Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Kilka serwerów w OVH

10 odpowiedzi na ten temat

Kilka serwerów w OVH

#1 Spacedust

Często na forum

• Użytkownicy
  • 57 postów

Napisany 06 maj 2008 - 22:38

Jak to jest gdy chce się kupić np. kilka dedyków w OVH ?

W regulaminie jest napisane, że można mieć dwa serwery z płatnością co miesiąc, następne z płatnością na rok z góry.

A co gdy kupię np. 5 serwerów z płatnością co kwartał ?

#2 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów
  • Firma:PHU DustNet
  • Imię:Krzysztof

Napisany 06 maj 2008 - 22:41

Zobacz postSpacedust, o 6.05.2008, 23:38, powiedział:

Jak to jest gdy chce się kupić np. kilka dedyków w OVH ?

W regulaminie jest napisane, że można mieć dwa serwery z płatnością co miesiąc, następne z płatnością na rok z góry.

A co gdy kupię np. 5 serwerów z płatnością co kwartał ?
Dzwoniłem do nich kiedyś w tej sprawie... i Pani z infolinii poinformowała mnie iż ograniczenie to dotyczy zamówień w ciągu miesiąca (czyli 2 serwery miesięcznie, a jeśli ktoś chce więcej musi zapłacić za rok z góry). Możesz więc zamówić 2 serwery 25 maja i 2 serwery 1 czerwca, itd.
dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]
Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X
konto biznes start (1GB/30GB) kod rabatowy wht - 150zł/rok lub 50zł/pół roku (netto)
NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

#3 Spacedust

Często na forum

• Użytkownicy
  • 57 postów

Napisany 06 maj 2008 - 22:44

Wow ;) Dzięki za info.

#4 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów

Napisany 06 maj 2008 - 22:54

Zobacz postSpacedust, o 6.05.2008, 23:44, powiedział:

Wow ;) Dzięki za info.
Nie ma sprawy... "krzynkę" piwa (preferuję: Paulaner, Franziskaner lub La' Trappe) proszę wysłać na adres firmy :) Tylko, żeby tam w środku... nic nie tykało :)
dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]
Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X
konto biznes start (1GB/30GB) kod rabatowy wht - 150zł/rok lub 50zł/pół roku (netto)

#5 Spacedust

Często na forum

• Użytkownicy
  • 57 postów

Napisany 06 maj 2008 - 23:13

No masz... a u mnie niedaleko browar Lecha ;)

#6 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów

Napisany 06 maj 2008 - 23:35

Zobacz postSpacedust, o 7.05.2008, 00:13, powiedział:

Wybaczam, bo nie wiesz co czynisz (mówisz). Spróbuj kiedyś piweczek, które wymieniłem (dwa pierwsze do pszeniczniaki, trzecie to piwo Trapistów- możesz napić się także Chimay'a jeśli uda Ci się zdobyć- tylko w dobrych sklepach/lokalach).

Jak już zasmakujesz... na przytoczony przez Ciebie "komercyjny wynalazek piwopochodny" nie będziesz chciał nawet patrzeć :) Żeby nie robić jeszcze większego offtop'a- w razie zainteresowania tematem zapraszam na PW.

#7 WoofeR

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 241 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 06 maj 2008 - 23:36

Zobacz postSpacedust, o 7.05.2008, 00:13, powiedział:

Skoro kaczy pije piwa tej klasy, to raczej Lecha nie tknie :)

update:

O czym wspomniał minutę przede mną :)
Nie polecam firmy cal.pl

#8 Spacedust

Często na forum

• Użytkownicy
  • 57 postów

Napisany 06 maj 2008 - 23:37

Ja tam zawsze lubiłem Heinekena ;)

#9 p

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2024 postów

Napisany 06 maj 2008 - 23:43

Zobacz postSpacedust, o 7.05.2008, 00:37, powiedział:

Co nadal jest 'komercyjnym wynalazkiem piwopochodnym' :)

#10 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów

Napisany 06 maj 2008 - 23:47

Zobacz postSpacedust, o 7.05.2008, 00:37, powiedział:

Tak jak użytkownik Mac'a powie Ci "to nie jest komputer" kiedy pokażesz mu PC'ta, tak ja mówię Ci "to nie jest piwo" :)

Jeśli nie chcesz od razu rzucać się na głęboką wodę (np. pszeniczniaki mogą Ci nie zasmakować za pierwszym razem!) możesz zacząć od piwek typu: Żywe (nie mylić z Żywiec!), Koźlak (ja polecam tego z Amberu, choć dostępny jest także z Browaru Jurand), Diebels Altbier (dobre, niemieckie piwko górnej fermentacji), Andechs, a z racji ksywki polecam także piwo belgijskie... Kwak :)

#11 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1044 postów

Napisany 10 maj 2008 - 14:08

Lepsze i tańsze tradycyjne ;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników