Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

[opinie] webd.pl

64 odpowiedzi na ten temat

[opinie] webd.pl

#21 cnapan

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 03 styczeń 2010 - 13:01

Ogólnie obsługa w webd.pl to tragedia.

Bardzo, ale bardzo często zdarzają się przerwy. Bywały dni, że serwis postawiony na webd.pl był niedostępny kilkanaście razy w ciągu dnia. Każda z przerw trwała od 2 do 30 minut. Jest to niedopuszczalne.
Pomoc administratorów owszem jest, ale często odpowiadają z dużym opóxnienim i lakonicznie, jakby na "odwal się"

Kiedyś mocno ich docisnąłem i odpisali , że te przerwy mają miejsce wtedy, kiedy inni użykownicy dokonują zmian na swoich podpiętych lub zaparkowanych domenach .
To jakiś koszmar. Chwalą się 99,9% bezawaryjnością, a na moje oko wynosi ona moze około 75 %.

Dodatkowo, ceny są bardzo duże w stosunku to parametrów kont ( transfer, pojemność, liczna baz).

Odkąd przeniosłem się na serwery home.pl, zapomniałem co to jest hosting, i strona nie padła nai razu !!!

P.S - WIdać , że poprzedni opinie pozytywne dla webd.pl , są postami pisanymi przez pracowników Firmy obsługującej ten hosting.

Żenada, mam nadzieje, że zbankrutują.
www.foto-wpadka.pl - Najgłupsze zdjęcia Polaków

#22 pancol

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 18 styczeń 2010 - 23:26

no bez przesady, najtanszy hosting na homie kosztuje 3 stowki, a na webd tyle kosztuje full wypas.
porownanie mercedesa z 'dedededełuuuu' :D
tesh nie lubie webd ale troche sprawiedliwosci...

#23 le_szek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 23 marzec 2010 - 09:41

Aktualnie jestem w trakcie poszukiwań nowego hostingu (phpBB3) - kończy się powoli rok w webd (pakiet large) i muszę potwierdzić opinie niepochlebne: - częste problemy z dostępem przez www, uptime strony oscyluje wokół 99% (monitoruję od września, średnia to 99,02%, max 99,46%), nijak do się ma do zapowiadanej wartości 99,9%. - częste wolne działanie serwera - czas ładowania strony zamiast typowych ułamków sekundy potrafi wynosić 10-15 sekund - odpowiedzi na zgłoszenia z supportu to z reguły albo "usunęliśmy problem, nie powinien się powtarzać" albo "staramy się zdiagnozować problem" - w/w problemy z reguły występują późnym popołudniem/wieczorem lub w weekendy, zanim support wróci do pracy sytuacja z reguły poprawia się i "nie stwierdzają problemów z działaniem strony". Jedyny plus, jaki mogę znaleźć, to dostęp do ftp, który na ogół (choć kilka razy padło wszystko tak, że nie działało ani www, ani ftp, ani cPanel) jest stabilny i prędkości są przyzwoite. Na magazyn zdjęć w sam raz... Edit: czy ktoś może mi wyjaśnić, jak tu zrobić nowy wiersz? Enter nie wystarczy, post po wysłaniu jest wyświetlany ciurkiem, bez nowych linii.

#24 AliceOdds

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 14:25

Według mnie jest to w miarę dobry hosting jak za takie pieniądze. Trzeba wprawdzie liczyć się z małymi przerwami w działaniu, ale nie ma doskonałego dostawcy.

#25 janek45

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 30 marzec 2010 - 22:34

Jestem z webd drugi rok i mam ich powyżej uszu.Częste przerwy,wolna praca serwera i nierzetelna informacja.Od wczoraj moje forum przestało istnieć.Wszyscy otrzymujemy tą samą wiadomosć:Critical Error.Could not connect to the database.Na moją interwencję pocztową otrzymałem odpowiedz:użytkownik podany w pliku konfiguracyjnym forum nie ma uprawnień do łączenia się z bazą danych podaną w pliku konfiguracyjnym, proszę dodać użytkownika do bazy danych w cpanelu a problem powinien ustąpić.
Jestem gotów zapłacić kilkaset złotych więcej aby otrzymać dobry hosting ale gdzie go szukać?

#26 xorg

PHP, SEO & vBulletin developer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1420 postów

Napisany 31 marzec 2010 - 18:24

@up - zerknij na pw.
Funkcjonalna, sprawna wyszukiwarka mp3 muzyki klubowej :) a tu serwery CS ;)

Polecam serwery VPS.

#27 dareks42

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Skiepko

Napisany 03 maj 2010 - 00:44

Z tym hostingiem miałem do czynienia około 5 mies. Pierwszy serwer zakupiony w tej firmie sprawował się świetnie, brak jakichkolwiek problemów. Kolejny serwer działał poprawnie przez 2 dni od zakupu, następnie rozpoczęły się błędy łączenia z bazą, potem nawet do ftp nie miałem dostępu. Na koniec na dobicie serwer padł, po kontakcie z administracją zostałem poinformowany, że serwer już działa poprawnie (co prawdą nie było). Kiedy to już administracja miała mnie dosyć (poprzez ciągłe informowanie ich o niedziałającym serwerze) dostałem informację, że czasami się zdarza, że serwer nie działa (przepraszam, ale skoro nie działa to do ich obowiązków należy naprawienie go). Próba odzyskania pieniędzy zakończyła się fiaskiem, od czasu tego zdarzenia, mam negatywną opinię o tej firmie i nigdy jej nie zmienię.

#28 Kamil Szymański

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów
  • Imię:Kamil

Napisany 13 lipiec 2010 - 12:04

Jak wygląda teraz sytuacja w webd.pl? Pytam, gdyż interesuje mnie ich konto mini.

#29 HacKedByX*Team

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Michał

Napisany 13 lipiec 2010 - 12:22

Zobacz postk3mDl, o 13 lipiec 2010 - 12:04, powiedział:

Jak wygląda teraz sytuacja w webd.pl? Pytam, gdyż interesuje mnie ich konto mini.

Jestem "współzałożycielem" forum które przez kilka miesięcy stało w webd.pl, mieliśmy pakiet "medium", na początku nie było najgorzej ale i tak forum zamulało gorzej niż na boo.pl, kilka razy nie forum nie mogło się połączyć z bazą, serwery mają z deka przeciążone bo np. strona główna forum generowała się co jakiś czas 39s, 42s, 95s itd, cpanel zamula a PMA to nie będę komentował, z tego wszystkiego top ftp pięknie działało, to jedyny plus jaki zauważyłem, potem forum zostało przeniesione do firmy linuxpl.com i problemy się skończyły

ogólna ocena serwera to 3/10 czyli tragedia, polecam tobie firmy z mojego podpisu no chyba że poptrzebujesz konto na 1mc to może jeszcze jakoś przeżyjesz z webd.pl

Pozdrawiam
Polecam:GlowaNet.pl
Spolszczenie do WoltLab Burning Board lite - 0,5% :/

#30 le_szek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 13 lipiec 2010 - 13:32

Ja - przynajmniej na razie - zmieniłem opinię o webdzie, po przeniesieniu konta na inny serwer i kilkukrotnych poprawkach - odpukać jest spokój. Od mniej więcej dwóch miesięcy forum działa stabilnie, problemy z dostępem (wykazywane przez monitor, bo ani ja sam ani moi użytkownicy nie zauważyli przerw) zdarzają się rzadko, mniej więcej raz na dwa tygodnie. Czas ładowania strony rzadko przekracza 0,1 s. Miła odmiana - również w porównaniu z jednym z polecanych tu hostingów, gdzie 2h po przeniesieniu forum padło wszystko i nie było dostępu przez ponad 36 godzin, a support nie był w stanie nie tylko udzielić pomocy, ale nawet podać jakiejś sensownej informacji. Jako, że (po dość długim czasie) zwrócili mi pieniądze - nie będę podawać, o którą firmę chodzi. Może tylko ja miałem pecha, pady w końcu mogą zdarzyć się wszędzie - ale sposób załatwiania sprawy był żenujący i to skutecznie zraziło mnie do tamtej firmy.

#31 Dżo

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 130 postów

Napisany 24 lipiec 2010 - 15:23

Serwer na którym mam konto w webd znowu niedomaga, a obsługa nie reaguje na zgłoszenia. Tym razem od kilku dni SMTP odmawia współpracy mówiąc "451 Temporary local problem - please try later". Zgłoszenie puszczone przez ichni panel kontaktowy pozostaje bez odpowiedzi, telefonów nikt nie odbiera.

Z webd jest trochę jak z OVH: kiedy działa to jest nieźle, ale gdy coś się popsuje to mogiła. Posiadanego tam konta raczej nie przedłużę i nie polecam usług tej firmy.
Spiritus movens anime.com.pl

#32 JakubCz

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
  • Imię:Jakub
  • Nazwisko:Czekaj

Napisany 02 sierpień 2010 - 22:24

To co się tam dzieje od kilku dni to jest koszmar ! Mam tam postawionego bloga, chciałem teraz postawić kolejnego wordpressa i nie da się za żadne skarby świata połączyć z bazą danych. Nawet stworzyć nowej bazy się nie da bo tak to wszystko zamula.

Jeżeli chcecie wykupić tam hosting to lepiej wyrzućcie pieniądze przez okno - będzie łatwiej i lepiej dla Waszych nerwów.

#33 Alwaro

Często na forum

• Firma Bronze
  • 64 postów

Napisany 30 wrzesień 2010 - 13:17

nie polecam, dno, zły kontakt, złe serwery, wszystko złe na dodatek dzien przed roztaniem 7x mi konto blokowali i odblokowali - admin zjarany czy cuś był:/

#34 poczta2o

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 02 październik 2010 - 00:22

po prostu, jak wszyscy, mieli cię dość...

#35 Paździoch.

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 25 styczeń 2011 - 19:58

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jaka jest aktualna sytuacja z hostingiem w webd ? Ponieważ się przymierzam do wykupienia hostingu Large, a nie chce się wpakować w jakieś problemu typu: nie działająca strona i forum lub jakieś przerwy itp.

#36 Giraffe

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 26 styczeń 2011 - 12:20

Zobacz postPaździoch., o 25 styczeń 2011 - 19:58, powiedział:

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jaka jest aktualna sytuacja z hostingiem w webd ? Ponieważ się przymierzam do wykupienia hostingu Large, a nie chce się wpakować w jakieś problemu typu: nie działająca strona i forum lub jakieś przerwy itp.

Ostatnia awaria jaka pamiętam była hmmm....chyba w tym tygodniu, albo na weekend (kilka godzin)

#37 Paździoch.

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 26 styczeń 2011 - 13:31

Opłaca się u nich wziąć hosting czy lepiej wybrać inna firmę ?

#38 lukas22333

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 103 postów

Napisany 26 styczeń 2011 - 13:36

Lepiej wybierz inną, polecam Unixstorm.org.

#39 Giraffe

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 26 styczeń 2011 - 23:21

Zobacz postPaździoch., o 26 styczeń 2011 - 13:31, powiedział:

Opłaca się u nich wziąć hosting czy lepiej wybrać inna firmę ?

Jeżeli potrzebujesz niezawodnego hostingu spróbuj gdzie indziej. Webd musi się najpierw ogarnąć. Kiedyś nie miałem na co narzekać u nich, a teraz....albo wprowadzają poważne zmiany przez ostatni rok, albo nie radzą sobie. Nie wiem. Nie jest bynajmniej dobrze.

#40 nospa

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 37 postów

Napisany 04 luty 2011 - 21:36

czy coś się zmieniło w sprawie webd.pl poza szatą strony www? jak wygląda obecny uptime?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników