Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Dedyk na oprogramowanie

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
11 odpowiedzi na ten temat

Dedyk na oprogramowanie

#1 tyg

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów
  • Imię:m
  • Nazwisko:m

Napisany 05 sierpień 2008 - 14:13

Poszukuje serwera dedykowanego, który posłuży do hostowania autorskiego oprogramowania online.
Oprogramowanie nie jest zasobożerne bo chodzi spokojnie na zwykłym reselku i wszystko super.
Użytkowników będzie 'niewielu' - pewnie <100. System nie wykonuje skomplikowanych obliczeń.
Jedyne czego oczekuje od dedyka to niezawodności i dobrego wsparcia technicznego gdyż dane będą ważne i klienci oczekują pełnego dostępu.
Ważną kwestią jest również bezpieczeństwo danych - czy można uzyskać gwarancję bezpieczeństwa danych od takiej firmy? Również do późniejszych celów związanych z GIODO.

Ciekawą ofertą wydaje mi się:
http://www.ovh.pl/pr...imsufi08xxl.xml

Czy uważacie, że warto? Jeśli macie jakieś lepsze propozycje to z przyjemnością wysłucham. Koszt jaki mnie interesuje to do 200zł-300zł netto.

#2 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 558 postów

Napisany 05 sierpień 2008 - 14:17

W tym zakresie cenowym nic lepszego jak ovh raczej nie znajdziesz.

#3 p

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 2024 postów

Napisany 05 sierpień 2008 - 17:05

Zobacz posttyg, o 5.08.2008, 15:13, powiedział:

Ważną kwestią jest również bezpieczeństwo danych - czy można uzyskać gwarancję bezpieczeństwa danych od takiej firmy? Również do późniejszych celów związanych z GIODO.
Jeżeli dane nie znajdują się na sprzęcie w naszym kraju, to GIODO nic do tego.

#4 tyg

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 06 sierpień 2008 - 08:02

Zobacz postp, o 5.08.2008, 18:05, powiedział:

Jeżeli dane nie znajdują się na sprzęcie w naszym kraju, to GIODO nic do tego.

a jak jest w ovh?

#5 Krystian

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 535 postów
  • Imię:Krystian

Napisany 06 sierpień 2008 - 08:22

serwery OVH stoją we Francji :)

#6 Dżo

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 130 postów

Napisany 07 sierpień 2008 - 00:57

Zobacz posttyg, o 5.08.2008, 15:13, powiedział:

Ciekawą ofertą wydaje mi się:
http://www.ovh.pl/pr...imsufi08xxl.xml

Czy uważacie, że warto? Jeśli macie jakieś lepsze propozycje to z przyjemnością wysłucham. Koszt jaki mnie interesuje to do 200zł-300zł netto.

Pod względem cena/parametry oferta OVH jest nie do przebicia. Niestety firma jest nieprzewidywalna, wystarczy, że Twoje oprogramowanie załapie się pod jeden z ich fikuśnych filtrów i w mgnieniu oka uziemią Ci serwer. A odkręcić ich pomyłki jest naprawdę trudno.

Jeżeli Twój serwis ma niewygórowane wymagania to VPS w HostEurope może być dobrym wyborem. Dobre słowa słyszałem o ProVPS (mają maszyny w Polsce). Powinieneś też być zadowolony z dedyka w Hetzner.de.
Spiritus movens anime.com.pl

#7 tyg

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 07 sierpień 2008 - 08:00

Zobacz postDżo, o 7.08.2008, 01:57, powiedział:

Pod względem cena/parametry oferta OVH jest nie do przebicia. Niestety firma jest nieprzewidywalna, wystarczy, że Twoje oprogramowanie załapie się pod jeden z ich fikuśnych filtrów i w mgnieniu oka uziemią Ci serwer. A odkręcić ich pomyłki jest naprawdę trudno.
Z tego co czytałem tu na forum to tylko za p2p i temu podobne leciały serwery. Nie mam takich planów więc chyba powinienem być spokojny? :) Czy o jeszcze jakiś ciekawych 'filtrach' powinienem wiedzieć?

#8 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1153 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 07 sierpień 2008 - 09:08

Nie tylko p2p, mojemu znajomemu wyłączyli serwer hostingowy, ponieważ była na nim jedna strona która łamała ich "regulamin".

#9 tyg

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 07 sierpień 2008 - 09:50

Zobacz postSebak, o 7.08.2008, 10:08, powiedział:

Nie tylko p2p, mojemu znajomemu wyłączyli serwer hostingowy, ponieważ była na nim jedna strona która łamała ich "regulamin".

a można prosić o więcej szczegółów?

#10 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1153 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 07 sierpień 2008 - 10:31

Jest to osoba z WHT, więc jeśli będzie miała ochotę opowie o swoim problemie. Ja nie mogę udzielać więcej szczegółów.

#11 Dżo

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 130 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 00:32

Zobacz posttyg, o 7.08.2008, 09:00, powiedział:

Z tego co czytałem tu na forum to tylko za p2p i temu podobne leciały serwery. Nie mam takich planów więc chyba powinienem być spokojny? :P Czy o jeszcze jakiś ciekawych 'filtrach' powinienem wiedzieć?

Poczytaj ichnie forum. Jeden z ich klientów opisywał sytuację, w której jego serwer został zablokowany za rzekome skanowanie portów. Jak się okazało, jego oprogramowanie pobierało z serwerów gry informacje o statusie (ilość graczy, itp.). Filtr wyłapał, że dany serwer łączy się z różnymi adresami na jakimś dziwnym porcie i to wystarczyło.

OVH działa na zasadzie: najpierw ostrzegawczy strzał między oczy, a potem zadajemy pytania.
Spiritus movens anime.com.pl

#12 AceDude

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 245 postów
  • Firma:Zirio
  • Imię:Łukasz

Napisany 08 sierpień 2008 - 07:23

#2 powód, dla którego moja przygoda z dedykami znacznie się z Leaseweb...

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników