Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwer pod Gre

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
2 odpowiedzi na ten temat

Serwer pod Gre

#1 verde

drverde

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 480 postów
  • Firma:-------
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:--------

Napisany 24 luty 2008 - 23:14

Wiec tak poszukalem tutaj kilanascie tematow pozagladalem na ceny, popytalem sie u źrodeł i z wiekszosci jeszcze nie dostalem odpowiedzi wieć postanowiłem zapytac sie na forum.

Chodzi mi o serwer VPS / DEDYK , pod serwer gry GTA. Serwer nie muso tobyc full wypad full opcja, generalnie suport moze lezec, aby tylko po wplacie kasy aktywowali serwer w miarę szybko.

Chodzi mi o serwer pod gre , taki na mnie i na znajomych by bylo gdzie po pykac, jako że srodki nie sa niewiadomo jakie szukam cos z tej bardzo niskiej poleczki jesli chodzi o ceny.

Dysk jakiby mnieinteresowalto po zainstalowaniu systemu mysle ze 5- 10 giga styknie , jak wiadomo serwery gier troche zjadaja tego radmu wiec i z dećka ramu by się przydala mysle ze cos od granicy 300 Mb ... procek bez znaczenia, jako ze nie dysponuje niewiadomo jaka gotoweczką , na pewno nie nastawiam sie na coś ekstra. |Wiadomo ze serwerownie USa i tym podobne nie wchodza w gre zewzgledu na ping .... ping ktory jako tako dopuszczam to okolo 60 ms .. wiadomo dla siebie i znajomych to i takie cos starczy.

Trafik hmm najlepiej no-limt ( ehh szkoda ze takiego czegś nie ma ) a tak seryjie to mysle ze cos w okolicach 0,5 do 1 TB starczy , z tego co  wyliczylem ;) . Na serwerze ewentualnie może być uruchomione dodatkowo php + MySQL, apache do 
anelu :D
 naszego amatorskiego ... wiec teraz pytanie.
Czy dostane coś / serwer jakis gdzie będzie możliwośc postawienia serwera gier... ostanio znalazlem tania i ciekawa oferte VPSów, ale jak sie po tem okazalo nie można na nich stawiac serwerów stream , gier itp co generuje duzo ruchu, taki jakis wymysl hostingowy ... Kiedys xxl-web mieli jakiegos takiego VPS cos za 60 zl ale teraz widze zenie maja w ofercie
VPSów , a jak tam mieli za te około
15 euro VPSa wiec ze sa posrednikiem pewnie gdzies takie serwery sa tansze....
Czy mozecie cos polecic tak sami od siebie ?
Wiadomo sumki 200 , 150 zł raczej w gre nie wchodza ... za serwer, bo gdyby wchodzily to raczej bym nie pisal tego posta tylko dawno cos kupil.
Anonimowość w Internecie to fikcja, a Internet nie stoi poza prawem. Kary nie są wirtualne

#2 kuku

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisany 24 luty 2008 - 23:18

http://vps4less.de/virtual.php - Xpert

10mbps unlimited, ram dziala tam bardzo wydajnie, procek tez. ostatnio robili update kernelow i ogolnej konfiguracji wiec dziala to bardzo przyzwoicie.

#3 Hamurabii

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów
  • Firma:brak
  • Imię:Patryk

Napisany 24 luty 2008 - 23:40

Jak dla znajomych to nei wiem czy nie lepiej będzie ci wykupić serwer gdzieś gdize tym się zajmują!

Jeżeli jednak chcesz coś swojego to ja polecam ci z czystego serca hosteurope.

Współpracuje z: hitme.pl -VPS'y w dobrej lokalizacji| Livenet.pl - tanie dedyki | OVH.pl - Najlepszy rejestrator domen
Polecam hosting: IQ.pl
Tanie vps: budgetvps.pl, efuturo

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników