Skocz do zawartości


 

Opinie o firmie IQ PL Sp. z o.o.

Opinie IQ PL Sp. z o.o. na rynku od 1998

IQ PL Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku od 1998 roku. W naszej ofercie są dostepne: serwery wirtualne, serwery VPS, serwery dedykowane, kolokacja a także usługi hostingu danych osobowych. Od 2006 roku posiadamy certyfikat systemu zarządzania jakością ISO 9001.
W 2011 roku uruchomiliśmy własną, nowoczesną serwerownię.
Stosujemy tylko sprawdzone rozwiązania techniczne takich firm jak DELL i JUNIPER. Personel techniczny pracuje w trybie 24h a pomoc jakiej udzielamy często wychodzi poza zakres tematów związanych ze świadczonymi usługami. Misją firmy jest dostarczanie usług najwyższej jakości i zadowolenie najbardziej wymagających klientów.
Własnością firmy IQ PL Sp. z o.o. są trzy marki:

- IQ PL
- ProVPS
- Proste.pl

Pokaż cały opis »

Średnia ocena firmy: 4,8/5

TOP100 - ranking:

Aktualna pozycja: #21
  • 32 osób poleca
  • 0 nie poleca
  • Ilość opinii: 32
Ocena ogólna: 4,8/5
  • Niezawodność: 4,93/5
  • Możliwości: 4,67/5
  • Cena / Jakość: 4,8/5
  • Support: 4,8/5
Zakres czasowy 3 miesiące 3-6 miesięcy 6-12 miesięcy powyżej 12 miesięcy
Ilość opinii 1 opinii 1 opinii 2 opinii 28 opinii
Niezawodność
Support
Możliwości techniczne
Cena / Jakość
  • kiddo - klient od wrzesień 2017 napisał, że: Dodano: 21 wrzesień 2017 | #1
    www.kinkywinky.pl Strona, która postawiona jest na iq.pl chodzi bardzo dobrze, wytrzymuje transfer, akcje specjalne, które sporadycznie znacznie zwiększaja ruch na stronie. Nie ma przerw w świadczeniu usług, a support jest miły i pomocny. Polecam :)
    Strona Klienta: www.kinkywinky.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • Borsuk - klient od czerwiec 2016 napisał, że: Dodano: 16 czerwiec 2017 | #2
    Mój okrągły rok z IQ.PL, to bardzo udany rok. Firma okazała się strzałem w 10-kę po przebojach z innymi usługodawcami. Bardzo dobry kontakt, błyskawiczne działanie, pełen profesjonalizm. Brakuje mi tylko dysków SSD dla wszystkich pakietów oraz wsparcia dla protokołu HTTP/2 (inne firmy już to oferują).
    • Ocena ogólna: 4,75/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • parabolistyk - klient od luty 2014 napisał, że: Dodano: 17 luty 2017 | #3
    gg2010.pl Bardzo dobry hosting. Wart ceny wyższej niż średnia rynkowa.
    Strona Klienta: gg2010.pl
    • Ocena ogólna: 4,5/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 4/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient5776 - klient od maj 2006 napisał, że: Dodano: 28 listopad 2016 | #4
    Najlepszy hosting z jakim miałem do czynienia, a pracuję na kilkunastu. Nie jest to firma krzak jakich wiele. Wysoka jakość usług, błyskawiczna pomoc techniczna, bardzo szybkie serwery.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • Bartek89 - klient od lipiec 2015 napisał, że: Dodano: 29 sierpień 2016 | #5
    www.lightbox.pl Od dłuższego czasu korzystamy z hostingu iq.pl i jesteśmy zadowoleni z poziomu świadczonych usług oraz supportu. Współczynnik ceny do jakości jest naprawdę bardzo dobry.
    Strona Klienta: www.lightbox.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient7226 - klient od styczeń 2011 napisał, że: Dodano: 21 lipiec 2016 | #6
    gszymanski.pl Aktualizacja opinii z dnia: 20-04-2016
    Mam tu hosting od kilku lat. Support na najwyższym poziomie. Odpowiedzi szybkie i merytoryczne. Backup danych dostępny bez problemu. Zawsze jestem traktowany jak należy. Pełen profesjonalizm, polecam każdemu.
    Strona Klienta: gszymanski.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient0919 - klient od marzec 2016 napisał, że: Dodano: 05 czerwiec 2016 | #7
    Aktualizacja opinii z dnia: 04-03-2016
    Zdecydowanie polecam jesteśmy na serwerach iq.pl od 5 lat przenieśliśmy się z home.pl. Mam u nich serwery współdzielone i vps-y. Nie było żadnej większej awarii. Największą wartością dodaną są administratorzy iq.pl i ich umiejętności.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • koltat - klient od kwiecień 2013 napisał, że: Dodano: 05 maj 2016 | #8
    www.koltat.pl Zajmuje się sprzedażą przez internet, często korzystam ze serwerów na potrzeby sklepów internetowych, dotychczas korzystałem z takich firm jak: klatka.pl / nazwa.pl / home.pl / 1and1.pl / o12.pl i wiele innych - ale od kilku lat niezawodnie prym wiedzie iq.pl - oby tak dalej. Jeśli moja opinia była inspiracją do skorzystania z usług iq.pl to wpisz proszę kod polecający podczas składania zamówienia: 29nq lub za pomocą linku http://www.iq.pl/?p=29nq
    Strona Klienta: www.koltat.pl
    • Ocena ogólna: 4,75/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient7226 - klient od styczeń 2011 napisał, że: Dodano: 20 kwiecień 2016 | #9
    gszymanski.pl Mam tu hosting od kilku lat. Support na najwyższym poziomie. Odpowiedzi szybkie i merytoryczne. Backup danych dostępny bez problemu. Zawsze jestem traktowany jak należy. Pełen profesjonalizm, polecam każdemu.
    Strona Klienta: gszymanski.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient0919 - klient od marzec 2016 napisał, że: Dodano: 04 marzec 2016 | #10
    Zdecydowanie polecam jesteśmy na serwerach iq.pl od 5 lat przenieśliśmy się z home.pl. Mam u nich serwery współdzielone i vps-y. Nie było żadnej większej awarii. Największą wartością dodaną są administratorzy iq.pl i ich umiejętności.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting