałem na myśli bardzo wstępną konfigurację, która jednak umożliwiłaby zaczęcie odsprzedaży.

#12 soon

Często na forum

• Użytkownicy
  • 56 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 11:46

Zobacz postsproject, o 21.08.2008, 12:11, powiedział:

VPS wyjdzie taniej niż reseller (VPS - 45 zł, najtańszy reseller w no-1.pl albo inwestnet.com to koszt 60 złotówek), ale co racja, to racja - potrzebna jest do tego wiedza.

Pisząc o kwocie wynoszącej kilkadziesiąt PLN miałem na myśli bardzo wstępną konfigurację, która jednak umożliwiłaby zaczęcie odsprzedaży.

Owszem taniej VPS, ale dolicz administrację, panel i konfiguracje to i tak wychodzi więcej, przynajmniej wkładu na początku. A ja nie wiem czy interes się będzie kręcił i czy jest sens kasę wydawać. W resellerze mam już panel, zainstalowane itp.

Co do "wstępnej konfiguracji umożliwiającej odsprzedaż". Tyle tu piszecie o firmach krzakach... Jak już coś mam robić to porządnie, nie chcę potem świecić oczami przed klientami i mówić, że to nie moja wina, że ktoś im usunął konta. Zależy mi na bezpieczeństwie i na solidnym świadczeniu usług.

-----

Posiadam takiego VPSa: http://www.hosteurop...erver-Linux-XXL
Dałby radę?

#13 vServ.pl

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 85 postów
  • Firma:vServ.pl
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Wesołowski

Napisany 21 sierpień 2008 - 14:01

Zobacz postsoon, o 21.08.2008, 07:48, powiedział:

Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę.

Tak pisałbym do supportu. Zastanawiam się na usługami BOSSa i jego www.hostnine.com

Takie samo jak Jego jest hostnine może też być Twoje;p zapisz się do programu i będzie:P
vServ.pl - Serwery VPS, www, gier

#14 sproject

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 363 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 14:04

Nawet nie zauważyłem, że referala ukrył w stopce. :(

#15 vServ.pl

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 85 postów
  • Firma:vServ.pl
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Wesołowski

Napisany 21 sierpień 2008 - 14:05

Zobacz postsproject, o 21.08.2008, 15:04, powiedział:

A to spryciarz:D
vServ.pl - Serwery VPS, www, gier

#16 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4317 postów
  • Firma:WHT

Napisany 21 sierpień 2008 - 15:09

Zobacz postsproject, o 21.08.2008, 15:04, powiedział:

Skoro go widać to chyba jednak nie krył :(
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#17 soon

Często na forum

• Użytkownicy
  • 56 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 18:17

Zrobiliście sobie offtopic z mojego tematu, a ja jednak prosiłbym o propozycję i opinie.

#18 sproject

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 363 postów

Napisany 21 sierpień 2008 - 18:19

WHT to forum offtopu, więc się nie dziw. :(

Najtaniej będzie w no-1.pl i inwestnet.com. :(

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników