Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Hosting z tworzeniem baz przez CREATE DATABASE

8 odpowiedzi na ten temat

Hosting z tworzeniem baz przez CREATE DATABASE

#1 webBartek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 05 sierpień 2008 - 15:55

Witam, szukam już kilka godzin jakiegoś konta www lub reseller, w którym możliwe będzie tworzenie baz danych przez polecenie sql CREATE DATABASE (odpowiednie prawa dla usera), gdyż muszę je wykorzystywać w skrypcie.
Wiem, że VPSy i dedyki to oferują na pewno, ale muszę znaleźć konto www lub reseller (najlepiej do 400zł rocznie).

W większości hostingów jest DA, Cpanel itd...które nie pozwalają na to.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

#2 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 05 sierpień 2008 - 16:10

Raczej nikt na to nie pozwala bo bazy mają prefix konta w nazwie nie bez powodu.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#3 webBartek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 05 sierpień 2008 - 16:15

Właśnie o tym wiem...ale już nie chodzi mi o prefix (mogę ustawić w skrypcie, że baza będzie przyjmowała prefix o nazwie usera)...nieważne jaka będzie nazwa, ważne żeby była możliwość tworzenia.

#4 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów

Napisany 05 sierpień 2008 - 16:19

Zobacz postwebBartek, o 5.08.2008, 17:15, powiedział:

Właśnie o tym wiem...ale już nie chodzi mi o prefix (mogę ustawić w skrypcie, że baza będzie przyjmowała prefix o nazwie usera)...nieważne jaka będzie nazwa, ważne żeby była możliwość tworzenia.

Możesz powiedzieć po co ci to tworzenie bazy? Bo jeśli chodzi o kodowanie itp. to zawsze możesz zmienić z poziomu skryptu przed stworzeniem tabel już istniejącej bazy.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#5 webBartek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 05 sierpień 2008 - 16:23

Do postawienia dema skryptu umożliwiającego hostowanie for phpbb3 (coś jak fora.pl). Skrypt jest tak napisany, że każde forum to oddzielna baza... więc przydałaby się też nielimitowana ilość domen (zaraz wymagania uaktualnie w pierwszym poście). Ale jak już mówiłem, tu chodzi o demo...wiadomo, że kto będzie chciał postawić coś na dłuższą metę to musi mieć VPS/dedyka.

Dodatkowe wymagania:
php5, mod_rewite, nielimitowana ilość baz

#6 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów

Napisany 05 sierpień 2008 - 16:25

Według mnie to na 99,99999% nie znajdziesz na shared takiej funkcjonalności.

#7 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1499 postów
  • Firma:regdos.com
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Regdos

Napisany 07 sierpień 2008 - 20:28

Zobacz postProhost, o 5.08.2008, 17:25, powiedział:

Według mnie to na 99,99999% nie znajdziesz na shared takiej funkcjonalności.

A nie można tego zrealizować wykorzystując DA i jego API a dokładnie funkcję CMD_API_DATABASES ?

#8 Linux

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1256 postów

Napisany 07 sierpień 2008 - 20:37

Shared na takie zastosowanie? :) No nie wiem..

#9 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • 2026 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 07 sierpień 2008 - 20:44

odpuść, serwer dedykowany bądź jakaś wirtualizacja ...
.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników