Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

VPS, dedyk...

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
7 odpowiedzi na ten temat

VPS, dedyk...

#1 yankki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
  • Imię:Maciej

Napisany 21 marzec 2008 - 15:49

pierwszy post wiec witam Was wszystkich :P

od razu chce poinformowac, ze dlugo siedzialem przegladajac forum w poszukiwaniu wskazowek i nie bardzo mam pomysl. dlatego pisze z prosba o pomoc :D

mianowicie.. mam wykupiony VPS w keyweb.de. (25gb, ramu juz niestety nie pamietam, nie ma juz tej pozycji w ofercie). nie moge narzekac na kontakt - support mowi po niemiecku i angielsku :D ale mam problem, ze vps co jakis czas pada. zazwyczaj co 2 dni, na 40 minut, po czym wstaje jak gdyby nic. nie wiem po czyjej stronie jest problem, naszego skryptu strony czy tez cos z vpsem. pomijajac to stoje obecnie przed dylematem. chcialbym ustabilizowac serwis + zrobic miejsce dla innych, mniejszych. 

dlatego prosze o jakies propozycje... w keyweb place ok 60 pln/miesiac. serwis jest wciaz optymalizowany alei tak potrafi obciazac procesor. zadawalajaca quota to 30gb. i w zaleznosci od tego co zaproponujecie to 2 osobne ip. jeden na serwis, drugi na reszte. ssh mile widziane ale niekoniecznie.

bardzo prosze o pomoc :D

ps. serwis > pokazsie.net 

#2 netu

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów
  • Firma:brak
  • Imię:Oskar
  • Nazwisko:----------

Napisany 21 marzec 2008 - 16:27

2 plan w hosteurope.de powinien cię chyba zadowolić opinie o HE tez są super jedyne chyba czego nie spełnia to 2 IP ale napewno możesz jakoś się z nimi ugadac jeżeli to takie ważne i masz do tego jeszcze pleska

#3 TheBlood

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 249 postów

Napisany 21 marzec 2008 - 16:36

http://www.ovh.pl/produkty/rps1.xml

Dokupujesz do tego miesięcznie 20GB, czyli 50zł + 20 = 70zł miesięcznie
Polecam: serwery dedykowane w efuturo.pl, VPSy w ultimahost.pl

#4 yankki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 21 marzec 2008 - 16:47

Zobacz postTheBlood, o 21.03.2008, 16:36, powiedział:

http://www.ovh.pl/produkty/rps1.xml

Dokupujesz do tego miesięcznie 20GB, czyli 50zł + 20 = 70zł miesięcznie

myslalem nad tym. sprawdza sie ten RPS?

#5 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4317 postów
  • Firma:WHT

Napisany 21 marzec 2008 - 17:00

Nie wiadomo bo to "nowe" :P

Wg mnie nie ryzykuj i szukaj VPS-a. Bierz 2 opcję w HE :D
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#6 yankki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 21 marzec 2008 - 17:10

w drugim planie mozna dokupic drugie IP? bo widze, ze w pakiecie maja jedno i w formularzu zamawiania nie ma opcji zmiany.

a czy w tym przypadku nie bedzie lepszy zwykly hosting? (tak z ciekawosci :P - zeby miec spokoj)

#7 TheBlood

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 249 postów

Napisany 21 marzec 2008 - 17:22

Ovh to marka sama w sobie. Nie oferuje bubli, choć wydajność ich dysków na pewno pozostawia wiele do życzenia :P
Polecam: serwery dedykowane w efuturo.pl, VPSy w ultimahost.pl

#8 yankki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 21 marzec 2008 - 21:17

dzieki za pomoc.
wzialem RPS na okres testowy. przekonal mnie konsultant OVH :P
niesamowita kompetencja i wiedza. a jesli nie bedzie spelniac oczekiwan - wrzuce sie na vps ponownie.

aleee nie obraze sie jak bedziecie proponowac cos dalej :D

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników