Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

ovh - da się nie w polsce?

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
3 odpowiedzi na ten temat

ovh - da się nie w polsce?

#1 VIPserv.org

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 193 postów

Napisany 02 luty 2008 - 16:32

Jak większość z nas zauważyła ovh.pl ma ceny dużo wyższe od odpowiedników niemieckich, francuskich i angielskich. A więc czy ktoś z was orientuje się czy da się skutecznie zamówić serwer u jednego z tych odpowiedników i opłacac go polska karta debetową (inteligo,mbank)?

Troche o tym słyszałem ze skoro jestem "polskim klientem" to mam korzystac z ovh.pl. Ale w takim razie co definiuje ze jestem "polskim klientem"? To że mówie po polsku? W innnych językach też potrafie, a może to po polsku własnie nie potrafie ... To że jestem obywatelem polski? No a obywatel finlandii z jakiego ovh ma korzystać? Obywatel polski nie musi umieć mówic po polsku, ani w regulaminie ovh nie widziałem nic o obywatelstwie. No to może to że mieszkam,jestem aktualnie w polsce? śmieszne skoro granice są otwarte.

No więc czy ktoś z was z powodzeniem zamówił sobie serwer w zagranicznym odpowiedniku ovh? Jesli tak to ukrywacie się z tym faktem (podaliście fikcyjne dane przy rejestracji) czy oficialnie?
VIPserv.org - wszystkomający hosting
PHP (5.2.x 5.3.x), MySQL 5.5, (apache - mod_rewrite), PostgreSQL 8.4, shell, SVN, Git, Trac, Bugzilla, Ruby, Rails, Django, Redmine, płatności za dowolny okres czasu, 80 autoinstalatorów skryptów.

#2 Majkel.

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 281 postów

Napisany 02 luty 2008 - 18:54

zamawiasz, gdzie łaska.. Karty inteligo sa obslugiwane praktycznie wszedzie w niemczech, to samo dotyczy ecard mbanku..

Tam gdzie Ci odpowiada, tam zamawiasz..
Pozdrawiam
Majkel

#3 itb

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisany 05 luty 2008 - 17:52

Zobacz postnand, o 2.02.2008, 18:32, powiedział:

Ale w takim razie co definiuje ze jestem "polskim klientem"?
to ze generujesz ruch do polski :-)

#4 marekxbx

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 postów
  • Firma:HitMe.pl
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Bajerski

Napisany 07 luty 2008 - 17:33

Z tego co sie orientuje to aby zamowic w ovh.com czy ovh.de nie trzeba mieszkac w Niemczech czy Francji?
Hitme.net.pl VPS - oferta specjalna!
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników