Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Ovh.pl Start 100m I średnie Pojęcie O Zarządzaniu

9 odpowiedzi na ten temat

Ovh.pl Start 100m I średnie Pojęcie O Zarządzaniu

#1 lasic

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 16 styczeń 2008 - 17:05

Witam,

Jako że mój serwis rozrósł się znacznie zacząłęm rozglądać się za nowym miejscem. W tym momencie korzystam z kei.pl i jej opcji luna 10%, 100GB. Niestety przestaje to byćwystarczające (zwłaszcza pod względem obciążenia). Cenowo do oferty kei podobna jest oferta OVH.pl Start 100M. I teraz pytanie. Czy człowiek mające blade pojęcie o samym linuxie da radę jakoś zarządzać tym serwerem. Myślałem o opcji RELEASE2. Ile może kosztować ewentualnie opcja konfiguracji takiego serwera przez kogoś z jakimś wiekszym doświadczeniem?

Dziękuję z góry za odpowiedź.

#2 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 16 styczeń 2008 - 17:21

Wysłałem ofertę na PW :P

#3 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 792 postów

Napisany 16 styczeń 2008 - 17:56

Lasic, weź kogoś bardziej zaufanego. Polecam bella i jkopacze. Relayeda też możesz wziąść ale pierw napisałbym to tych 2 :P

#4 nginxq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 102 postów
  • Firma:rootcaster

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:03

Ja kiedyś słyszałem od znajomego, że ktoś wynajął relayda, zrobił taki syf na serwie że masakra;) Relayed, nawet się za to nie zabieraj ;]

#5 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:09

Zobacz postnginxq, o 16.01.2008, 19:03, powiedział:

Ja kiedyś słyszałem od znajomego, że ktoś wynajął relayda, zrobił taki syf na serwie że masakra;) Relayed, nawet się za to nie zabieraj ;]
serwera ja w ogóle nie dotykam tylko admini z reguły ja pośrednicze a do administracji biore np jkopacze. Odnośnie tego pana to niewyrobiłem się w termine ale tak to było dobrze

#6 malu

Hello Kitty!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Adach

Napisany 16 styczeń 2008 - 20:16

Hi

Zainteresuj się lepiej cjc.pl (hetzner.de) wiem z doświadczenia że hetzner ma stabilniejsze łącza.Ovh ma niestety stosunkowo nie stabilne łącza.
Cenowo hetzner również wypada lepiej.
Podałem cjc.pl jako Polski pośrednik hetzner.de ,ja osobiście wolę miec do czynienia z Polakami ;]
Polecam:
Hosting współdzielony @ ViPower.pl
Serwery VPS @ ViHost.pl

#7 Raffuss

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 407 postów
  • Imię:Rafal

Napisany 16 styczeń 2008 - 21:12

OVH ja odradzam, czesto padaja niestety a support przy tych cenach jest jaki jest.. :/
Polska ziemia, szwedzki klimat, fińskie fascynacje: Podcast Łosiowisko (dostępny: www, rss, itunes, radio wnet)
Szwedzko-fińskie forum | Instalacja Shoutcast na VPS

Prywatny blog: rafal.se (o zmaganiach z przeciwnościami, codzienności itp)

#8 sq-

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 40 postów

Napisany 16 styczeń 2008 - 21:16

a ja polecam OVH. 0 powazniejszych padow i jak na razie nie znalazlem lepszego dostawcy ;-)

#9 lasic

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 16 styczeń 2008 - 22:16

To mam jeszcze pytanie, czy wogóle powinienem się pchać w dedyka z takim obciążeniem (to z jednej domeny, sumarycznie około 2 razy to co poniżej):
Dodany obrazek

A jeśli tak to czy ten Start 100m wystarczy? Czy da się w jakiś prosty sposób robić mu backupy wszystkiego? Jeden dysk IDE zbyt dobrze nie wygląda

#10 nginxq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 102 postów
  • Firma:rootcaster

Napisany 16 styczeń 2008 - 23:12

Da rade to zoptymalizować, pod dedyka z ovh, wywołań masz dość sporo jak na wizyty, pewnie key bufor etc załatwiłoby sprawe, ale pewien nie jestem;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników