Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Replikacja MySQL

1 odpowiedzi na ten temat

Replikacja MySQL

#1 tumeks

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 22 lipiec 2008 - 21:01

Witam!

Mam pewien problem z replikacja. Posiadam dwa serwery dedykowane, jeden typowo pod MySQL i drugi Apache +MySQL. Wersja MySQL na jednym serwerze to "4.1.20", a na drugim "4.0.24".

Na serwerze na którym dotychczas był uruchomiony mysql bez replikacji ma on być jako MASTER, dlatego utworzyłem nowego użytkownika ze specjalnymi uprawnieniami do replikacji oraz hostem odpowiednim dla serwera SLAVE. Skonfigurowałem odpowiednio mysql pod względem serwer-id oraz bin-log. Później skorzystalem z "show master status;" by poznać odpowienie dane do uruchomienia serwera SLAVE.

Na serwerze SLAVE zdefiniowalem MASTER_HOST, MASTER_USER, MASTER_PASSWORD, MASTER_LOG_FILE oraz MASTER_LOG_POS. Po uruchomieniu "START SLAVE;" niyb wszysytko OK, ale jednak nie...

Slave_IO_Running Yes
Slave_SQL_Running No
Last_Errno 1062
Last_Error "Error 'Duplicate entry '13165522' for key 1' on qu..."

Wcześniej oczywiście zgrałem mysqldumpem cała baze i wrzuciłem na drugi serwer.

Pozdrawiam
Tomek

#2 eros

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 39 postów
  • Imię:Kordian

Napisany 22 lipiec 2008 - 21:28

Wgraj baze via komende source, logujesz sie na mysql, wybierasz baze use nazwa_bazy, source baza.sql. Nastepnie dla tej bazy daj mysqlchecka z opcjami repair i optimize. Bedzie dzialac.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników