Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Pytania i problemy z webd.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
8 odpowiedzi na ten temat

Pytania i problemy z webd.pl

#1 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2289 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 14 sierpień 2008 - 17:00

Witam,

Proszę umieszczać tutaj pytania, problemy czy komentarze dotyczące webd.pl .

Opinie o webd.pl znajdują się w temacie: http://www.webhostin...p?showtopic=101
"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#2 ariel

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 20 grudzień 2011 - 19:00

Najgorszy syf z jakim miałem do czynienia.
Najgorszemu wrogowi nie życze aby z nie wiedzy zakupił u nich usługi.
Strona muliła, cppanel taki zamulony że aby wykonac jedno zapytanie, czekało się nie raz po 5 minut.
Serwer ich zniszczył około 90% załaczników na moim forum a było ich około 500MB. Zdjęcia, pliki, wszystko uległo zniszczeniu i nie kwapili się z tym nic zrobić ani jakoś się odnieść.
Awaria goniła awarie, w ciągu dnia dochodziło nawet do 10 utrat łączności z bazą lub FTP
Jedno wielkie bagno ten hosting, omijajcie go wielkim łukiem.
Już darmowe hostingi są mniej awaryjne niż to coś.
Nie wiem jak ludzie u nich wytrzymują, ja wytrzymałem 2 miesiące i zwiałem od nich.

#3 darkmatthew

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 139 postów

Napisany 27 grudzień 2011 - 20:19

Widzieliście?Niewiedziałem,że dzień ma 10,5godziny..Dodany obrazek

#4 kubah

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisany 05 styczeń 2012 - 15:54

a akurat takie kwiatki to nie tylko w tej firmie :P. Pełno jest hostingów gdzie siedzi jeden gość i jest napisane pomoc 24/7 :P, albo zaczynanie maili od "witamy" "pozdrawiamy" :P

Przedwczoraj był pad mysqla, pierw walił too many connections (na mojej stronie było mało ludzi, bywało 10x tyle i chodził serwer), potem mysql padł i wstał 20 minut pozniej. Dostałem informacje z przeprosinami następnego dnia.

#5 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3635 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 05 styczeń 2012 - 16:57

a akurat takie kwiatki to nie tylko w tej firmie Dodany obrazek. Pełno jest hostingów gdzie siedzi jeden gość i jest napisane pomoc 24/7 Dodany obrazek, albo zaczynanie maili od "witamy" "pozdrawiamy" Dodany obrazek
Jeden dobry gość jest w stanie zdziałać więcej niż gromada leniwych kocurów, jest 21 wiek, oprogramowanie samo kontroluje wszystko. Możesz sobie spać w nocy i system monitorowania Ciebie obudzi.

Oczywiście tam, gdzie jest setki serwerów fizycznych zawsze ktoś musi czuwać, ale to już inna bajka.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#6 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1441 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 06 styczeń 2012 - 22:11

@kubah - wiemy o kim i o czym piszesz ale to raczej nie jest właściwy temat na aluzje...

Strony u nich mulą, baza potrafi padać notorycznie (pomijam że wielkie forum z 2100 userami, 87000 postów i 5800 tematów prowadzą osoby nieznające się na pewnych kwestiach), była w 2004 chyba afera o wyciek danych klientów, nie potrafią przywrócić backupu sprzed 3 dni (admin się wkurzył i zrobił del wszystkich plików na serwie), jak się zapytałem na supporcie o button z PP to nie wiedzieli jak zrobić odsyłacz obrazkowy, support ma sporo negatywów no i z ich wiedzą bywa różnie, zależy jak się trafi.

#7 Igorek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów
  • Firma:jeszcze nie ma
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Bator

Napisany 08 styczeń 2012 - 21:45

U nich są duże limity maili. Wykorzystywałem ich serwer jedynie do mailingów. A po zatym to się mulił serwer
Jeśli serwer to tylko biznes-host (reflink). Naprawdę solidne serwery

#8 me_love_u

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisany 13 marzec 2012 - 15:39

Obsluga techniczna ignoruje doniesienia o szkodliwym dzialaniu jednego z klientow. Nie chce egzekwowac zapisow wlasnego regulaminu wobec swoich klientow ktorzy szkodza serwisom utrzymywanym w innych firmach.

W razie watpliwosci zapraszam po kopie korespondencji.

#9 nesti

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 38 postów

Napisany 07 kwiecień 2012 - 20:31

Trochę mi się chce śmiać jak czytam teraz wasze posty, bo swoją historię z webd skończyłem pare lat temu. Miałem u nich małe forum na phpBB by przemo i muszę powiedzieć, że często były pady. Albo serwer mulił albo mysql sie wykrzaczał. Z tego co pamiętam jak miałem coś zrobić w cPanelu to szlag mnie trafiał bo jeśli już się udało zalogować to tak jak opisuje kolega ariel, czekało się chwile zanim otworzy się żądana opcja. Byłem zmuszony mieć u nich hosting bo była to jedna z niewielu firm gdzie ten skrypt działał poprawnie (kiedy w ogóle działał :) )

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników