Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Bardzo wydajne serwery / Polska, Niemcy, ping < 70ms

23 odpowiedzi na ten temat

Bardzo wydajne serwery / Polska, Niemcy, ping < 70ms

#1 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 30 styczeń 2008 - 10:32

Witam,

szukam oferty bardzo wydajnych serwerów dedykowanych z oferty podobnej u naszego poprzedniego dostawcy http://www.softlayer...rvers_qpmc.html niestety nie możemy znaleźć podobnych wydajnościowo rozwiązań. Ofientujecie się gdzie, najlepiej w Niemczech, można dostać serwery o dorównującej mocy obliczeniowej?

Pozdrawiam

#2 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4302 postów
  • Firma:WHT

Napisany 30 styczeń 2008 - 10:59

A jaki budżet?

DE http://www.hosteurop...produkte/Server
FR http://www.ovh.pl/pr..._dedykowane.xml (Seria Xeon Dual Core)

Jak masz odpowiednio duży budżet to może szukaj czegoś w PL? Bierzesz serwer w leasing i kolokujesz go w którymś z DC. Dużo firm oferuje atrakcyjne warunki leasingowe, np. DELL w http://www.iq.pl czy IBM w http://sisco.com.pl.
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#3 Artur Pajkert

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 201 postów
  • Firma:OGICOM SP. Z O.O.
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Pajkert

Napisany 30 styczeń 2008 - 11:19

Witam serdecznie!

Nasza firma dostarcza także bardzo wydajnych rozwiązań. Np. mamy Klienta na maszynie HP DL 380 G5, 2xIntel Xeon Quad core 2,66 Ghz, 8 GB RAM, dyski SAS 15k. Inny Klient korzysta z nieco mniejszego HP DL 360 G5, na pojedynczym procesorze Intel Xeon Quad Core, z 4 GB RAM. Jak najbardziej doradzamy w doborze takiego sprzętu. Oczywiście do tego sprzętu oferujemy usługi administracji, a także zapewniamy wysoką jakość łącz. Generalnie firma specjalizuje się w dostarczaniu rozwiązań z segmentu "jakość" a nie "cena". W naszej ofercie nie ma żadnych składaków, tylko firmowy sprzęt HP i IBM (ostatnio skupiamy się jednak na HP, ponieważ więcej Klientów wybiera te właśnie maszyny).

Przy mocnym serwerze trzeba się jednak liczyć z kosztami. Sama dzierżawa takiej maszyny to ok. 3 tys miesięcznie, do tego trzeba uwzględnić pasmo. No, ale wiadomo - wartość takiego serwera to ok. 20-30 tys zł netto. Zapraszam serdecznie do kontakt: artur.pajkert@sisco.pl - chętnie porozmawiam o Pana potrzebach i spróbujemy doradzić i wycenić sensowną konfigurację.
Pozdrawiam,

Artur Pajkert
OGICOM Sp. z o.o

#4 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 30 styczeń 2008 - 12:34

Dziękuje za odpowiedzi,

z usług OVH korzystałem już, niestety nie jestem zadowolony z ich jakości, co do HostEurope oferta bardzo ciekawa, zainteresowała mnie - jacyś polska, zaufana firma pośrednicząca znalazłaby się?

#5 Artur Pajkert

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 201 postów
  • Firma:OGICOM SP. Z O.O.
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Pajkert

Napisany 30 styczeń 2008 - 12:47

Sami posiadamy w HostEurope całą szafę sprzętu, korzystamy tez z ich VPSów (ale nie są to te VPS'y, które oferujemy na sisco.com.pl - te są zlokalizowane w Polsce) - ewentualnie na tym polu moglibyśmy pomóc, mamy z nimi doświadczenie i nie są do doświadczenia złe. Wyraźnie lepsza jakość niż np. w berlińskim Speedbone.
Pozdrawiam,

Artur Pajkert
OGICOM Sp. z o.o

#6 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 30 styczeń 2008 - 14:56

co do HostEurope oferta bardzo ciekawa, zainteresowała mnie - jacyś polska, zaufana firma pośrednicząca znalazłaby się?

Oficjalnego przedstawiciela nie ma ale można porozumieć sie z firmami które mają tam maszyny np
www.sisco.com.pl
www.ehost.pl

Jest jeszcze http://plusserver.de z dość mocnymi maszynami i rozsądnej cenie. Jednak nie podałeś jaki transfer cię interesuje a to ma duże znaczenie zwłaszcza w PL

#7 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 30 styczeń 2008 - 22:53

transfer nie większy niż 2,5TB miesięcznie d/u, nie licząc transferu wewnętrznego na zdalne backupy na konto w tej samej serwerowni

BTW. Moi drodzy, znalazłem przypadkiem inną interesującą ofertę, ale także w Stanach Zjednoczonych. No trudno.. Ocenię ich serwery w ciągu pierwszego miesiąca. Proszę o porównanie http://www.softlayer...rvers_dpsc.html z http://www.layeredte.../enterprise.php
Czy serwery na drugiej z ofert są tak samo / mniej / bardziej wydajne jak z pierwszej oferty przy porównaniu na tych samych cenach?

#8 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 31 styczeń 2008 - 12:40

Dostajesz jak na tacy serwer wydajny mocny i jeszcze szukasz USA :)
Powiedz jaki masz środki na wydanie

#9 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 31 styczeń 2008 - 22:35

dobra, serwer już został zakupiony. Srodki to ok 1100zł miesiecznie, za tę cenę w Polsce dostałbym co najwyżej 2 x Dual Core Xeon 5050 ( http://serwerydedykowane.pl/ )

Dziękuję za próby pomocy, słabsze serwery do naszego typu usług skutkowałyby pogorszeniem usług i szybkie pingi byłyby niepraktyczne

#10 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3120 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 31 styczeń 2008 - 22:46

ale serwerydedykowane.pl to supershit : )

#11 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4302 postów

Napisany 01 luty 2008 - 08:16

Zobacz postWSHE-Bydgoszcz, o 31.01.2008, 22:35, powiedział:

dobra, serwer już został zakupiony. Srodki to ok 1100zł miesiecznie,
Na co się zdecydowałeś?
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#12 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 01 luty 2008 - 08:33

oferta layeredtech.com, zobaczymy jak będzie

#13 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 01 luty 2008 - 11:39

Chciałeś ping <70ms, a masz ponad dwa razy większy? Layeredtech jest dobre, ale ciężko Ci było zaproponować, jeśli chciałeś coś blisko Polski...

#14 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 01 luty 2008 - 11:52

no trudno, myślałem ze znajde jakąś dobrą ofertę w Niemczech ale widze ze gorzej z płatnościami (nie przyjmują PayPal np.) a przez pośredniczą firme wiadomo, wole miec dostęp w serwerowni bezpośrednio a nie przez posredników pisać. Lepiej wysokie pingi ale serwer chodzi szybko, niż niskie pingi i pady serwera co 2 dni

#15 nginxq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 102 postów
  • Firma:rootcaster

Napisany 01 luty 2008 - 12:01

Zobacz postWSHE-Bydgoszcz, o 1.02.2008, 11:52, powiedział:

no trudno, myślałem ze znajde jakąś dobrą ofertę w Niemczech ale widze ze gorzej z płatnościami (nie przyjmują PayPal np.)

Chyba nie powiesz, że nie masz karty płatniczej?;| Jest praktycznie wszędzie akceptowana...

#16 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 01 luty 2008 - 12:19

mam konto w PKO Inteligo, niestety z kartą z PKO są problemy, nie mogłem nią nigdzie zapłacić.

#17 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1812 postów

Napisany 01 luty 2008 - 13:57

LayeredTech jak i Softlayer oferują niedościgniony poziom supportu w porównaniu z europejskimi budżetówkami i tutaj raczej powinnieneś być zadowolony. No i niski dolar czyjni ceny atrakcyjnymi ;).

Co do Electrona z Inteligo - nie spotkałem sie, żeby jeszcze gdzieś w internecie nie przeszedł (w przeciwieństwie do ekarty z MBanku, z która jest sporo problemów).
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#18 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 01 luty 2008 - 14:08

Uwierz mi patryk, kartą z PKO nie dało rady zweryfikować nawet PayPala. Support wydaje się być ok, choć od każdego "słówka" chcą 3$ a ja jestem leniwy. Miło że aktywacja serwera odbyła się telefonicznie, jestem mile zaskoczony

#19 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4302 postów

Napisany 01 luty 2008 - 14:47

Zobacz postWSHE-Bydgoszcz, o 1.02.2008, 14:08, powiedział:

Uwierz mi patryk, kartą z PKO nie dało rady zweryfikować nawet PayPala.
Bzdury. Mi jakoś działa i paypal, jak i płatności elektroniczne w praktycznie wszystkich firmach na terenie EU.

#20 App2Perfect.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 49 postów

Napisany 01 luty 2008 - 14:53

jak to zrobiłeś ;/ ja otrzymuje błąd przy próbie weryfikacji kartą PKO

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników