Skocz do zawartości


 

Opinie o firmie NQ.pl (Netlink sp. z o.o.)

Opinie NQ.pl (Netlink sp. z o.o.) na rynku od 2000 roku

NQ.pl Serwery z dodatkiem... świętego spokoju

NQ.pl to doświadczenie. które pracuje na sukces naszych Klientów. Naszą specjalizacją jest świadczenie wysokiej jakości usług hostingowych zarówno dla podmiotów gospodarczych jak i osób fizycznych. Firma powstała w 2000 roku i nieprzerwanie działa do dziś. Posiadamy własną serwerownię zlokalizowaną w Polsce.

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i znajomości branży, maksymalnie dostosowaliśmy ofertę do potrzeb polskich Klientów. Wszystkim, którzy korzystają z hostingu po raz pierwszy, poświęcamy tyle uwagi ile wymaga tego dana sytuacja. W NQ.pl każdy Klient może liczyć na profesjonalne wsparcie techniczne.

Dowodem na wysoką jakość świadczonych usług jest bardzo wysoki poziom lojalności naszych klientów, przekraczający 90%. Na świadczone usługi udzielamy Gwarancji satysfakcji, dzięki czemu każdy może przekonać się do naszych usług bez ponoszenia kosztów.

W naszej ofercie posiadamy:

  • Hosting WWW
  • Domeny
  • Serwery dedykowane i VPS
  • Certyfikaty SSL
  • Serwery SVN z systemem Trac
  • Firebird SQL
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony: nq.pl

Pokaż cały opis »

Średnia ocena firmy: 5/5

TOP100 - ranking:

Aktualna pozycja: #0
  • 15 osób poleca
  • 0 nie poleca
  • Ilość opinii: 15
Ocena ogólna: 5/5
  • Niezawodność: 5/5
  • Możliwości: 5/5
  • Cena / Jakość: 5/5
  • Support: 5/5
Zakres czasowy 3 miesiące 3-6 miesięcy 6-12 miesięcy powyżej 12 miesięcy
Ilość opinii 1 opinii 0 opinii 12 opinii 2 opinii
Niezawodność
Support
Możliwości techniczne
Cena / Jakość
  • ittrem - klient od listopad 2016 napisał, że: Dodano: 03 styczeń 2018 | #1
    nq.pl to święty spokój, którym się chwalą. Sejfmejl - perełka na Polskim rynku.
    I to jest kluczowe. Obsługa techniczna i podejście do klienta, zarówno biznesowe jak i techniczne to majstersztyk. Tu ogromne zaskoczenie, ponieważ jak przenosić chciałem serwer z bznes-host to rozesłałem zapytania do wielu. Tak wnikliwej i fachowej odpowiedzi z konkretnymi propozycjami znikąd nie dostałem. Korzystam z ich usług i przenoszę inne usługi do nich.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • Demiss - klient od styczeń 2017 napisał, że: Dodano: 10 kwiecień 2017 | #2
    To co Nas kupiło w NQ.pl to świetny, szybki kontakt i otwartość wsparcia technicznego na wszelkie sugestie, oraz olbrzymia funkcjonalność Panelu Administracyjnego, której próżno doszukiwać się u konkurencji. Przeniesienie strony i domen odbyło się szybko, sprawnie i co najważniejsze bezproblemowo. <br /><br />Zanim trafiliśmy na hosting NQ.pl przetestowaliśmy wiele różnych serwisów z tego rankingu od największych, najbardziej popularnych po te z mniej popularne, ale z bardzo dobrymi opiniami. Szukaliśmy serwisu który posiada przyjemny, rozbudowany i dający dużą funkcjonalność Panel Administratora, z naciskiem na funkcjonalność poczty elektronicznej (mechanizmy nadzoru poczty, rozbudowane przekierowania, auto czyszczenia poczty starszej niż..., backup, itp.). Wiele przetestowanych serwisów posiadało tylko pojedyncze te funkcje, a wsparcie techniczne tych serwisów przy pytaniach o potencjalne dodanie tych funkcji odpowiadało przecząco – tłumacząc to ograniczeniami wykorzystywanego przez nich oprogramowania. W przypadku NQ.pl ten problem nie występował, od początku spotkaliśmy się z miłym i otwartym nastawieniem zanim jeszcze podpisaliśmy umowę. <br /><br />Dla serwisu NQ.pl należą się z naszej strony ogromne podziękowania za ciągły rozwój (za dowód może świadczyć nasza dość krótka znajomość - 4 miesiące, a w tym czasie w Panelu Administracyjnym zaszły widzialne, naprawdę fajne zmiany) oraz najwyższą jakość świadczonych usług. Pracują tam ludzie, przy kontakcie z którymi widać, że przyjemność sprawia im to co robią. Jeśli szukacie naprawdę dobrego serwisu hostingowego, z którym chcecie mieć naprawdę dobry kontakt to możemy Wam śmiało powiedzieć, lepszego od NQ.pl nie znajdziecie. <br /><br />Pozdrawiamy.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • RazemNaDiecie - klient od kwiecień 2014 napisał, że: Dodano: 05 kwiecień 2017 | #3
    razemnadiecie.org Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy! Gdybyśmy zdecydowali się na hosting np w Nazwie, to nie byłoby mowy o zainstalowaniu certyfikatu SSL o godz. 18.00 w piątek a Panowie tutaj dołożyli wszelkich starań, abyśmy byli zadowoleni. Podbramkowych sytuacji byłoby kilka i nie wyobrażamy sobie współpracy z kimś innym. NQ.pl to najlepszy wybór w kwestii hostingu!
    Strona Klienta: razemnadiecie.org
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • ArtWand - klient od styczeń 2007 napisał, że: Dodano: 05 kwiecień 2017 | #4
    artwand.com Naszą przygodę z NQ.pl rozpoczęliśmy ponad 10 lat temu. Niezawodny support, osobisty asystent i niewiarygodnie przyjazny zespół. 24H dedykowanego wsparcia - szybko przekonasz się, jakie korzyści przynosi współpraca z NQ.pl
    Strona Klienta: artwand.com
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient5415 - klient od marzec 2017 napisał, że: Dodano: 04 kwiecień 2017 | #5
    Migrowalem serwis do nq.pl i od samego poczatku bylem niezmiernie zadowolony ze wsparcia. Support nq.pl przygotowal strone testowa dla mnie, jeszcze przed decyzja o podjeciu wspolprace. Migracja przebiegal bezproblemowo ze stalym kontaktem i bez przerwania mozliwosci skladania zamowien w e-sklepie. Strona dziala znacznie szybciej niz na poprzednim hostingu.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient5415 - klient od marzec 2017 napisał, że: Dodano: 04 kwiecień 2017 | #6
    Migrowalem serwis do nq.pl i od samego poczatku bylem niezmiernie zadowolony ze wsparcia. Support nq.pl przygotowal strone testowa dla mnie, jeszcze przed decyzja o podjeciu wspolprace. Migracja przebiegal bezproblemowo ze stalym kontaktem i bez przerwania mozliwosci skladania zamowien w e-sklepie. Strona dziala znacznie szybciej niz na poprzednim hostingu.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient5777 - klient od marzec 2017 napisał, że: Dodano: 03 kwiecień 2017 | #7
    Witam, bardzo indywidualne podejście. Szybka i fachowa pomoc. Absolutnie żadnych komplikacji podczas zmiany serwera oraz przenoszeniu strony. Bardzo dziękuje Panu Wojciechowi za kilka cennych rad, dostępność oraz błyskawiczne działanie.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • - klient od marzec 2017 napisał, że: Dodano: 16 marzec 2017 | #8
    sklep100v.pl Poprzednio korzystałem z usług dwóch innych firm hostingowych. Z czego w jednej z nich po wykupieniu hostingu nie można było skontaktować się z działem pomocy i już czekam 2 miesiące na odpowiedź od nich... Druga natomiast miała za wolne serwery na nasze potrzeby. Zdecydowałem się na NQ.pl i to był strzał w dziesiątkę. Pomogli w przeniesieniu wszystkich plików ze starego serwera między innymi: dwa sklepy prestashop, strona internetowa i kilka skrzynek pocztowych. W pierwszy dzień przeniesienia sklepy przyśpieszyły 2-krotnie. Obsługa klienta oraz pomoc zasługuje na wielkie uznanie. Poprosiłem o przeprowadzenie migracji ze starego serwera. Oczywiście nie było z tym żądnego problemu i firma wywiązała się z tego w 100%. Dodatkowo byłem cały czas informowany na jakim etapie migracji jesteśmy. Firma NQ.pl zasługuje na najwyższe możliwe noty i każdemu mogę serdecznie polecić współpracę z tą firmą.
    Strona Klienta: sklep100v.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • grupabeson.pl - klient od listopad 2009 napisał, że: Dodano: 17 luty 2017 | #9
    www.grupabeson.pl Szybko, sprawnie, bez kłopotów reagują na uwagi. Bezproblemowy kontakt telefoniczny, tłumaczenie problemu zrozumiałe dla laika, raz w roku faktura przypomina mi o tym, że NQ świadczy dla mnie usługę i tyle. Szczerze polecam.
    Strona Klienta: www.grupabeson.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient5862 - klient od lipiec 2013 napisał, że: Dodano: 06 luty 2017 | Edytowano: 07 luty 2017 | #10
    Fajna sprawna firma <br />to co dla mnie jest najważniejsze to niezawodność i support w chwilach kryzysowych i w tych dwóch kwestiach NQ robi dobra robotę.
    Jest to hosting który mogę polecić każdemu
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Serwer dedykowany