Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Nowe serwery w OVH :)

1622 odpowiedzi na ten temat

Nowe serwery w OVH :)

#1541 phpfan

Często na forum

• Użytkownicy
  • 55 postów

Napisany 21 grudzień 2009 - 09:39

Zobacz postMiłosz, o 20 grudzień 2009 - 22:43, powiedział:

blokuj co chcesz :) dostęp roota za pomocą klucza będzie potrzebny dla techników jeżeli zezwolisz im na grzebanie w twoim serwerze. Nie blokuj też ICMP z serwerów ovh (adresy są chyba na pomoc.ovh.pl/firewall), bo przy włączonym monitoringu będziesz dostawał informacje, że serwer nieodpowiada i co jakiś czas dostaniesz reboot serwera z automatu.

ok już rozumiem

jeszcze jedno:

w panelu mam w podsumowaniu o serwerze pokazany limit miesięczny transferu i przepustowość łącza aktualną, a przy zużyto w tym mięsącu i pozostało nie mam żadnej wartośc. :)

jaka jest dokładność pokazywania tego i czas aktualizacji?
jest to zliczanie niezależne od wykresów MRTG, których narazie w panelu nie mam? (nie tylko grafiki, ale i liczbowych statystyk), a RTM działa :)

z samym serwerem 0 problemów parametry jak na tą cenę, niskie pingi, stabilne łącze i można dostać lepszy serwer od podanego tak jak ja Quad Core Q6700 w Q-1T :)

#1542 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 21 grudzień 2009 - 11:53

jak zaczną się problemy to zauważysz że adekwatne do ceny :)

#1543 mangapl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 27 grudzień 2009 - 13:39

Poczekamy zobaczymy z tymi promocjami. Mam nadzieje ze bedzie cos na nowy rok lepszego.

#1544 inetive

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów
  • Firma:Inetive Mateusz Borowski

Napisany 08 styczeń 2010 - 12:18

http://forumovh.pl/v...pic.php?f=2&t=2

#1545 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2026 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 08 styczeń 2010 - 12:27

http://forumovh.pl/v...pic.php?f=2&t=2

Domena zarejestrowana na firmę w ovh, serwer firmowy w ovh i nawet jeden z dnsów ovh ... nie mówiąc o wykorzystaniu nazwy własnej.
Prezes forum na którego to firmowym forum miałeś konto usunął je i gdzie jest problem ?
.

#1546 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 08 styczeń 2010 - 12:38

Zobacz postinetive, o 08 styczeń 2010 - 12:18, powiedział:

Bez przesady, zachowujesz się jak dziecko któremu zabrano lizaka.
Ja rozumiem, że forum ovh to Twoje główne źródło dochodu, ale nie rób głupstw ...
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#1547 inetive

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 08 styczeń 2010 - 12:52

Chyba nie rozumiecie senda sprawy, albo za mało znacie OVH. Z forum.ovh.pl leci coraz więcej użytkowników. Jeśli Olesowi nie podoba się co ktoś pisze od razu usuwa, bez ostrzeżenia. Czy tak powinien się zachowywać prezes firmy na firmowym forum klientów? Niedługo zacznie wyłączać serwery niewygodnych użytkowników.

#1548 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • 1700 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 08 styczeń 2010 - 12:55

Jego zabawki i może je zabrać kiedy chce. Trzeba przyznać że na tym forum ludzie się tylko żali, jak jest źle i niedobrze. Nie patrzyli w przyszłość, tylko rozważali błędu i potknięcia ovh. Szczerze nie dziwie się Olesowi że tak zrobił (z użytkownikiem borec to akurat był błąd). teraz może forum się uspokoi.

#1549 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 08 styczeń 2010 - 13:01

Zobacz postinetive, o 08 styczeń 2010 - 12:52, powiedział:

Chyba nie rozumiecie senda sprawy, albo za mało znacie OVH. Z forum.ovh.pl leci coraz więcej użytkowników. Jeśli Olesowi nie podoba się co ktoś pisze od razu usuwa, bez ostrzeżenia. Czy tak powinien się zachowywać prezes firmy na firmowym forum klientów? Niedługo zacznie wyłączać serwery niewygodnych użytkowników.
Nie porównuj jakiegoś forum na którym 50% userów to dzieci neo do oferty, na moje oko prowadzenie takiego forum to spory błąd.
To jest jego firma, może robić co mu się podoba nawet owe forum usunąć ... czasy solidarności minęły teraz mamy trochę inny ustrój,
sami jesteście sobie winni w pierwszej kolejności piszecie jakie to ovh nie jest zła NA ICH WŁASNYM FORUM a później płaczecie, że Was z niego wywalili ....
To jest forum ich firmy, trudno aby w jakiś sposób go nie moderowali ...
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#1550 inetive

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 08 styczeń 2010 - 13:20

Zobacz postNajdmen, o 08 styczeń 2010 - 13:01, powiedział:

Nie porównuj jakiegoś forum na którym 50% userów to dzieci neo do oferty, na moje oko prowadzenie takiego forum to spory błąd.
To jest jego firma, może robić co mu się podoba nawet owe forum usunąć ... czasy solidarności minęły teraz mamy trochę inny ustrój,
sami jesteście sobie winni w pierwszej kolejności piszecie jakie to ovh nie jest zła NA ICH WŁASNYM FORUM a później płaczecie, że Was z niego wywalili ....
To jest forum ich firmy, trudno aby w jakiś sposób go nie moderowali ...

Właśnie chodzi o to, że nigdy go nie moderowali. Taki Pegaz czy Meduza lali żale, skargi i bluzgi stronami postów. Ja nigdy nie krytykowałem OVH bo mnie się ta firma bardzo podoba. Ale jak Oles pisze na forum w grudniu o wypasionym Supporcie 2010 ™, a przez 3 tygodnie nie dopilnuje naprawienia szafy w której co chwilę pada kilkadziesiąt serwerów to chyba normalne, że takie coś można skomentować dowcipem na forum.

#1551 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1441 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 08 styczeń 2010 - 13:52

http://forumovh.pl/v...ic.php?f=16&t=6 ...

Na moim forum kiedyś pewien idiota wypalił do mnie post o treści ,,jesteś ch**em" na zwróconą uwagę żeby nie robił 2 błędów ortograficznych w jednym zdaniu - wywaliłem go z miejsca.

Inny koleś napisał mi że jestem niesprawiedliwy, że jego zdaniem źle postępuję itd - bez agresji, kulturalna wymiana zdań - nie wywaliłem bo by ucierpiała na tym moja renoma, odpowiedziałem grzecznie i problemu nie było.

Jak ktoś nie ma argumentów to zaczyna się agresja. Choć z drugiej strony ciężko walczyć na argumenty jak ma się 150 debili którzy robią syf na forum - po prostu przez tych 150 z reszty robi się ogół i każdy przejaw łamania regulaminu który mówi Admin jest Bogiem kończy się deletem konta - wiem bo miałem forum gdzie non stop były jakieś rozróby bo uzytkownik stwierdził ze ,,Jego prawda jest bardziej jechsza niż mojsza"...

Spójrzcie na to z dwóch stron. Inaczej tego nie zrozumiecie ...

#1552 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 08 styczeń 2010 - 19:45

Najdmen, jeśli tobie usuneliby konto na WHT (razem z postami) nie było by Ci choć trochę przykro?

#1553 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • 1700 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 08 styczeń 2010 - 19:47

Jeśli by się na nim zachowywał jak dzieciak którego obiad nie zawsze składa się ze słodyczy to pewnie tak.

#1554 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 09 styczeń 2010 - 03:57

Jeśli by się na nim zachowywał jak dzieciak którego obiad nie zawsze składa się ze słodyczy to pewnie tak.
Przytocz posty gdzie Borec zachowuje się jako dzieciak. No tak ale postów już niema...

Tu nie chodzi o lizaka, czy nie, tylko wartość merytoryczną, olkowi się nie podoba to niech usunie post a nie użytkownika. Party-line, prawie zawsze odsyła na forum, więc usuwając go, jest jakby oczywiste że tej pomocy tam nie znajdzie.

#1555 HDS

Scatman

• Użytkownicy
  • 66 postów

Napisany 09 styczeń 2010 - 06:14

Zobacz postinetive, o 08 styczeń 2010 - 12:18, powiedział:

olej forum ovh, zostań na wht

http://www.webhostin...wer-nie-dziala/     <- Tutaj meldujesz pady ovh

http://www.webhostin...racja-serwerow/  <- Tutaj możesz pomóc inny użytkownikom 
Już odlatuję na małej chmurce pstrej
Świetnie się czuję, wszystko już jest OK

#1556 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2532 postów

Napisany 09 styczeń 2010 - 12:34

Zobacz postN3T5kY, o 08 styczeń 2010 - 19:45, powiedział:

Najdmen, jeśli tobie usuneliby konto na WHT (razem z postami) nie było by Ci choć trochę przykro?
Ale WHT to jest niezależne forum, a nie forum firmowane przez firmę hostingową.

#1557 bang

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 20 styczeń 2010 - 16:35

Bardzo ciekawa oferta z tymi RPS :) Czy ten nielimitowany transfer jest rzeczywiście nielimitowany?

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś umożliwił mi przetestowanie takiego serwera (RPS II / III) [prześlę tylko jeden mały, bezpieczny skrypt php + wykorzystam około 1GB transferu, 0 miejsca dyskowego]. Mogę za taką przysługę zapłacić jakąś symboliczną kwotę :)

Jeżeli ktoś byłby tak miły to poproszę o kontakt.

#1558 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 20 styczeń 2010 - 17:51

RPS ma lipny dostęp do dysku.. czy jednak o tym wiesz?

#1559 bang

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 20 styczeń 2010 - 18:51

Zobacz postSponsi, o 20 styczeń 2010 - 17:51, powiedział:

RPS ma lipny dostęp do dysku.. czy jednak o tym wiesz?

Oczywiście że o tym wiem, taka jest w sumie główna idea RPS-ów że nie posiadają własnych dysków i są energooszczędne. Chciałbym jednak najpierw przetestować małe conieco.

#1560 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2464 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 20 styczeń 2010 - 21:46

to male conieco będzie Cie kosztować 250 zł opłaty instalacyjnej...
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników