Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

jaki hosting do 100zł

30 odpowiedzi na ten temat

jaki hosting do 100zł

#21 Hekko.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1273 postów
  • Firma:HEKKONET
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Gałązka

Napisany 06 lipiec 2008 - 23:16

Zobacz postirek_s, o 6.07.2008, 23:51, powiedział:

kierujac sie cena nie powinnienem nigdy skorzystać z uslug np. firmy hekko bo jest przynajmniej o polowe tańsza od neteasy.pl itd

Pierwsze słyszę, że jesteśmy o połowę tańsi od neteasy, jak to porównałeś ?

edit:

Tak na szybko porównanie:

Pakiet Large z Neteasy jest tożsamy parametrami z pakietem MaxPack+ z Hekko.pl
Cena w Neteasy: 299 zł netto a w Hekko.pl: 350 zł netto (w promocji !)

Medium tożsamy z MaxPack
Neteasy: 199 zł, Hekko.pl: 280 zł (w promocji !)

#22 PIKeR

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 151 postów
  • Firma:Niemamfirmy S.p. z o.o

Napisany 06 lipiec 2008 - 23:19

Pewnie w taki sam sposób jak wymyślił to, że hostingu szuka się na top100 ;).
Nie polecam NICZEGO, i nie mam kolorowej sygnaturki bo mi za to nikt nie płaci.

#23 jarek

najsss ;f

• Użytkownicy
  • 1682 postów

Napisany 07 lipiec 2008 - 07:23

@irek_s

weź poszukaj na tym forum opinii o tych firmach i będziesz all wiedział co i jak ;)

Hosting WWW @ ViPower.pl
Serwery VPS / dedykowane @ ViHost.pl

#24 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów
  • Firma:PHU DustNet
  • Imię:Krzysztof

Napisany 07 lipiec 2008 - 09:04

Zobacz postjarek, o 7.07.2008, 08:23, powiedział:

@irek_s
weź poszukaj na tym forum opinii o tych firmach i będziesz all wiedział co i jak ;)
Już za chwilę okaże się, że odpadamy w przedbiegach, ponieważ na forum dyskusyjnych nie ma o nas żadnych opinii. Jutro z samego rana mam spotkanie z dyrektorem handlowym w jednej z firm którą obsługujemy (hosting, domena, autorski system CMS pisany specjalnie na potrzeby tejże firmy ze względu na wiele indywidualnych funkcjonalności tegoż systemu, związanych z funkcjonowaniem firmy).

Zastanawiam się tylko, czy prosić o udzielanie się na forach dyskusyjnych dyrektora handlowego z którym mam to spotkanie, czy może raczej ich księgową, a może sekretarkę, czy też iść do samego prezesa i dodać mu do zakładek w Firefoksie link do WebHostingTalk ;) (tak, jakby obecność na top100, czy ilość opinii na wht stanowiły jakąś wyrocznię mówiącą o poziomie jakości w danej firmie).

Nikt jeszcze tutaj nie napisał, że przez "pad serwera" (spowodowany np. restartem serwera apache) stracił kilka milionów rubli, rybka się utopiła, a żona przesoliła zupę, więc... na pewno jesteśmy "kiepscy" :P Zastanawia mnie też ostatnio, dlaczego dla tych wszystkich ludzi, którzy próbują traktować skrzynki PW tegoż forum (oraz innych serwisów) jak nasz całodobowy support, standardowy kontakt z naszą firmą (via mail/telefon) staje się tak trudny, że aż niemożliwy. Byćmoże nie posiadają oni skrzynki poczty elektronicznej (mogłoby to wyjaśniać chęć założenia u nas konta hostingowego, aby taką skrzynkę wreszcie posiadać), oraz należą do tej (możnaby pomyśleć, że wręcz niespotykanej w dzisiejszych czasach) mniejszości, która mimo tego, iż mamy już XXI wiek nie posiada jeszcze telefonu. Odpowiedź na to pytanie zostanie zapewne jedną z nierozwiązanych zagadek ludzkości, ale mimo tego- ani to forum (ani żaden inny serwis internetowy) nie jest i nie będzie nigdy naszym BOKiem.
dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]
Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X
konto biznes start (1GB/30GB) kod rabatowy wht - 150zł/rok lub 50zł/pół roku (netto)
NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

#25 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 07 lipiec 2008 - 09:13

dust.pl poproś o opinię na forum jak zdobędziecie kontrakt na kolokację od Era GSM albo Electroworld : ))) będzie raz, a dobrze : )
to chyba "problem wieku młodzieńczego", no nie?

#26 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 07 lipiec 2008 - 09:22

Kaczy - nie płacz ;) Moja firma zarządza praktycznie 2ma firmami hostingowymi z Saudi Arabia i Singapuru. Nie mówiąc o mniejszych klientach i też się nie udzielają o tym na forach.

To, że jest u nas trochę klientów z forum też ma negatywną stronę. Coś nie działa 5 minut to zaraz możesz o tym przeczytać ;)
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#27 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów
  • Firma:PHU DustNet
  • Imię:Krzysztof

Napisany 07 lipiec 2008 - 09:39

Zobacz postSponsi, o 7.07.2008, 10:13, powiedział:

dust.pl poproś o opinię na forum jak zdobędziecie kontrakt na kolokację od Era GSM albo Electroworld : ))) będzie raz, a dobrze : )
Ja bym jednak podszedł do tego inaczej i pisałem już o tym w innym wątku na tym forum. Przyrost klientów nie powoduje u nas (i nie sądze, aby kiedykolwiek spowodował) przyrost liczby opinii na forach, a Twój przykład jest wręcz idealny... nawet gdybyśmy zapewniali kolokację dla tak znanych marek jak wymieniłeś- nie sądzisz chyba, że ktoś z tak dużych firm zaczałby sobie polecać nas na forach? Nie mówiąc już o podpisywanych dodatkowych lojalkach, które często zabraniają wręcz chwalenia się przez firmy swoimi klientami.

My, już teraz obsługujemy trochę bardziej znanych (na rynku lokalnym woj. łódzkiego, czy na rynku ogólnopolskim) klientów, ale nie wypada mi i nie wolno podawać tutaj linki do ich serwisów internetowych. Myślę, iż jedynym rozwiązaniem jest tu dział "zaufali nam" gdzie opublikować możemy listy referencyjne od zadowolonych klientów- ale tylko i wyłącznie od tych firm, które wyrażą w ogóle zgodę na tego typu publikacje.

Zobacz postProhost, o 7.07.2008, 10:22, powiedział:

To, że jest u nas trochę klientów z forum też ma negatywną stronę. Coś nie działa 5 minut to zaraz możesz o tym przeczytać ;)
To jest właśnie doskonały przykład różnicy w obsłudze firm a klientów indywidualnych. Ci pierwsi (jeśli już przerwa w dostępie do którejś z usług faktycznie stanowi dla nich utrudnienie) kulturalnie skontaktują się z firmą telefonicznie. Ci drudzy- o każdej, nawet kilkusekundowej przerwie poinformują "całą resztę ludzkości" na różnego rodzaju forach publicznych. Chociaż klientów indywidualnych policzyć można u nas na palcach- mamy naszego "ulubionego rodzynka" którego nie przebije nigdy żaden, nawet najlepszy system monitoringu, ale... wysyła nam SMSy/maile zamiast zadzwonić (jakby niby koszty połączeń telefonicznych były zbyt wysokie i dlatego trzeba pisać do nas SMSy z internetu). Choć jakby miał do mnie dzwonić przy każdym restarcie daemon'a (nawet o o 3-ciej nad ranem) to już nawet wolę, że pisze mi SMS'a ;)
dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]
Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X
konto biznes start (1GB/30GB) kod rabatowy wht - 150zł/rok lub 50zł/pół roku (netto)
NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

#28 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4317 postów
  • Firma:WHT

Napisany 07 lipiec 2008 - 11:15

Zobacz postirek_s, o 6.07.2008, 23:51, powiedział:

cene ustala firma na podstawie popytu, no i na podstawie marzy jaka ja zadawala, przecież wiadomo jednego właściciela zadowoli zysk rzedu 10tys/miesiecznie a drugiego 50tys/miesiecznie, cena takze zalezy od umiejetnosci organizacyjnych itp.
Temat "rzeka", jednak wg mnie nie masz racji, statystyki nie kłamią, im droższa firma tym statystycznie większa pewność i stabilność oferowanych usług.
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#29 WPNJ

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 146 postów

Napisany 07 lipiec 2008 - 11:23

im droższa firma tym statystycznie
Właśnie statystycznie tak jest, a wiadomo, że praktyka i życie pokazuje co jest warte pieniędzy.
Polecam: ViPower.pl, MasterNET.pl

#30 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4317 postów
  • Firma:WHT

Napisany 07 lipiec 2008 - 12:05

Praktyka, póki co, również mi to potwierdziła ;) A firm hostingowych przerobiłem w liczbie dwucyfrowej ;)
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#31 INWESTNET.COM

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów
  • Firma:INWESTNET.COM
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Wojczyński

Napisany 10 sierpień 2008 - 15:05

Zobacz postirek_s, o 2.07.2008, 08:07, powiedział:

Witam,

jaki hosting wybrac do 100zł, w tej chwili jestem tak zly na firme inwestnet.com ( nie ma kontaktu z ta firma, telefonu nie podaja na stronie na telefon podany na who is nie odpowiadaja) ze szukam pilnie firmy hostingowej
ktora polecacie?
na forum nie znalazlem zadngo zestawienia takich firm, przydalo by sie jakies glosowanie zeby te niepowazne firmy wyeliminowac, a profesjonalistow wypromowac!!

co z tego ze place za hosting 30zl jak w wyniku niedzialania serwera ma straty kilkuset zlotych

przymierzalem sie do netlook ale tam jest obsluga tylko 2 domen
ZALEZY MI GLOWNIE NA NIEZAWODNOSCI , NA MIEJSCU MNIEJ, MOZE BYC TYLKO 500MB

dziekuje i pozdrawiam
irek

Na co jest Pan zły na nas ?
Proszę o podesłanie na PM numeru zgłoszenia na helpdesk, na które nie otrzymał Pan odpowiedzi i pomocy. Co do numeru telefonu w tej chwili jeszcze nie udzielamy supportu via telefon ale na wszystkie zgłoszenia przyjmowane na helpdesk odpowiadamy.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników