Skocz do zawartości


 

Opinie o firmie Webh.pl

Opinie Webh.pl na rynku od 2007

O Działalności Webh.pl



Jesteśmy młodą, dynamicznie rozwijającą się firmą, która działa na rynku hostingowym od października 2007 roku.
Od momentu uruchomienia naszego pierwszego serwera, dostarczamy naszym klientom usługi wysokiej jakości po konkurencyjnych cenach.

Celem firmy jest dostarczanie niezawodnych oraz profesjonalnych rozwiązań informatycznych dla klientów.
Cel ten osiągamy dzięki konsekwentnej polityce inwestycyjnej, stosując rozwiązania informatyczne tylko najbardziej renomowanych dostawców.

Nad rozwojem Webh.pl pracuje obecnie kilka osób. Staramy sie o dobry wizerunek naszej firmy.
Jeżeli masz jakieś uwagi pisz śmiało na adres poczta@webh.pl odpowiadamy na każde pytanie.


Infrastruktura Webh.pl




Wszystkie nasze usługi świadczone są na serwerach zlokalizowanych w Polsce - Lódź.


Serwery Dedykowane Webh.pl




Nasze Data Center jest zlokalizowane w nowoczesnym biurowcu RED TOWER, mieszczącym się w ścisłym centrum Lodzi przy ulicy Piotrkowskiej. Bezpieczeństwo obiektu zapewnia całodobowa fizyczna ochrona, biometryczna kontrola dostępu do pomieszczeń, monitoring wideo z kamer przemysłowych, a także system gaszenia gazem obojętnym. Optymalne warunki środowiskowe do pracy urządzeń teleinformatycznych zapewnia system nadmiarowej klimatyzacji przemysłowej o dużej mocy.

Centrum danych zasilane jest z dwóch osobnych podstacji transformatorowych. Nad nieprzerwaną pracą urządzeń czuwa system podtrzymania akumulatorowego i agregat prądotwórczy z zapasem paliwa na ok. 24 godziny.

Posiadamy bezpośrednie wpięcie światłowodowe do sieci Crowley i Exatel. Łącza skonfigurowane są przy pomocy protokołu BGP4 w trybie nadmiarowości, co zapewnia nieprzerwaną prace sieci w przypadku awarii któregoś z nich. Lokalizacja, jak i konfiguracja naszej infrastruktury, zapewnia wysoką jakość połączenia i niskie czasy dostępu z większości miejsc, nie tylko w kraju, ale i na Świecie.

Pokaż cały opis »

Średnia ocena firmy: 4,28/5

TOP100 - ranking:

Aktualna pozycja: #130
  • 38 osób poleca
  • 9 nie poleca
  • Ilość opinii: 47
Ocena ogólna: 4,28/5
  • Niezawodność: 4,26/5
  • Możliwości: 4,26/5
  • Cena / Jakość: 4,37/5
  • Support: 4,21/5
Zakres czasowy 3 miesiące 3-6 miesięcy 6-12 miesięcy powyżej 12 miesięcy
Ilość opinii 4 opinii 9 opinii 2 opinii 32 opinii
Niezawodność
Support
Możliwości techniczne
Cena / Jakość
  • Budyn00 - klient od luty 2017 napisał, że: Dodano: 25 wrzesień 2017 | #1
    Witam,
    Jestem klientem od lutego 2017r i posiadam serwer VPS KVM
    Jeszcze nie miałem żadnego problemu z serwerem i mam nadzieję że tak zostanie. Podejście do klienta na 10 ponieważ za każdym razem kiedy napiszę do BOK (nawet w środku nocy) dostaję błyskawiczną i konkretną odpowiedź / pomoc.
    Bardzo polecam.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • GrzechuPL - klient od grudzień 2016 napisał, że: Dodano: 06 wrzesień 2017 | #2
    Moja kolejna opinia na temat firmy jest w ciąż pozytywna od ostatniej opinii nie miałem żadnej awarii serwer działa dobrze ;). Fakt że posiadam na serwerze serwer do gry ARK nie daje łatwego zadania serwerowi co najwyżej mogę się przyczepić o łącze bo przy około 40-50 graczach trochę nie domaga :) ping skacze ale lagi nie są dotkliwe a wiadomo tyle graczy to spore obciążenie dla łącza.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • CONT-EVO - klient od sierpień 2017 napisał, że: Dodano: 03 wrzesień 2017 | #3
    Niedawno zakupiłem VPS w firmie webh.pl. Używam dość krótko, ale wbrew pozorom mogę już dość dużo powiedzieć nt. serwerów tej firmy: są rewelacyjne!
    Jako, że zajmuję się obszarem GIS, moje wymagania nie są takie jak dla zwykłych stron www (są zdecydowanie wyższe).
    Na VPS firmy webh.pl, bez absolutnie żadnego problemu uruchomiłem tam serwer kafelków OSM dla Polski, własne narzędzia geokodowania, routing i parę innych rzeczy (w tym Laravel do budowy aplikacji). Oczywiście, wszystko to można uruchomić na każdym innym VPS, tylko pytanie: za ile??? Tu webh.pl moim zdaniem nie ma konkurencji.
    Zamierzam związać się z tą firmą na dłużej :) i serdecznie polecam!
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • kubus1171 - klient od styczeń 2017 napisał, że: Dodano: 25 lipiec 2017 | #4
    Jestem bardzo zadowolony z usług firmy. Bardzo konkretny i sprawny kontakt z supportem! Przez ponad pół roku nie doświadczyłem żadnych problemów. Na pewno zostanę na dłużej :)
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • aTastyCookie - klient od sierpień 2016 napisał, że: Dodano: 12 lipiec 2017 | #5
    shinsec.pl Świetny, szybki support. Niesamowite podejście do klienta. Od początku naszej współpracy nie uświadczyłem żadnej awariia ani problemów.
    Strona Klienta: shinsec.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Hosting
  • klient7723 - klient od listopad 2016 napisał, że: Dodano: 11 lipiec 2017 | #6
    Swietny support. Uptime bliski 100%, choc oczywiscie zdarzaja sie chwilowe awarie, ale te sa szybko naprawiane.
    Do poprawy: dostepnosc zagranicznych IP, ochrona DDoS
    • Ocena ogólna: 4,75/5
    • Możliwości: 4/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • sniferek - klient od kwiecień 2017 napisał, że: Dodano: 10 lipiec 2017 | #7
    Witam, firma jak najbardziej należy do najlepszych na tą firm w Polsce, usługa VPS KVM działa bardzo dobrze nie zanotowałem żadnej przerwy w działaniu usługi, jeżeli chodzi o support bardzo szybko odpowiada na każde zapytanie czy to techniczne czy ogólne. Jeżeli chodzi o przetestowanie VPS także firma nie robi z tym problemu można sprawdzić wydajność i podjąć na spokojnie decyzje o zakupie serwera.Konsultanci na stronie internetowej ciągle praktycznie siedzą i odpowiadają na każde pytanie . Polecam zakup serwera www czy vps w tej firmie.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • TheGronek1910 - klient od czerwiec 2016 napisał, że: Dodano: 10 lipiec 2017 | #8
    Najlepsza firma hostingowa spośród wielu, z których usług korzystałem. VPS śmiga jak marzenie.
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS
  • GameHub.pl - klient od styczeń 2016 napisał, że: Dodano: 22 czerwiec 2017 | #9
    gamehub.pl Po złych doświadczeniach w innej firmie, postanowiłem zmienić swojego dostawcę serwera. Z Webh korzystałem już parę lat temu, nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów a support zawsze chętnie pomagał. Z całego serca mogę polecić.
    Strona Klienta: gamehub.pl
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: Cloud
  • GrzechuPL - klient od grudzień 2016 napisał, że: Dodano: 15 czerwiec 2017 | #10
    Moja opinia może być tylko pozytywna ;)
    Posiadam aktualnie 1 serwer KVM ze średnią konfiguracją i muszę przyznać że serwer działa bardzo fajnie była tylko jedna awaria dość nie typowa bo był problem z łączem suport naprawił to w niecałą godzinkę i do dziś serwer działa jak złoto ;). Co do samego kontaktu z pomocą to nigdy nie ma problemu bardzo miła obsługa nie zależnie od tego co napisze ;).
    Oraz co jest dla mnie bardzo dużym plusem dla firmy to to że można kupić najdroższy serwer jaki jest a po czasie jak stwierdzimy że tak mocny serwer jest nam nie potrzebny można bez problemu zejść na niższe parametry nie tracąc adresu IP :P
    • Ocena ogólna: 5/5
    • Możliwości: 5/5
    • Support: 5/5
    • Cena/Jakość: 5/5
    • Niezawodność: 5/5
    w kategorii: VPS