Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

  • progreso.pl

    Partner technologiczny

    Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

    Partner technologiczny

    Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

    Partner technologiczny

    S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

    Partner technologiczny

    Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

 

qmail deferral 4.4.1 (tylko na onet.pl)


3 odpowiedzi na ten temat

qmail deferral 4.4.1 (tylko na onet.pl)

#1 bsm1960

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 13 luty 2008 - 14:06

Witam,

Mam taki problem, od kilku dni nie mogę wysłać poczty na onet ( op.pl vp.pl oraz poczta.onet.pl )

Na wszystkie inne skrzynki poczta wysyłana jest normalnie (gmail, yahoo, aol, wp, interia etc.)

Przy próbie wysłania na onet qmail zwraca taki błąd:deferral: Sorry,_I_wasn't_able_to_establish_an_SMTP_connection._(#4.4.1)

Nie bardzo wiem co jest przyczyną tego błędu.

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam


ps.

Po wpisaniu w consoli:
telnet poczta.onet.pl 25

dostałem taki komunikat:
550-5.7.1 Hello [xx.xx.xx.xx]; If you feel we mistreat you, do contact us.
550-5.7.1 Hello [xx.xx.xx.xx]; Ask HELP for our contact information.
550 5.7.1 Hello [xx.xx.xx.xx]; Your network address is blackholed in our static tables

czyżby onet zablokował mój IP?

#2 nginxq

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 102 postów
  • Firma:rootcaster

Napisany 13 luty 2008 - 15:38

 bsm1960, o 13.02.2008, 14:06, powiedział:

dostałem taki komunikat:
550-5.7.1 Hello [xx.xx.xx.xx]; If you feel we mistreat you, do contact us.
550-5.7.1 Hello [xx.xx.xx.xx]; Ask HELP for our contact information.
550 5.7.1 Hello [xx.xx.xx.xx]; Your network address is blackholed in our static tables

czyżby onet zablokował mój IP?

Jak widać... ktoś z Twojej sieci słał spam, albo zrobił innego psikusa;) Skontaktuj sie ze swoim adminem... albo wysyłaj poczte bezpośrednio z webmaila.

#3 p

    Weteran WHT

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2024 postów

Napisany 13 luty 2008 - 16:07

 bsm1960, o 13.02.2008, 14:06, powiedział:

czyżby onet zablokował mój IP?
Przeciez jest wyraznie napisane, ze tak.

#4 bsm1960

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 14 luty 2008 - 12:54

sprawa wyjaśniona można zamknąć temat.





1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników