ovh - da się nie w polsce?
Rozpoczęte przez VIPserv.org, lut 02 2008 16:32
3 odpowiedzi na ten temat
ovh - da się nie w polsce?
Napisany 02 luty 2008 - 16:32
Jak większość z nas zauważyła ovh.pl ma ceny dużo wyższe od odpowiedników niemieckich, francuskich i angielskich. A więc czy ktoś z was orientuje się czy da się skutecznie zamówić serwer u jednego z tych odpowiedników i opłacac go polska karta debetową (inteligo,mbank)?
Troche o tym słyszałem ze skoro jestem "polskim klientem" to mam korzystac z ovh.pl. Ale w takim razie co definiuje ze jestem "polskim klientem"? To że mówie po polsku? W innnych językach też potrafie, a może to po polsku własnie nie potrafie ... To że jestem obywatelem polski? No a obywatel finlandii z jakiego ovh ma korzystać? Obywatel polski nie musi umieć mówic po polsku, ani w regulaminie ovh nie widziałem nic o obywatelstwie. No to może to że mieszkam,jestem aktualnie w polsce? śmieszne skoro granice są otwarte.
No więc czy ktoś z was z powodzeniem zamówił sobie serwer w zagranicznym odpowiedniku ovh? Jesli tak to ukrywacie się z tym faktem (podaliście fikcyjne dane przy rejestracji) czy oficialnie?
Troche o tym słyszałem ze skoro jestem "polskim klientem" to mam korzystac z ovh.pl. Ale w takim razie co definiuje ze jestem "polskim klientem"? To że mówie po polsku? W innnych językach też potrafie, a może to po polsku własnie nie potrafie ... To że jestem obywatelem polski? No a obywatel finlandii z jakiego ovh ma korzystać? Obywatel polski nie musi umieć mówic po polsku, ani w regulaminie ovh nie widziałem nic o obywatelstwie. No to może to że mieszkam,jestem aktualnie w polsce? śmieszne skoro granice są otwarte.
No więc czy ktoś z was z powodzeniem zamówił sobie serwer w zagranicznym odpowiedniku ovh? Jesli tak to ukrywacie się z tym faktem (podaliście fikcyjne dane przy rejestracji) czy oficialnie?
VIPserv.org - wszystkomający hosting
PHP (5.2.x 5.3.x), MySQL 5.5, (apache - mod_rewrite), PostgreSQL 8.4, shell, SVN, Git, Trac, Bugzilla, Ruby, Rails, Django, Redmine, płatności za dowolny okres czasu, 80 autoinstalatorów skryptów.
PHP (5.2.x 5.3.x), MySQL 5.5, (apache - mod_rewrite), PostgreSQL 8.4, shell, SVN, Git, Trac, Bugzilla, Ruby, Rails, Django, Redmine, płatności za dowolny okres czasu, 80 autoinstalatorów skryptów.
Napisany 02 luty 2008 - 18:54
zamawiasz, gdzie łaska.. Karty inteligo sa obslugiwane praktycznie wszedzie w niemczech, to samo dotyczy ecard mbanku..
Tam gdzie Ci odpowiada, tam zamawiasz..
Tam gdzie Ci odpowiada, tam zamawiasz..
Pozdrawiam
Majkel
Majkel
Napisany 07 luty 2008 - 17:33
Z tego co sie orientuje to aby zamowic w ovh.com czy ovh.de nie trzeba mieszkac w Niemczech czy Francji?
Hitme.net.pl VPS - oferta specjalna!
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników