Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

MySQL5 i polskie znaki

1 odpowiedzi na ten temat

MySQL5 i polskie znaki

#1 PIKeR

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 151 postów
  • Firma:Niemamfirmy S.p. z o.o

Napisany 21 styczeń 2008 - 22:27

Mam problem z serwerem baz danych MySQL (5.0.45). Jest on zainstalowany na Fedorze Core 7.
Chodzi o to, że jak bym nie wgrał bazy danych (latin2) zawsze polskie znaczki się wykrzaczą. Wgrałem testowo tą samą bazę danych na nazwa.pl (także 5.0.45) i o dziwo wszystko w porządku. Domyślam się, że coś nie tak z moją konfiguracją serwera. Czy ktoś może mi napisać mniej więcej co powinienem zrobić tak, by dało się bez problemu zaimportować bazę danych (Joomla)? Jak już wspomniałem na "nazwie" baza działa.

W skrócie - chodzi o to, jak skonfigurować serwer MySQL 5 żeby nie było problemów z polskimi znakami (latin2). Myślę, że dla Was to małe piwo a mnie uratuje życie :).

Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Nie polecam NICZEGO, i nie mam kolorowej sygnaturki bo mi za to nikt nie płaci.

#2 bizon11

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisany 22 styczeń 2008 - 10:22

Mam podobny problem - problem można rozwiązać wklejając do zapytań następującego tekstu

set names latin2

lub

SET character_set_connection=latin2

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników