Skocz do zawartości


 

Opinie o firmie Webh.pl

Opinie Webh.pl na rynku od 2007

O Działalności Webh.pl



Jesteśmy młodą, dynamicznie rozwijającą się firmą, która działa na rynku hostingowym od października 2007 roku.
Od momentu uruchomienia naszego pierwszego serwera, dostarczamy naszym klientom usługi wysokiej jakości po konkurencyjnych cenach.

Celem firmy jest dostarczanie niezawodnych oraz profesjonalnych rozwiązań informatycznych dla klientów.
Cel ten osiągamy dzięki konsekwentnej polityce inwestycyjnej, stosując rozwiązania informatyczne tylko najbardziej renomowanych dostawców.

Nad rozwojem Webh.pl pracuje obecnie kilka osób. Staramy sie o dobry wizerunek naszej firmy.
Jeżeli masz jakieś uwagi pisz śmiało na adres poczta@webh.pl odpowiadamy na każde pytanie.


Infrastruktura Webh.pl




Wszystkie nasze usługi świadczone są na serwerach zlokalizowanych w Polsce - Lódź.


Serwery Dedykowane Webh.pl




Nasze Data Center jest zlokalizowane w nowoczesnym biurowcu RED TOWER, mieszczącym się w ścisłym centrum Lodzi przy ulicy Piotrkowskiej. Bezpieczeństwo obiektu zapewnia całodobowa fizyczna ochrona, biometryczna kontrola dostępu do pomieszczeń, monitoring wideo z kamer przemysłowych, a także system gaszenia gazem obojętnym. Optymalne warunki środowiskowe do pracy urządzeń teleinformatycznych zapewnia system nadmiarowej klimatyzacji przemysłowej o dużej mocy.

Centrum danych zasilane jest z dwóch osobnych podstacji transformatorowych. Nad nieprzerwaną pracą urządzeń czuwa system podtrzymania akumulatorowego i agregat prądotwórczy z zapasem paliwa na ok. 24 godziny.

Posiadamy bezpośrednie wpięcie światłowodowe do sieci Crowley i Exatel. Łącza skonfigurowane są przy pomocy protokołu BGP4 w trybie nadmiarowości, co zapewnia nieprzerwaną prace sieci w przypadku awarii któregoś z nich. Lokalizacja, jak i konfiguracja naszej infrastruktury, zapewnia wysoką jakość połączenia i niskie czasy dostępu z większości miejsc, nie tylko w kraju, ale i na Świecie.

Pokaż cały opis »

Średnia ocena firmy: 4,34/5

TOP100 - ranking:

Aktualna pozycja: #156
  • 42 osób poleca
  • 9 nie poleca
  • Ilość opinii: 51
Ocena ogólna: 4,34/5
  • Niezawodność: 4,33/5
  • Możliwości: 4,31/5
  • Cena / Jakość: 4,43/5
  • Support: 4,29/5
Zakres czasowy 3 miesiące 3-6 miesięcy 6-12 miesięcy powyżej 12 miesięcy
Ilość opinii 4 opinii 3 opinii 11 opinii 33 opinii
Niezawodność
Support
Możliwości techniczne
Cena / Jakość
  • Marcin2302 - klient od styczeń 2018 napisał, że: Dodano: 08 styczeń 2018 | #1
    www.tasmytransportowe.eu Nie ma żadnych przeciwwskazań do krytyki. Jestem zadowolony z firmy. Jak najbardziej na tak!
    Strona Klienta: www.tasmytransportowe.eu
    • Ocena ogólna: 4,75/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • Marcin2302 - klient od styczeń 2018 napisał, że: Dodano: 02 styczeń 2018 | #2
    proeko.biz Opinia pozytywna, brak uwag i zastrzeżeń.
    Strona Klienta: proeko.biz
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • aTastyCookie - klient od sierpień 2016 napisał, że: Dodano: 12 lipiec 2017 | #3
    shinsec.pl Świetny, szybki support. Niesamowite podejście do klienta. Od początku naszej współpracy nie uświadczyłem żadnej awariia ani problemów.
    Strona Klienta: shinsec.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • przem191 - klient od październik 2016 napisał, że: Dodano: 09 październik 2016 | #4
    www.glucholazyonline.com.pl Są świetni. Niesamowity kontakt z administracją via telefon, mail. Super obsługa, zawsze miła, grzeczna i strasznie cierpliwa dla mnie. Słyszeć Pana Kamila jak tłumaczy laikowi ci i jak to przyjemność ( jestem dziennikarzem i twórcą strony), nie zajmowałem się obsługą serwerów typu VPS profesjonalnie i ciągle się uczę.

    Sam serwer (wirtualizacja KVM, niedawno wprowadzona) - rewelacja. Niesamowicie funkcjonalny panel, wszystko można wyklikać, nie trzeba znać SSH, linuxa (choć sam używam). Miałem już 3 inne VPS w innych firmach i po tym jak trafiłem do webh (listopad 2015) jestem bardzo, bardzo zadowolony.
    Strona Klienta: www.glucholazyonline.com.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • anonim1133 - klient od maj 2016 napisał, że: Dodano: 25 lipiec 2016 | #5
    ruszdupe.anonim1133.me Wszystko w sumie działa, cena jest konkurencyjna, a serwery w Polsce. Nie ma źle.
    Strona Klienta: ruszdupe.anonim1133.me
    • Ocena ogólna: 4,5/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 4/5
    w kategorii: Hosting
  • Janusz1111 - klient od styczeń 2013 napisał, że: Dodano: 12 maj 2013 | #6
    na-dorsze.com Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na swoje zgłoszenia o awarii, czy to przez panel czy przez email. Często nie działała poczta, obecnie strony wczytują się po bardzo długim czasie, ewentualnie komunikat o braku odpowiedzi serwera. Jednym słowem ŻENADA
    Strona Klienta: na-dorsze.com
    • Ocena ogólna: 1,25/5
    • Możliwości: 1/5
    • Support: 1/5
    • Cena/Jakość: 1/5
    • Niezawodność: 2/5
    w kategorii: Hosting
  • klient8909 - klient od luty 2011 napisał, że: Dodano: 07 maj 2013 | #7
    Może i dawniej support był natychmiastowy, ale to się chyba zmieniło. Teraz wszystko się psuje a na rozwiązania trzeba czekać tygodniami. Chyba się przreniosę.
    • Ocena ogólna: 2/5
    • Możliwości: 2/5
    • Support: 1/5
    • Cena/Jakość: 2/5
    • Niezawodność: 3/5
    w kategorii: Hosting
  • Maxx73 - klient od marzec 2013 napisał, że: Dodano: 11 kwiecień 2013 | Edytowano: 11 kwiecień 2013 | #8
    mycrafts.pl Nawet najgorszemu wrogowi nie poleciłbym tej "firmy". Pieniądze wyrzucone w błoto. Konsola działa z dużym opóźnieniem lub się zawiesza, po kilkunastokrotnej reinstalacji na różnych dystrybucjach linux zarówno 32, 64 bitowych ZERO poprawy. Dodatek możliwości instalowania gier to jakiś żart bo jest problem z wygenerowaniem mapy na CZYSTYM serwerze minecraft, zawiesza się w trakcie lub odpala i "siada" po zalogowaniu JEDNEJ osoby. Takie "akcje" na vps, który ma nNIBY 2.27GHz procesor i 3GB RAM ? To jest śmieszne.

    Nie wspomnę o pomocy technicznej, tickety w ich panelu nie działają, trzeba pisać zwykłe emaile, ale to nic bo czekam na odpowiedź już 2 tygodnie i prócz automatycznego potwierdzenia dostarczenia emaila nie przyszła mi ŻADNA odpowiedź ! Kilkunastokrotnie próbowałem skontaktować się z "firmą" telefonicznie, ale udało mi się raz, jeszcze przed instalacją serwera - która trwała... Uwaga ... 5 DNI, i właśnie w tym celu się kontaktowałem bo oczywiście pieniążki przelałem w 10 minut szybkim przelewem przez dotpay.pl.



    Reasumując, czekałem 5 dni, zjadłem nerwy na próby kontaktu dlaczego tak długo i RAZ udało mi się dodzwonić, po instalacji wcale lepiej nie było bo serwer jest niesprawny, po niektórych reinstalacjach zawieszał się już po wpisaniu komendy "apt-get update". KOMPLETNE DNO, nawet na ocenę "1" nie zasługują.

    Finalnie kupiłem vpsa o "słabszych parametrach" i wszystko śmiga aż miło - oczywiście u KONKURENCJI.

    Pozdrawiam i PRZESTRZEGAM.
    Strona Klienta: mycrafts.pl
    • Ocena ogólna: 1/5
    • Możliwości: 1/5
    • Support: 1/5
    • Cena/Jakość: 1/5
    • Niezawodność: 1/5
    w kategorii: Hosting
  • trobal - klient od luty 2011 napisał, że: Dodano: 01 luty 2013 | #9
    trobal.pulawy.pl Od poczatku korzystam z bardzo atrakcyjnej cenowo oferty więc przymykam oko na pewną niedogodność - serwer z którego korzystam bywa niedostępny (potwierdzenie zawsze odnajduję na wykresach dostepnych pod adresem http://webh.grd.net.pl/monitor/ w tabeli S3). Problemem jest też szybkość działania - czasami niestety trzeba trochę czekać na dostęp do strony. Polecam do wykorzystania amatorskiego.
    Strona Klienta: trobal.pulawy.pl
    • Ocena ogólna: 3,25/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 3/5
    • Cena/Jakość: 4/5
    • Niezawodność: 2/5
    w kategorii: Hosting
  • Sensej - klient od maj 2008 napisał, że: Dodano: 10 maj 2012 | #10
    Klientem jestem od kilku lat, nie ma lepszego hostingu za te pieniądze. Kiedyś były problemy z kontaktem ale teraz jest rewelacja, wszystkie problemy rozwiązywane w kilka minut.

    Polecam, nie ma co się zastanawiać.
    • Ocena ogólna: 4,5/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 4/5
    w kategorii: Hosting