Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Shell

13 odpowiedzi na ten temat

Shell

#1 DJBlondi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 23 marzec 2008 - 21:14

Witam,
Chcę kupić shella w firmie brist.pl albo netzip.com.pl. Interesuje mnie ta najlepsza oferta, czyli 18 gb i 15 gb:). Proszę doradźcie coś.. Dziękuje..

#2 wielokropek

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 37 postów

Napisany 23 marzec 2008 - 21:33

Nie znam powyższych dwóch firm, więc nie pomogę jeżeli masz wybrać tylko jedną z tych dwóch ofert.

Natomiast mogę polecić shells.pl (mimo, że nie raczyli mi przysłać faktury o którą prosiłem a miesiąc później jeszcze przypominałem), ale licz się z tym, że "jest to usługa bezobsługowa" jak mówi obecny na forum przedstawiciel firmy - to znaczy nie licz zbytnio na support (w ogóle na niego nie licz).

Shells.pl sprawdza się idealnie do mojego zastosowania - codziennego backupu danych przez rsync.

Posiadam także konto w Desk.pl i również je polecam - jeżeli zależy ci na supporcie to może to będzie lepszy pomysł.

#3 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 23 marzec 2008 - 23:37

@DJBlondi możesz też pogadać z risp.pl
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#4 netu

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów
  • Firma:brak
  • Imię:Oskar
  • Nazwisko:----------

Napisany 24 marzec 2008 - 00:13

no tak ale risp ma prawie 3 krotnie droższy pakiet do brist.pl i netzim.com.pl a za 600zł to jak kupimy najnizszy pakiet vps w HE to jeszce zostanie nam ok 50zł w skali roku wg mnie nie warto

#5 Hamurabii

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 24 marzec 2008 - 01:55

BRIST OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM!! to bardzo awaryjna firma.

Współpracuje z: hitme.pl -VPS'y w dobrej lokalizacji| Livenet.pl - tanie dedyki | OVH.pl - Najlepszy rejestrator domen
Polecam hosting: IQ.pl
Tanie vps: budgetvps.pl, efuturo

#6 DJBlondi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 24 marzec 2008 - 08:21

Czyli zostaje netzip.com.pl??

#7 Hamurabii

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 24 marzec 2008 - 10:07

Jak ci odpowiadają pingi 600 ms to tak ;) choć ja wolałbym już konto na shells.pl

Współpracuje z: hitme.pl -VPS'y w dobrej lokalizacji| Livenet.pl - tanie dedyki | OVH.pl - Najlepszy rejestrator domen
Polecam hosting: IQ.pl
Tanie vps: budgetvps.pl, efuturo

#8 verde

drverde

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 480 postów
  • Firma:-------
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:--------

Napisany 24 marzec 2008 - 11:08

W netzip jak kiedys mialem tam konto, to bylociezko jeslichodzilo o pingi, lagi. W zasadzie konto dzialalo prawie bez awaryjnie, ale te pingi i lagi czesto dawaly siwe znaki. Wiec jesli lubiesz w/w rzeczy olecam netzip, suport pracuje na normalny poziomie, nie widac by ktos tam mial jakies ale do nich
Anonimowość w Internecie to fikcja, a Internet nie stoi poza prawem. Kary nie są wirtualne

#9 DJBlondi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 24 marzec 2008 - 11:26

aha.. no ok.. to będę szukał dalej. Dzięki za pomoc.

#10 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów
  • Firma:PHU DustNet
  • Imię:Krzysztof

Napisany 24 marzec 2008 - 12:29

Zobacz postDJBlondi, o 24.03.2008, 11:26, powiedział:

aha.. no ok.. to będę szukał dalej. Dzięki za pomoc.
Moim zdaniem dobrze by też było, gdybyś wypowiedział się na temat tego do jakich celów potrzebne Ci jest dokładnie konto shell i co planujesz na takim koncie robić. W sensie... czy potrzebne Ci konto z dostępem do IRC (IRCNet, inne?), z dostępem do kompilatorów, czy też może po prostu poszukujesz konta www z dostępem po ssh. Myślę iż wtedy zdecydowanie łatwiej będzie nam doradzić (biorąc pod uwagę przedstawione już w tym temacie firmy, lub sugerując jeszcze inne). Wszystko zależy bowiem od docelowego zastosowania.
dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]
Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X
konto biznes start (1GB/30GB) kod rabatowy wht - 150zł/rok lub 50zł/pół roku (netto)
NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

#11 DJBlondi

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 24 marzec 2008 - 14:11

Serwer potrzebuje pod Shoutcast i Autopilot. Może być to samo www + dostep ssh, ale pojemność musi być przynajmniej 4-5 gb.

#12 verde

drverde

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 480 postów
  • Firma:-------
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:--------

Napisany 24 marzec 2008 - 18:06

Jak na serwery shoutcsast i inne uslugi stream odpada .. nic ci normalnie nie podziala. Po za tym tak kiedys juz nie bylo mozna owych uslug uruchamiac
Anonimowość w Internecie to fikcja, a Internet nie stoi poza prawem. Kary nie są wirtualne

#13 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 24 marzec 2008 - 18:26

można zacząć od VPSika w HE albo tej nowej bombie na OVH - jakaś nowa, rewolucyjna oferta : )

#14 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:

Napisany 24 marzec 2008 - 22:04

Mam na sprzedaż Serwer VPS
10Gb Dysk
100Gb Transfer
128 - 512 Ramu

300zł/rok

B. Dobra jakość.
Art. 31. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. - Konstytucja RP

Potrzebujesz Dolarów na PayPal?
Wyślij prywatną wiadomość.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników