Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

VPS dla forum

5 odpowiedzi na ten temat

VPS dla forum

#1 novaxon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 15 marzec 2008 - 09:41

Witam, mam forum oparte na phpBB by Przemo i z racji dysponowania obecnie większą gotówką poszukuję VPSa dla forum, około 10.000 odsłon dziennie. W skali roku jestem w stanie przeznaczyć na ten cel około 1000 złotych.

Krajem w którym tenże VPS się ma znajdować niekoniecznie musi być Polska, nawet wskazane byłoby aby byłby to inny kraj, najlepiej jeden z tych bardziej "wolnych" krajów z racji tematyki forum. Obecnie wprawdzie forum jest hostowane na serwerach w Polsce i nie było z tym większego problemu, jednakże potrzebujemy również serwera na pliki, których legalność w Polsce może pozostawiać dużo do życzenia. Bynajmniej nie mam tu absolutnie na myśli Warezu :-)

#2 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4302 postów
  • Firma:WHT

Napisany 15 marzec 2008 - 09:53

83zł/m, to bardzo mało.

http://www.hosteurop...Server-Linux-XL

Nic w tej cenie lepszego nie znajdziesz.

A na administracji się znasz?
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#3 novaxon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 15 marzec 2008 - 09:55

Co do administracji to owszem.
A jeśli chodzi o kase to mam na mysli, ze na chwile obecną mam 1000, w trakcie roku w każdej chwili może to się powiększyć, co zapewne się stanie (o około 100-200zł/mc)

#4 Noone

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 517 postów

Napisany 15 marzec 2008 - 10:00

Zobacz postBOSS, o 15.03.2008, 09:53, powiedział:

83zł/m, to bardzo mało.

http://www.hosteurop...Server-Linux-XL

Nic w tej cenie lepszego nie znajdziesz.

Hehe. Znajdzie.
https://corenetworks.net/dedicated/
Najtańszy dedyk.

#5 novaxon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 15 marzec 2008 - 10:23

Ok, 1000zł jest dziś, co miesiąc będzie dochodziło około 100-200zł, co w takiej sytuacji można zaoferować najbardziej optymalnego?

#6 WoofeR

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 241 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 15 marzec 2008 - 10:32

Zobacz postnovaxon, o 15.03.2008, 10:23, powiedział:

Ok, 1000zł jest dziś, co miesiąc będzie dochodziło około 100-200zł, co w takiej sytuacji można zaoferować najbardziej optymalnego?
Wyższe pakiety w HE. (świetny support, dobre łącze i maszyny). Tylko z tą legalnością może być problem... 
Nie polecam firmy cal.pl

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników