Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Zakup serwera w HostEurope - płatności

9 odpowiedzi na ten temat

Zakup serwera w HostEurope - płatności

#1 yacenty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 151 postów

Napisany 21 kwiecień 2008 - 19:01

Witam,
jak wygląda sprawa płatności za serwer w HE?
Sciagaja kase z KK już w momencie zamówienia czy dopiero po jakims czasie? Maja stałe dni w miesiacu kiedy sciagaja kase czy tak jak im sie umysli jak to mialo miejsce w hetzner?
Abonament pobieraja z góry czy z dołu?
Ile musze miec zabezpieczonych środków w momencie zamawiania? tylko na setup czy setup plus 1. abonament? czy moze nic?
Zadaje takie pytania poniewaz w tym momencie na KK mam srednia ilosc srodków a wiem ze zamówienie u nich troszke trwa i chciałbym je zrobic jak najszybciej.
Powiedzcie mi czy akceptują karty MasterCard electronic czy musi to byc pelna karta kredytowa, niestety PKO uszczesliwilo mnie na sile super wypasiona karta mastercard electronic - jedyne gdzie jej moge uzyc to cpn :)

Z góry dzięki za informacje,
Pozdrawiam
YacentY
AgroFoto.pl Forum i Galeria Rolnicza

#2 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 21 kwiecień 2008 - 19:58

ściągną ci dopiero w 9-11maja,
mają ustalone dni :)

#3 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 21 kwiecień 2008 - 20:14

setup plus abo ale tylko do końca miesiąca, czyli np. 20 ojro plus 4 ojro.. potem co miech jakoś 1-3 rachunek i 4-8 dni później ssą kasę.. tzn. u mnie tak jest : ) raz przegapiłem płatność i zapomniałem załadować, po 3-4 dniach mejl, że "prosimy o wyjaśnienie o co chodzi".. załadowałem, odpisałem, że "dawać los jetzt" i po 2-3 dniach pociągneli : )
acha, pobierają z ..tak nie wiadomo, raczej to jest z góry, ale to tak w 1/3 okresu pobierają raczej..

electronica chyba nie przyjmą, chyba, że sam przelejesz.. ja mam visa virtual w mBanku - bombowo działa

jakby co, to wpisz mój numer klienta w poleceniu: 158304
- w zamian mogę Ci coś tam czasem przetłumaczyć na angielski albo niemiecki w celu kontaktu z HE... : )

#4 jarek

najsss ;f

• Użytkownicy
  • 1682 postów

Napisany 21 kwiecień 2008 - 20:15

Zobacz postSponsi, o 21.04.2008, 21:14, powiedział:

jakby co, to wpisz mój numer klienta w poleceniu: 158304
- w zamian mogę Ci coś tam czasem przetłumaczyć na angielski albo niemiecki w celu kontaktu z HE... : )

hhahaha... jaki kozak :) To teraz all dawać poleconych sponsiego. ;]

Hosting WWW @ ViPower.pl
Serwery VPS / dedykowane @ ViHost.pl

#5 yacenty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 151 postów

Napisany 21 kwiecień 2008 - 20:19

za późno, wniosek już poszedl, niemiecki slabo kumam ale z anglickim nie mam zadnego problemu - w koncu 3lata siedze w dokumentacji technicznej wiekszych czy mniejszych koncernów wiec trzeba gadac z różnymi niemcami, finami, chińczykami czy innymi włochami nie wspominając o tajwańcach :)

dzieki za info, zobaczymy kiedy mi postawia maszyne i o ile bedzie lepsza od obecnej w hetznerze:)

#6 yacenty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 151 postów

Napisany 23 kwiecień 2008 - 17:41

pozwolę sobie dopisac troszke informacji.
zamówienie złożyłem w poniedziałek 21, we wtorek kolo poludnia zostałem poproszony o potwierdzenie zamowienia i poinformowany ze kod przyjdzie listem, potwierdzilem i czekam sobie na kod.
a tu właśnie przed momentem dostaje maila, ze serwer został zamówiony i przyjedzie do nich 6maja, pozniej rzekomo setup 3dni robocze.
Ciekawi mnie tu tylko jedno - na chusteczke im było ten kod wysyłać skoro i tak bez potwierdzenia go zamowili dla mnie całkiem pokaźna maszyne (server max5) dosc mocno jeszcze zmodyfikowana w porównaniu ze standardem?

Tez tak mieliście w swoim przypadku?
Pozdrawiam
YacentY

#7 yacenty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 151 postów

Napisany 29 kwiecień 2008 - 22:25

kolejny update informacji, w piatek dostałem list z kodem wiec wklepałem go do ich systemu późnym wieczorem,
dzis patrze w skrzynce mail od nich i co? niespodzianka serwer juz działa i moge zacząc migracje z hetznera do HE.
teraz nie pozostaje juz tylko nic innego jak sciagac kompilowac konfiguorwac i transferowac te kilkadziesiat gb danych z hetznera.

jak na poczatek jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakoscia obslugi klienta

pozdrawiam
YacentY

#8 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 30 kwiecień 2008 - 10:55

Jakość HE jest powszechnie znana i ceniona. To po prostu oferta innej kategorii niż tanie serwerownie.

#9 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 30 kwiecień 2008 - 13:40

Ja dodam, że bardzo przyspieszyli z odpisywaniem na mejle po angielsku..

#10 yacenty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 151 postów

Napisany 30 kwiecień 2008 - 22:38

co ciekawe do mnie napisali tylko pierwszego maila po niemiecku pozniej wszystko juz szlo po angielsku, tez duzy pozytyw, w hetznerze kazdy majl automatyczny wymagal odpisania im zeby mi to przysłali jeszcze raz ale po angielsku badz tez jak wola po polsku ;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników