Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwer dedydkowany / Europa / PayPal

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
28 odpowiedzi na ten temat

Serwer dedydkowany / Europa / PayPal

#21 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 11 kwiecień 2008 - 10:37

bossie, a co w tym złego? przecież trzeba wyeliminować tych co cos ( mysla ze ) potrafia i chcą sobie zarobić. nie mowie o stałej odpowiedzialności przeciez

#22 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1812 postów

Napisany 11 kwiecień 2008 - 10:44

WSHE-Bydgoszcz: jak rozumiem Twoje obciążenie i liczba użytkowników = const, dlatego też jesteś w stanie miarodajnie porównać wyniki z jednego dnia z następnym jeśli chodzi o obciążenie serwera i efekty pracy administratora? Dobra optymalizacja tego serwera nie skończy się na dorzuceniu eacceleratora. Jest memcache, jest fcgi, jest lighttpd, jest w końcu masa ustawień kernela i sysctl, które mogą wpłynąć na wydajność, etc, etc. Na podstawie podanych przez Ciebie szczątkowych danych w postaci php.ini i my.cnf nie da się określić czego brakuje Twojej maszynie. A oczekiwanie natychmiastowego efektu lub w zamian odpowiedzialność finansowa wydaje się w takim wypadku troszkę groteskowym pomysłem.
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#23 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 11 kwiecień 2008 - 10:53

liczba userów w tych godzinach jest w miarę stała, tak jak pisałem, to nieco typowy hosting i nie dochodzi tam do zmian ruchu z dnia na dzień jak na jakichś nowo powstałych topowych serwisach czy forach, aktualnie rejestruje "conts" dla spadku ruchu i zmiany hostingu przez klientów.. moze przesadziłem z tym tekstem..

#24 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4317 postów
  • Firma:WHT

Napisany 11 kwiecień 2008 - 12:19

Zobacz postWSHE-Bydgoszcz, o 11.04.2008, 11:37, powiedział:

bossie, a co w tym złego? przecież trzeba wyeliminować tych co cos ( mysla ze ) potrafia i chcą sobie zarobić. nie mowie o stałej odpowiedzialności przeciez
Nawet profesjonalista za 1000zł nie ruszy palcem, jeśli będzie taki zapis. Zawsze może się coś zdarzyć co spowoduje wywalenie systemu. Od tego są backupy a nie dziwne zapisy o odpowiedzialności finansowej.
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#25 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 11 kwiecień 2008 - 13:24

Wiesz co, chyba mam złe doświadczenia z moim pseudo-support który "naprawiając mi jedno" pieprzy cos innego i skąd ten głupi nawyk. Cofam to co powiedziałem. Poprawiony post-oferta:

cachowanie, gdy brakuje pamięci RAM.. hmm.. moze zapytania beda wykonywały sie szybciej i pamiec nie bedzie przefullowana jak teraz, nie znam sie.. wierze Wam bo wiem ze było dobrze z wieksza iloscia kont wiec dlaczego teraz nie moze byc?

chętni do wykonania optymalizacji i tej operacji w późnych godzinach nocnych proszę na PW smile.gif Do wieczora jakieś ofertę mam nadzieje będą

Dzięki

#26 bellerofont

szeryf :)

• WHT Pro
  • 2001 postów

Napisany 11 kwiecień 2008 - 16:52

Ten serwer jest źle skonfigurowany i widać to gołym okiem po dwóch plikach tu umieszczonych.
( ja nie chcę tej roboty jakby co )

#27 malu

Hello Kitty!

• WHT Pro
  • 1374 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Adach

Napisany 11 kwiecień 2008 - 18:27

Nie chcę nikogo obrażać :P ale ten serwer chyba konfigurował jakiś fachura Polski, który "potrafi" wszystko ;- ))
Polecam:
Hosting współdzielony @ ViPower.pl
Serwery VPS @ ViHost.pl

#28 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 11 kwiecień 2008 - 18:37

szkoda, bellerofont..

otóż serwer konfigurował support SoftLayer z usługi Server Managament, a każdy ich tak chwali..

juz pan papaj zajął się moim serwerem. jak narazie zuzycie jest OK, zobaczymy w godzinach szczytu

#29 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • 2026 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 11 kwiecień 2008 - 23:34

Heh mnie odrzucił ten zapis i ogólne Twoje wypowiedzi. Oceniasz ludzi powierzchownie, z góry myślisz jakby ktoś chciał tylko zarobić nic nie robiąc. Ja to tak odebrałem, mimo iż podobnych konfiguracji przerabiam trochę to nie chciał bym tego wykonać nawet za tysiąc złoty.
Powodzenia w biznesie!
.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników