Chodzi mi o serwer VPS / DEDYK , pod serwer gry GTA. Serwer nie muso tobyc full wypad full opcja, generalnie suport moze lezec, aby tylko po wplacie kasy aktywowali serwer w miarę szybko.
Chodzi mi o serwer pod gre , taki na mnie i na znajomych by bylo gdzie po pykac, jako że srodki nie sa niewiadomo jakie szukam cos z tej bardzo niskiej poleczki jesli chodzi o ceny.
Dysk jakiby mnieinteresowalto po zainstalowaniu systemu mysle ze 5- 10 giga styknie , jak wiadomo serwery gier troche zjadaja tego radmu wiec i z dećka ramu by się przydala mysle ze cos od granicy 300 Mb ... procek bez znaczenia, jako ze nie dysponuje niewiadomo jaka gotoweczką , na pewno nie nastawiam sie na coś ekstra. |Wiadomo ze serwerownie USa i tym podobne nie wchodza w gre zewzgledu na ping .... ping ktory jako tako dopuszczam to okolo 60 ms .. wiadomo dla siebie i znajomych to i takie cos starczy.
Trafik hmm najlepiej no-limt ( ehh szkoda ze takiego czegś nie ma ) a tak seryjie to mysle ze cos w okolicach 0,5 do 1 TB starczy , z tego co wyliczylem
anelu
naszego amatorskiego ... wiec teraz pytanie.
Czy dostane coś / serwer jakis gdzie będzie możliwośc postawienia serwera gier... ostanio znalazlem tania i ciekawa oferte VPSów, ale jak sie po tem okazalo nie można na nich stawiac serwerów stream , gier itp co generuje duzo ruchu, taki jakis wymysl hostingowy ... Kiedys xxl-web mieli jakiegos takiego VPS cos za 60 zl ale teraz widze zenie maja w ofercie
VPSów , a jak tam mieli za te około
15 euro VPSa wiec ze sa posrednikiem pewnie gdzies takie serwery sa tansze....
Czy mozecie cos polecic tak sami od siebie ?
Wiadomo sumki 200 , 150 zł raczej w gre nie wchodza ... za serwer, bo gdyby wchodzily to raczej bym nie pisal tego posta tylko dawno cos kupil.