Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

max_user_connections - co to takiego?

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
27 odpowiedzi na ten temat

max_user_connections - co to takiego?

#21 Piotr Gliniak

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 31 październik 2011 - 07:53

Ale chyba nie w sytuacji, w której dowiaduję się o tym z powodu zerwania połączenia z bazą danych z powodu przekroczenia max_user_connections?

#22 tym

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 767 postów
  • Firma:DG

Napisany 31 październik 2011 - 07:55

Jeśli to VPS/dedyk to po prostu zmień wartość na większą i zrestartuj mysql. Jeśli to shared hosting to cóż, za wiele nie wskórasz.
Szukasz ciekawych ofert serwerów VPS? Sprawdź na www.kuptanioserwer.pl
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.

#23 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1498 postów
  • Firma:regdos.com
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Regdos

Napisany 31 październik 2011 - 08:16

Jeżeli nie ma w regulaminie/umowie/specyfikacji/itp. zapisanego ograniczenia liczby połączeń to powinieneś pisać do dostawcy z prośbą o zwiększenie i przy okazji napisz co to za firma.

#24 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • 2026 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 31 październik 2011 - 13:38

Napisany 20 marzec 2008 - 23:00
Bawisz się w archeologa ?

Firma w której mam hosting (znana polska, jednakże nie chciałbym ujawniać jej nazwy) ustawiła mi (domyślnie jest tak ustawione?) max_user_connections = 4.
Ustawiła za pewne zgodnie z regulaminem, gdzie jest problem ? Masz do dyspozycji 4 procesy w danej chwili.
Jeżeli przekraczasz to ograniczenie to pora zmienić usługę, pisanie na forum na pewno tego nie rozwiąże.
.

#25 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 31 październik 2011 - 14:19

Zobacz posttym, o 31 październik 2011 - 07:55, powiedział:

Jeśli to VPS/dedyk to po prostu zmień wartość na większą i zrestartuj mysql. Jeśli to shared hosting to cóż, za wiele nie wskórasz.
Jeśli ma VPSa / dedyka to po co w ogóle limit... Ja mam ustawione wszędzie na 0 (bez limitów) i śmiga, w configu też większych ograniczeń nie ma, więc nic mi nie ścina i wszystko ładnie chodzi nawet na paruset online pod MyBB i Wordpressie.

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#26 Piotr Gliniak

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 31 październik 2011 - 17:32

Sprawdziłem ustawienia mojego innego konta w tej firmie i mam w niej ustawione "max user connections 0". Z kolei kiedy dodam nowego użytkownika bazy danych domyślnie max user connections wynosi 50. Co więcej po zalogowaniu się na phpMyAdmina na starym użytkowniku (tym z limitem 4) jest informacja, że wartość globalna to 50.

Czy dobrze rozumiem, że może być to formą oszczędzenia zasobów przez administratora z powodu zbytniego przeciążania bazy danych (trzymam na serwerze kilkanaście stron opartych na Drupalu (=jeden użytkownik bazy), które mają małą ilość odwiedzin), pomimo nieprzekraczania limitu transferu (wykorzystanie około 15%) i powierzchni (20%)?

Ponadto od niedawna pojawia mi się komunikat: "Warning: MySQL server has gone away query ..." Czy wg Was jest to powiązane z ograniczeniem zasobów przez administratora?

#27 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 31 październik 2011 - 18:54

Transfer i powierzchnia to nie jesdyne parametry kont wirtualnych - przecież to by było niezdrowe nawet dla innych klientów gdybyś miał wolną amerykankę bez limitów w sofcie.

Tak gone away to także limit - wait_timeout, chyba jednak przyda Ci się optymalizacja.

Ten post był edytowany przez www.ionic.pl dnia: 31 październik 2011 - 18:54

Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#28 Piotr Gliniak

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 31 październik 2011 - 19:59

Zobacz postwww.ionic.pl, o 31 październik 2011 - 18:54, powiedział:

Tak gone away to także limit - wait_timeout, chyba jednak przyda Ci się optymalizacja.

Sprawdziłem w phpMyAdminie wartość tej zmiennej. Jest ona ustawiona na 10, podczas gdy na innym koncie u tego samego providera mam ustawione na 28 800.

Czy to jest w porządku wobec mnie jako klienta, że zaniżają mi tak drastycznie te parametry bez jakiejkolwiek informacji o tym?!

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników