Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Hosting+domena+CMS - mile widziana współpraca z firmą hostingową ?

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
7 odpowiedzi na ten temat

Hosting+domena+CMS - mile widziana współpraca z firmą hostingową ?

#1 firestart3r

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 13:31

Witam. Mam pomysł na stronę. Potrzebuję hosting:
- pojemność: 1GB starczy
- transfer: 40-60GB starczy
Strona będzie o kilku grach, początkowo ok 50-60 osób online (strona+forum). Jeżeli pomysł wypali to mile widziana współpraca z firmą hostingową np. vps czy przymknięcie oka na lekkie przekroczenie tego maginczego 3-4% CPU bądź jakaś obniżka na vps w zamian reklama w postaci buttona/bannera na każdej stronie i podstronie oraz na forum.

Najlepiej hosting i domena w tej samej firmie, płatność miesięczna do ok 30-35PLN. Brak haczyków w regulaminie itp.

Zastanawiam się nad lekkim systemem CMS - MemHT lub Extreme-Fusion bez zbędnych modów itp. wystarczą newsy, rejestracja, download, proste forum. Motorem napędowym będą newsy i forum. Download - linki do gier na sourceforge więc bez blokady HOT LINK.

W skrócie jeżeli wypali to jakaś firma otwarta na nawiązanie współpracy. Co polecacie ?

#2 sproject

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 363 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 08 sierpień 2008 - 14:07

Dopiero, co masz pomysł i już liczysz na 60 osób on-line? :P

Wątpię, by ktokolwiek chciał cię wziąć pod swoje skrzydła zanim ta strona będzie działać i mieć się naprawdę dobrze.

#3 firestart3r

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 14:19

Tak jak napisałem 50-60 to na start i jest to pewne :P bo już raz coś takiego zrobiłem, ale nie podołałem finansowo ^^ a przyjąć pod skrzydła jak będzie to konieczne [ czyt. obciążenie ] :P

#4 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1153 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 08 sierpień 2008 - 14:23

Mogę zaproponować 50% zniżki na VPS'a:

500Mhz CPU / 256MB-1024MB ramu / 10GB HDD / 50GB transferu . normalnie 59.90 zł, po obniżce 30 zł mc.

Do tego 50% większy transfer, oraz 2xwiększe CPU(tj. 75GB mc / 2x500Mhz CPU).

Po szczegóły zapraszam na PW.

Platforma oparta na markowym sprzęcie IBM x3650(2xQuad Xeon, dyski SAS 15k).

#5 sproject

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 363 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 08 sierpień 2008 - 14:23

60 użytkowników to może shared nie podołać. A ty chyba VPSa/dedyka nie podołasz finansowo, więc nie masz wyjścia. :P

Ja osobiście radziłbym ci to najpierw odpalić na jakimkolwiek sharedzie, by udowodnić wartość swojej strony firmom oferującym hosting. :P Kup choćby konto Medium w webh.pl za 10 zł/m-c. :P

//Widzę, że eFuturo chętnie ufa młodym, zdolnym, nawet jeśli oni nie wystartowali. :P Ja też dostanę zniżkę? xD

#6 AceDude

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 245 postów
  • Firma:Zirio
  • Imię:Łukasz

Napisany 08 sierpień 2008 - 14:25

50-60 online? Chyba botów. Czegoś takiego nie osiąga się pierwszego dnia... trochę realizmu nie zaszkodzi...

#7 firestart3r

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 15:27

Tak jak powiedziałem, 50-60 na starcie jest pewne :P start na zwykłym hostingu, jak będzie już "wyrobiona marka strony" to dopiero uderzę w współpracę :P
Thx za info pzdr !

#8 elodreco

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 21:06

Znajomy ma konto w easy.net i sobie chwali, drugi ma w hekko i netmark obydwa chwali. Podobno z hekko bardzo łatwo się dogadać w sprawie sponsorowania czyt. hosting ;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników