phpmyadmin - Zmienne i ustawienia serwera
Rozpoczęte przez michalk, lut 07 2008 17:00
1 odpowiedzi na ten temat
phpmyadmin - Zmienne i ustawienia serwera
Napisany 07 luty 2008 - 17:00
Witam!
Zauwazylem, ze czesc serwerow w Polsce ma kodowanie latin1_swedish a druga czesc latin2_general_ci. Na moim serwerze w phpmyadmin w zmienn i ustawienia serwera mam latin1. Chciałbym pozmieniac to wszystko na latin2. Pytanie teraz tylko gdzie to pozmieniac. Jaki plik za to odpowiada itd.
Pozdrawiam
Zauwazylem, ze czesc serwerow w Polsce ma kodowanie latin1_swedish a druga czesc latin2_general_ci. Na moim serwerze w phpmyadmin w zmienn i ustawienia serwera mam latin1. Chciałbym pozmieniac to wszystko na latin2. Pytanie teraz tylko gdzie to pozmieniac. Jaki plik za to odpowiada itd.
Pozdrawiam
Napisany 08 luty 2008 - 01:52
michalk, o 7.02.2008, 17:00, powiedział:
Witam!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zależy o co chodzi. W bazie danych można tworzyć bazy/tabele z jakim się chce kodowaniem. Nie ma znaczenia co ustawisz. Defaultowe kodowanie ustawia się w /etc/my.cnf
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników